時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

事緣我喺多個有關今次反送中的外國youtube片度留言放左幾個video links令外國人從另一角度明白多d成件事,唔係一面倒只係睇到支持暴徒的片段同留言,點知唔夠半個鐘我d留言全部唔見曬,login嗰陣話我個gmail已經停用。證明美國真係維穩得好緊要,我只係放左尋日嗰個英國伯伯喺立法院門外對暴徒行為指責嗰條link,同埋另一個post 之前話CNN delete左嗰個前美國專家良心解釋逃犯條例的重要性的video條link,又無寫d乜,又無粗口,咁都要delete 曬我d comments,好似驚死d外國人會見到我留言睇到嗰d良心片段咁,證明美國根本就是幕後黑手支持班暴徒,唔希望有不利的短片影響到其他觀眾觀感,一d都唔中立!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

回覆樓主:

呢d咪民主囉。

男爵府

c50382952 發表於 19-7-5 00:16
事緣我喺多個有關今次反送中的外國youtube片度留言放左幾個video links令外國人從另一角度明白多d成件事, ...

民主國家喎

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

大宅

真係啞子吃黃蓮

大宅

事緣我喺多個有關今次反送中的外國youtube片度留言放左幾個video links令外國人從另一角度明白多d成件事, ...

樓主,可以比我知你post 過咩?放過咩link嗎?我又想試下,咁我哋就可以同d黃c講照跟做,咁佢就知邊d人先係搞亂緊香港嘅人。
仲成日叫人賣國賊,叫佢哋分下何為賣國賊!

joe12211981    發表於 19-7-5 12:30

珍珠宮

2024年龍年勳章

可惜盲目的香港人唔會接受你呢個事實.

taktakjar    發表於 19-7-5 12:42
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

民主自由,是理想化的名詞。

大宅

JuliaCKL 發表於 19-7-5 00:42
樓主,可以比我知你post 過咩?放過咩link嗎?我又想試下,咁我哋就可以同d黃c講照跟做,咁佢就知邊d人先 ...

可以呀!我嗰陣用英文search hong kong 已經揾到好多有關今次反送中暴徒衝擊既英文新聞片,我最少連續去左10幾條最多外國人睇嘅片 copy and paste 呢段野喺comment度,半個鐘後唸住望下有無人like或comment,點知發現我個a/c就停左。如果你post到都好,我只係希望d外國人睇多d資訊咋,唔好個個中曬黃C毒。

我貼在youtube 的comment如下:

Everyone should watch this video to see how this British old man (who live in hk for half of his life) said the truth: https://youtu.be/HUaGtCGJvcw

This must watch Video of CNN https://youtu.be/xJjDacq6ZQU

British scholar Martin Jacques talks about the development dilemma of Hong Kong https://youtu.be/FAKE_IMzT2s

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

係咪呢兩條?

https://www.facebook.com/100003318410551/posts/2244586032328655?s=671312860&v=i&sfns=mo

CNN訪問江樂士,佢話條發例唔係咁恐怖,之後條片在CNN網站被消失了! 大家明啦!

https://www.facebook.com/100003318410551/posts/2243072655813326?s=671312860&v=i&sfns=mo

大宅

JuliaCKL 發表於 19-7-5 00:42
樓主,可以比我知你post 過咩?放過咩link嗎?我又想試下,咁我哋就可以同d黃c講照跟做,咁佢就知邊d人先 ...

其實我post d link已經好溫和,我又無加鹽加醋,暴徒打人最醜陋嘅一面嘅一面嘅video我都無放(因為我未揾到適合的英文片link),仲乜block左我,所以有古怪。最衰我英文差,唔係真係想整個好d既video有曬來龍去脈俾外國人知清楚我哋呢班正常香港人點睇呢件事,外國勢力點插手等等,最後我只係唸起呢幾個英文video我覺得幾好所以放落去先咋,如果有更多高質英文video link,我都想放埋落去,可惜我已被block,出唔到多一分力了。

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

c50382952 發表於 19-7-5 01:05
其實我post d link已經好溫和,我又無加鹽加醋,暴徒打人最醜陋嘅一面嘅一面嘅video我都無放(因為我未揾 ...

唔可以開過另一戶口咩?

珍珠宮

牛年勳章

FaceBook 都一樣呀!放暴徒d暴行即刻俾人block咗!

大宅

viviencwc 發表於 19-7-5 01:07
唔可以開過另一戶口咩?

原來可以㗎?我以為唔得咋,因為login嗰陣要我輸入手機號碼,我都唔知被block左之後同一個手機號碼可唔可以再申請另一個gmail,我陣間再試下。或者用c6個電話試。

大宅

Piaget 發表於 19-7-5 01:09
FaceBook 都一樣呀!放暴徒d暴行即刻俾人block咗!

下?!FB都唔?!你係咪試左?

水晶宮

回覆樓主:

之前有jm post 過fb都被滅聲

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

係咪多人舉報所以被滅聲?
呢幾日作賊心虛嘅人不停搞小動作洗白白,已經去到無所不用其極地步!bk都嚟咗好多文宣打手
淡淡的來, 好好的去 ....

珍珠宮

牛年勳章

c50382952 發表於 19-7-5 01:16
下?!FB都唔?!你係咪試左?

我响FB已經被滅聲,連like都唔敢。
我講嘅係我朋友嘅遭遇,可能係俾d黃人舉報。

禁止訪問

珍珠宮

牛年勳章

彩虹的小馬 發表於 19-7-5 02:12
我舊acct 都被停 只係提及佢地用文宣攻擊 洗腦式入侵

所以 FB d admin 都肯定政治審查撑政府/警察嘅 account

首頁

尾頁

跳至