自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wudy 發表於 19-7-25 10:00
回覆 mizuho 的帖子

阿仔好想留低, 不過應該好難搵到工

現在阿仔在哪裡讀什麼major?幾年級?

男爵府

2024年龍年勳章

Seattle, 心理學

子爵府

wudy 發表於 19-7-26 12:05

我仔話唔難揾工呀,佢好多師兄都揾到工(商科)

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 scso 的帖子

商科可能易D

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

wudy 發表於 19-7-25 20:44
回覆 scso 的帖子

商科可能易D

心理學又真係有少少難,有冇副修科?或者會唔會再讀博士學位或其他科?商科、金融、IT數據分析、Coding、Engineering、Pharmaceutical比較易搵工。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

讀多個major可以嗎?
醫療有關/Nursing, computer science, actuarial science 之類會易揾工好多。
不過聽講依家h1-b個annual quota好快滿額,你要check下。

珍珠宮

Seattle是否UW Seattle?如果係,讀咗Master未?如果還想知多啲,PM傾。需要理解你兒子嘅興趣,起碼有2個方向可以考慮,有機會留低。

伯爵府

好媽媽勳章

yanbb12 發表於 19-7-26 13:18
讀多個major可以嗎?
醫療有關/Nursing, computer science, actuarial science 之類會易揾工好多。
不過聽 ...

我老公公司(software) 請唔少h1b 印度人做contractor, 但我老公話佢地慘,因為agent take a significant portion of salary n no benefits , 亦好難轉green card 。

男爵府

2024年龍年勳章

rose-mag 發表於 19-7-26 12:48
心理學又真係有少少難,有冇副修科?或者會唔會再讀博士學位或其他科?商科、金融、IT數據分析、Coding、E ...

供四年已好吃力, MASTER 好貴負擔唔起了

首頁

尾頁

跳至