自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

一向甚少向大眾交代家庭事嘅天王劉德華,最近接受內地節目《魯豫有約一日行》訪問,就罕有談及太太朱麗倩同囡囡劉向蕙(Hanna)!華仔係訪問中表示一早認定太太是終生伴侶,更大爆對方未曾因成為天王背後的女人,而感到壓力大想分手,「從來沒有,我們真正需確定大家是永遠在一起,之後其實已經很少分開。」

結婚後兩夫婦難免有爭執,華仔與太太嘅相處之道就係用寫嘅方式去溝通,因為佢認為有些事,「講唔到,講唔明白」。華仔笑言咁多年太太都無回覆過佢嘅紙條,懷疑對方睇都無睇過!

其後提到囡囡劉向蕙(Hanna)不知不覺已經7歲,原來華仔只要係香港,都堅持每日早上7點送Hanna返學,仲話因為唔想囡囡係學業上有太大壓力,所以揀咗一間唔洗考試嘅學校。去年,華仔就被影到出席Hanna嘅幼稚園畢業禮,令在場家長相當驚喜!

當主持人魯豫問到佢同太太結婚多年都未有補擺婚宴時,華仔直言同太太經常討論呢個話題,不過佢地都覺得舉行婚禮是好老土嘅事,所以就打消念頭。魯豫之後就獻計話可以等囡囡Hanna再大啲嘅時候擺酒,估唔到華仔竟然話,「現在都很好,女兒都很好,不過就麻煩了,因為愛女兒比老婆多了。」十分搞笑!

https://www.youtube.com/watch?v=wzWsRqGJ1GE#action=share

伯爵府

泡泡公主 發表於 19-7-5 11:58
一向甚少向大眾交代家庭事嘅天王劉德華,最近接受內地節目《魯豫有約一日行》訪問,就罕有談及太太朱麗倩同 ...

華仔嘅囡讀邊間小學?

禁止訪問

子爵府

monkeydiary 發表於 19-7-5 12:10
華仔嘅囡讀邊間小學?
係咪v記?

男爵府

monkeydiary 發表於 19-7-5 12:10
華仔嘅囡讀邊間小學?

好似係"滬江維多利亞學校"

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

泡泡公主 發表於 19-7-5 11:58
一向甚少向大眾交代家庭事嘅天王劉德華,最近接受內地節目《魯豫有約一日行》訪問,就罕有談及太太朱麗倩同 ...

放下自在

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cathy-tse 發表於 19-7-5 15:08
對深灣果間

唔駛考試咁開心

用戶要求終止服務

做佢個女洗唔洗考試測驗都冇所謂啦,大個去留學見識,鍾意做乜都可以啦

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

每日送返學

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

珍珠宮

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

嘩,原來呢間唔洗考試

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

回覆樓主:

劉生去睇升旗

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

oran04 發表於 19-7-5 21:11
每日送返學

好欣賞佢呢樣

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

個嗰藝人一上大陸做訪問就好似食左誠實豆沙包咁乜都肯講,香港訪問就乜都唔講

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

theclacheng 發表於 19-7-6 00:23
個嗰藝人一上大陸做訪問就好似食左誠實豆沙包咁乜都肯講,香港訪問就乜都唔講
...

香港無乜邊個主持夠份量
放下自在

首頁

尾頁

跳至