時事熱話

跳至

首頁
45678...18

尾頁

禁止訪問

大宅

白行 發表於 19-7-19 13:34
點解將政治同民主分開?

無分開, 正正因為分不開, 現今不理性嘅2邊極端不適合普選, 民主如果建基於一班理性與大目標一致嘅人身上一條光明大路, 相反, 就只係一個炸彈

另外, 而我不知道黃毒嘅獨裁同民主有任何關係
你到呢一分鐘說的理據暫時我都係不認同, 因為你都只你見到一邊嘅野

大宅

PacoMum 發表於 19-7-19 14:52
警察執法係佢地既工作,要揾人查?真係笑大人個咀

銀行劫匪要查警察

言則你覺得警察執法係唔會犯法既? 無睇過新聞? 美國有警察拉人個陣錯手打死個犯都會俾人告,法國黃背心運動濫用暴力打示威者亦俾人告,擴闊下眼界啦香港人

https://www.express.co.uk/news/world/1134670/macron-news-france-yellow-vest-protests-police-trail-injuries

定你覺得差佬就算打死左d 示者都係好應該呢? 我諗都係架啦

大宅

你地想收服香港定修復香港呀
你地可以點樣修復香港呢?真心好想知

大宅

Abbieee 發表於 19-7-19 08:07
其實我也不贊成年青人被捕後潛逃外地,但好矛盾,如果佢哋留喺度,我又怕佢地好似梁天琦咁一判判6年,大好 ...

佢地都民主學咩人講民主呀
真係諷刺

大宅

scorpioc 發表於 19-7-19 14:50
唔睇猶自可,一睇嚇一跳,然後得啖笑原來 連登 係深黃大本營,玩左咁耐剛剛先次知,如果香港大部份年青人都係咁 ...
好心你模仿句子都要睇現實先得架,你望下出面d 主題,如何得出呢度係深黃大本營呢?
零分重作

珍珠宮

白行 發表於 19-7-19 01:30
我相信係Baby Kingdom依到係仲有清泉。
可唔可以留言比我睇一睇,比所有人睇一睇,我地唔係港豬,我地係真 ...

張相中人帶口罩頭盔既,我無喎,點申請?

男爵府

1314625 發表於 19-7-19 13:04
成立獨立調查委員會必須保持完全中立,要查必須全面咁查,包括警方的清場手法是否恰當,多次遊行示威後的衝 ...

我都贊成兩邊一齊查,咪公平,公正

伯爵府

mama_Chan 發表於 19-7-19 14:56
回覆 PacoMum 的帖子

醫生醫死人需唔需要被查?懲教職員打犯需唔需要被調查?

人地咪講左有投訴機制囉,警監會咪調查囉!獨咩立調查吖,多餘!人地醫生丶懲教處都係用番自己機制啦

大宅

mama_Chan 發表於 19-7-19 14:52
回覆 fayefa 的帖子

沙田個晚,明明示威者11點先需要離場但警察8點已經包圍佢地...

遊行嘅不反對通知書只是到7點, 你所講嘅11點係百步梯個放影會, 據我所見到, 7點後還有大批示威者佔據非百步梯嘅地方, 咁警方開始驅散為何不可? 咁驅散明顯就會做成混亂, 正如暴徒圍圍下都會圍埋新城市 D CS, security, 仲放波搞埋咁多小學雞動作.咁講如果我果日申請左係你地隔離開嘉年華, 我一樣會被影響, 怪就怪為何遊行完啲人唔散

伯爵府

JohnConstantine 發表於 19-7-19 15:00
言則你覺得警察執法係唔會犯法既? 無睇過新聞? 美國有警察拉人個陣錯手打死個犯都會俾人告,法國黃背心運動 ...

係咩?而家D暴徒有幾多死左?幾多重傷呀?要投訴咪有現行機制囉,警監會咪查緊囉。前一哥都話無須要獨立調查,你估真係暴徒大哂咩!

水晶宮

回覆 blee427 的帖子

但樓主漠視了我的提問
但又話支持成立獨立委員會就721出黎支持,咁我應該支持定不支持好

大宅

JohnConstantine 發表於 19-7-19 15:07
好心你模仿句子都要睇現實先得架,你望下出面d 主題,如何得出呢度係深黃大本營呢?
零分重作
...

咩呢到, 邊到呢到? 你唔識字? 定你唔認同連登係深黃大本營?
不會再回覆你, 係咁先

男爵府

回覆樓主:

新account話自己喺B K玩咗咁耐
又不停開新account為自己做勢

大宅

PacoMum 發表於 19-7-19 15:10
人地咪講左有投訴機制囉,警監會咪調查囉!獨咩立調查吖,多餘!人地醫生丶懲教處都係用番自己機制啦
...
都叫你眼界要擴闊d啦,警監會係無調查權的,佢只係負責「監察和覆檢香港警務處投訴及內部調查科所調查的個案」,而所謂「香港警務處投訴及內部調查科」成員全部都係警隊內人士,你覺得咁會唔會公平呢?

子爵府

JohnConstantine 發表於 19-7-19 15:00
言則你覺得警察執法係唔會犯法既? 無睇過新聞? 美國有警察拉人個陣錯手打死個犯都會俾人告,法國黃背心運動 ...

有無告得入嘅資料睇下,我見美國白人警察次次都告唔入喎

大宅

myki 發表於 19-7-19 15:23
真心問: 幾新先叫新 account 呀? 我玩左兩年以上算唔算新呀?

複式洋房

myki 發表於 19-7-19 15:23

你講緊我?我由頭到尾得依一個account想同你地理性討論

複式洋房

1314625 發表於 19-7-19 15:16
回覆 blee427 的帖子

但樓主漠視了我的提問

你嘅提問係你應唔應該支持?依樣野應該由你自己諗番?

複式洋房

PacoMum 發表於 19-7-19 15:15
係咩?而家D暴徒有幾多死左?幾多重傷呀?要投訴咪有現行機制囉,警監會咪查緊囉。前一哥都話無須要獨立調 ...

四位年輕人自殺,你可以唔心痛嘅。你真係好冷血,佢地係下一代黎架!你想留一個點樣嘅香港比佢地呀!

首頁
45678...18

尾頁

跳至