自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

岩岩係美孚惠康自助俾錢,身後有一名年約40媽媽拖住個5歲左右嘅小女孩,而個女孩一直都跳跳扎,好想快d自己doo貨。我俾完錢之後,佢地無等我袋好d嘢就衝上黎,跟住個女孩就撞左去我架手推車度

我快手向前行先袋好自己d嘢,我就聽到個女孩依依哦哦同個阿媽講個頭撞到,然後個阿媽就怒啤住我,勁大聲話:「佢撞你呀?!」
於是,我有禮貌地同佢講聲我無撞佢,個女孩係唔小心撞到。跟住佢就發曬火話:唔洗你話我知!我好無奈同無理佢,然後講左句「香港人壓力真係好大」,佢又回返我:關你乜X事呀!同講左句粗口“大陸 hi”!

大宅

回覆樓主:

我見到佢個女有d驚,於是我忍住度火無再同佢嘈落去,因為我知佢應該會更顛,最後都係嚇親個女孩

如果呢個媽媽會上bk,我真心希望你係個女面前收下火,做個好榜樣。你唔好以為自己贏左場交,我都係香港土生土長,粗口可以流利過你,但我無必要係個細路女面前講!仲有,好在我唔係一個壞人,如果唔係你有無諗過自己同個女有咩後果!

good_pig    發表於 19-7-4 23:47

伯爵府

shuen928 發表於 19-7-4 21:23
我見到佢個女有d驚,於是我忍住到火無再同佢嘈落去,因為我知佢應該會更顛,最後都係嚇親個女孩

如果呢個 ...

癲人無樣睇

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

琥珀宮

回覆樓主:

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能大6 女人搶咗佢老公!!! 心火盛!!!

珍珠宮

王國教室勳章

我見到佢個女有d驚,於是我忍住度火無再同佢嘈落去,因為我知佢應該會更顛,最後都係嚇親個女孩

如果呢個 ...

我响ocean Park 都撞過呢種媽媽,我都係廢事再嚇到佢小朋友,忍住,叫佢唔好再嘈,但佢真係好燥

子爵府

可能佢更年期樓主你唔同傻人吵係啱㗎!

伯爵府

回覆樓主:

好明顯响佢眼中,身為中國人係ㄧ條死罪

珍珠宮

燥狂症

翡翠宮

回覆樓主:

我都試過遇到類似嘅事
個女人拖住個仔
唔理個女
我開門,冇撞到佢個女
佢個女只係摸下自己個頭
就以為我撞到佢個女
個女人問都冇問就響到發癲

子爵府

回覆樓主:

咁燥底呀 咁早更年期真慘

男爵府

樓主EQ好高

公爵府

其實好多呀媽冇用對眼好好睇住自己個細路,最好佢癲,叫警察來,睇cctv,一目瞭然。

APIGMA    發表於 19-7-5 08:19

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

岩岩係美孚惠康自助俾錢,身後有一名年約40媽媽拖住個5歲左右嘅小女孩,而個女孩一直都跳跳扎,好想快d自己 ...

我上個月去美孚探朋友, 都係萬XX廣場見到議員(唔知當年有冇當選)伍XX女士同D街坊吵架, D街坊叫佢唔好向商場用大聲公, 好吵。 跟住唔知點解雙方就吵上來。 我覺得美孚變左, 一到選舉前後, 或者有咩重大議題真係吵到D人好噪, 以前3唔識7食早餐見過2-3次, 第4次已經打起招呼,第5次一起坐, 而家都冇LOL。。。。。。

伯爵府

2018復活節勳章

如果呢個 ...

男爵府

waiyeee 發表於 19-7-4 21:30
可能佢更年期樓主你唔同傻人吵係啱㗎!

子爵府

如果呢個 ...

個細路女自己個呀媽咁,都應該見慣大場面,你驚多過佢驚

子爵府

回覆樓主:

不限阿媽,有些阿爸都係咁燥。我老媽試過係地鐵,手拿2大袋餸行緊,突然有細幾歲的細路仔周圍衝衝撞撞,撞埋佢身。點知細路的老豆捉住老媽大鬧,話好撞佢個仔,係咪好趕時間。。。。 無理取鬧到一個點

子爵府

畀面勳章

你真無辜,無啦啦比人鬧到一面屁

首頁

尾頁

跳至