自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 bbkq 的帖子

我試過夏天的情況同事仲開28度焗到暈(間房已經細)忍不住開大冷氣通風結果群起圍毆我,暗地裡細細聲表達不滿(同級同事)最後我都要調返高個冷氣配合他們

歡迎歡迎

珍珠宮

野原美冴 發表於 19-7-17 08:41
坐正風口位就凍,離風口位遠就熱死。

我個位係熱,我已經無要求調低温度,自備迷你風扇只吹自己,但竟然都 ...

理得佢呀, 風扇係你張枱, 佢吹你咋嘛, 你同事講凍咪叫佢著羽絨囉

子爵府

我公司就系因温度問题,2個部門的女人鬧交。正如之前 Jm 話高级的果個話事,但最精彩系低级那個是更高级的小三。結果各不相讓

老板吾想介入女人紛爭,搵装修公司來改出風口,逐個問滿意末,温度指定23度,不准變動

平定冷熱之難

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

小星星1 發表於 19-7-17 08:51
仲開暖風機

你估我想咩
中央冷氣,老闆房要啤到恆至唔焗
但我坐門口就慘,食到正!係聽得到咁墳墳聲。我已長備一條牛肉乾咁厚嘅cashmere披肩,但有時真係頂唔順

伯爵府

自己位都仲叫有辦法自救,但老細怕涷入佢房傾嘢好似開咗暖氣咁,一路講一路流汗,個人更緊張。

珊瑚宮

BK Milk勳章

廷廷媽 發表於 19-7-17 08:27
教25,26度尚可,我開把風扇仔都ok, 我同事怕凍成日較27度,我已經短袖衫,唔通剝皮咩,局到暈暈地
...

同我一樣囉我地果度仲衰26已經停機,無可能去到26,25.5已經無咩風

有一日我出完街返去,個office仲熱過出面公家走廊簡直想死
係講緊條街30度,個office冷氣27度,人都癲

禁止訪問

公爵府

hellohellojenny 發表於 19-7-17 08:42
無得轉來轉去,室溫24-25度,
風口凍就著衫,我對住風口我直接貼幾張A4紙上去遮住部分位置
...

公司大廳D同事都係咁,貼哂D紙响出風口,整到成個難民營咁,因太多人用紙遮住個出風口,之後仲整壞埋部冷氣……老細之後揾冷氣工程黎整,順便响每部冷氣出風位加咗塊擋風葉,咁D同事就唔洗吹正個頭。

珍珠宮

Tinkerbell 發表於 19-7-17 08:54
我公司就系因温度問题,2個部門的女人鬧交。正如之前 Jm 話高级的果個話事,但最精彩系低级那個是更高级的 ...
差不多,以前公司22

公爵府

wahwaip20 發表於 19-7-17 09:08
如果得一件點除

係囉,好怕D人日日着吊帶,但叫凍……較到部冷氣25-6度,話就話適温啫,但咁多人一齊坐,25-6度真係熱死人,唔熱死都焗死……。着吊帶嘅就凍都唔着衫,人哋得一件仲點除喎。

水晶宮

回覆 bbkq 的帖子

係, 煩到嘔,我情願凍我都唔想熱, 我自己準備褸, 暖水袋同sacrf係公司

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 19-7-17 08:59
你估我想咩
中央冷氣,老闆房要啤到恆至唔焗
但我坐門口就慘,食到正!係聽得到咁墳墳聲。我已長備一條牛 ...

戥你辛苦!我試過返一份新工,個中央冷氣,凍到入骨!痹架!

男爵府

回覆 BGCOME08 的帖子

我公司都係呢D人, 成日撳黎撳去, 個制都壞過2次, 自己著住件小背心, 凍又唔著外套.

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

教25,26度尚可,我開把風扇仔都ok, 我同事怕凍成日較27度,我已經短袖衫,唔通剝皮咩,局到暈暈地
...

我都係咁話,d同私又唔著褸,係邊嘈嘈閉
我得一件短袖仲點除,唔通返工著三點式

侯爵府

BGCOME08 發表於 19-7-17 09:15
公司大廳D同事都係咁,貼哂D紙响出風口,整到成個難民營咁,因太多人用紙遮住個出風口,之後仲整壞埋部冷 ...

老細肯做野當然好啦
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我地唔受得凍既人會封自己上面個出風口

翡翠宮

回覆樓主:

首先,一定係話到事果個去定幾度,如果唔係個個走去校盞大家勞氣,我公司之前就係咁!因為風口set得唔好,兩邊位好凍係中間位好熱,起碼開到20度中間嘅人先會夠涼,但兩邊嘅人就嗌凍。重點係兩邊嘅人凍但死唔肯著外套!!!我問佢地你地凍唔著褸,我地熱應該除晒咩都唔著,係咪???直接冷氣瓜左,要整成個月,終於最大果個出聲,以後個個都唔準搞個冷氣,凍或熱同佢講,好搞笑架,整返之後兩邊嘅人又突然唔凍喇?!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bbkq 發表於 19-7-17 08:01
永遠有人話凍,有人話熱。
不停教來教去。
或者惡/高級嗰個話事,個溫度。

冇,我會自己帶衫 +風扇

大宅

唔好煩我 發表於 19-7-17 08:38
有時真係好煩,凍嗰啲可能着衫都唔得,因為個風吹住個頭。熱嗰啲又冇辦法,可能因為焗,又冇得叫佢除晒衫:i ...

無錯 我就係咁 一部冷氣係中間位 但我個位就正正對住冷氣位 日日對住頭吹 隻眼望電腦都覺得比冷氣風吹到乾

男爵府

...

我好明白,我都係周時要剝皮我會同佢地講,「再除就變海灘喇」「無得再除喇」

但我放了把風扇在枱頭,重唔細把,所以其他人都有啲壓力!(但我真心出晒汗,髮尾都濕埋果種)

首頁

尾頁

跳至