夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知大家仲記唔記得我之前的post!(emoji)
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22446492

話說我選擇同老公重新開始,但真係說易難行,因為唔開心既畫面依然重覆記住,同埋都唔肯定佢對我既愛係真定假。

之後我識左一個比我細幾年既男人,我地好投契,無所不談,有佢陪住傾計,我無再諗起唔開心既事,我地大家互相有好感。而我抱住一個心態,我老公都同第二個女人玩,點解我唔可以玩呀?諗住只上床一次就收手,當係一種報復,之後大家打和。當然最後我無做到,因為始終過唔到自己道德,但曖昧過程係享受,可能我需要戀愛既感覺。

大宅

之後我老公都發覺我唔同,知道我同第二個男人成日微信傾計,我都坦白講左我既諗法。而佢就好緊張,佢話自己好不安,好驚無左個老婆,好驚老婆比人搞,驚老婆鍾意左第二個。而我見佢反應係真,佢竟然傷害自己發洩唔開心情緒。

見到佢咁,我知道佢已經體會到我對佢出軌事情不安恐懼既感受,我報復就係想佢知道我感受。我當時條氣順晒,知道佢真係好愛我,覺得好似放低左好多,所以最後完全接受番老公,再次叫佢做老公,再次對佢講「我愛你」。

我地決定忘記之前既婚姻,親手為對方手製新婚戒,製造婚戒既日期就係我地新既結婚紀念日,重新經營婚姻,再次好好戀愛。

大宅

而家我地真係比之前更恩愛,改掉大家壞脾氣,多溝通。我唔知將來係點,只係順住自己感覺去做。我覺得我可以振作喇!我無再喊喇!

我想係度同W小姐講,我知你係會員,我同我老公,經歷過失去,知道彼此既重要。因為有我,所以先有我老公。因為有我老公,先有我。我地互相造就大家的好。我地今日依然一家幸福快樂!

而你,請好好面對你婚姻,唔好再玩火,破壞人家庭,請自重!

翡翠宮

回覆樓主:

即係你地既愛係係出軌彰顯出黎
咁 instead 你應該多謝第三者喎,做乜專登開帖鬧佢

大宅

mini1204 發表於 19-7-14 20:32
即係你地既愛係係出軌彰顯出黎
咁 instead 你應該多謝第三者喎,做乜專登開帖鬧佢 ...

唔......其實好多事發生,好難係度講得清,都唔想執著一點去爭論乜野。只係想講自己經歷感受,想講自己想講既野,同鼓勵仍在痛苦中抉擇緊既jm們(有相同經歷既jm會明白個種感受),雖然大家經歷唔同。

洋房

日日好攰 發表於 19-7-14 20:45
唔......其實好多事發生,好難係度講得清,都唔想執著一點去爭論乜野。只係想講自己經歷感受,想講自己想 ...

的確係咁,好辛苦

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

堅持
謹記結婚誓言
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

日日好攰 發表於 19-7-14 20:45
唔......其實好多事發生,好難係度講得清,都唔想執著一點去爭論乜野。只係想講自己經歷感受,想講自己想 ...

你完全講出我的感受,但我還不知如何走下去⋯⋯

男爵府

日日好攰 發表於 19-7-14 20:01
唔知大家仲記唔記得我之前的post!(emoji)
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=224 ...

依家小三嘅好進取

珍珠宮

回覆 日日好攰 的帖子

多謝心得分享。但願你以後的新婚不會再感覺攰,而是重新得力!
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

男爵府

好好既分享!
凡事都係要夫妻兩個一齊做一齊行先能夠成全一件事,缺一不可,祝妳同老公有新開始!加油!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

日日好攰 發表於 19-7-14 20:02
而家我地真係比之前更恩愛,改掉大家壞脾氣,多溝通。我唔知將來係點,只係順住自己感覺去做。我覺得我可以 ...

你老公個小三W小姐係BK會員
果然呢度好多小三潛伏

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

日日好攰 發表於 19-7-14 20:02
而家我地真係比之前更恩愛,改掉大家壞脾氣,多溝通。我唔知將來係點,只係順住自己感覺去做。我覺得我可以 ...

恭喜你,最緊要你過得開心。
小三多數心理變態,鍾意搶人野,同佢哋溝通唔到㗎。

男爵府

soso1227 發表於 19-7-15 15:07
你老公個小三W小姐係BK會員
果然呢度好多小三潛伏

呢度又唔係大婆俱樂部。。。

大宅

soso1227 發表於 19-7-15 15:11
恭喜你,最緊要你過得開心。
小三多數心理變態,鍾意搶人野,同佢哋溝通唔到㗎。
係呀d賤小三鍾意搶,以為自己同個男人相逢恨晚可以搶到,但日子一日一日咁過都搶唔到,佢哋就會攬炒霸得幾多得幾多,完全賤格到極點!

別墅

chukamchun 發表於 19-7-15 18:22
係呀d賤小三鍾意搶,以為自己同個男人相逢恨晚可以搶到,但日子一日一日咁過都搶唔到,佢哋就會攬炒霸得幾 ...

小三賤,出軌男人更賤

大宅

Babypru168 發表於 19-7-15 18:42
小三賤,出軌男人更賤

兩個都賤先可以走埋一堆嘛!

首頁

尾頁

跳至