自由講場

跳至

首頁
23456...40

尾頁

男爵府

dasy 發表於 19-7-21 17:46
佢都無錢,何來有第三者 ,佢每月出糧我知佢出幾多
佢冇錢又點搬到出去呢?
冇第三者啲男人唔會咁易講離婚。

大宅

回覆 dasy 的帖子

分居,大家冷靜下,或者有彎轉其實男人到幾多歲都係大細佬,仲意玩玩具,就好似女人中意靚衫、手袋、卡通得意嘢咁
慢慢再溝通下,比啲時間大家

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hfl2000 發表於 19-7-21 18:15
你唔好自己同佢傾,你要搵外人同佢傾㗎,搵婚輔求助啦。

我點開口同佢講,見婚姻輔導?我好想努力挽救段婚姻

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

sako 發表於 19-7-21 18:15
佢冇錢又點搬到出去呢?
冇第三者啲男人唔會咁易講離婚。

無錢呀,有錢就唔需要問99借錢

子爵府

2024年龍年勳章

dasy 發表於 19-7-21 17:50
我都想知,如果有第三者同我講,我會無野講,放手,但佢又話無,知不過佢話我脾氣好臭,好難頂,忍左我好耐
...

唔會有男人認架,認咗即佢衰仔,佢一定話你唔啱,係男人既慣例黎

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:06
佢話無錢無時間,問佢佢就話無第三者,只不過係忍我太辛苦

如果唔係搵到證據邊個男人會肯認? 當然我地有呢方面既經驗,所以先分析俾你知,你可以自己去證實,不過正如某一位JM講冇比較又何來會咁決絕呢? 男人好懶,一定有人push或令佢行呢一步既動力,坦白講佢而家要同你離婚兼搬埋出去,你仲回想之前點點點係幫你唔到,你越纏對方就越討厭你越睇你唔起,倒不如愛惜自己多d, 諗下自己將來可以點打算仲好

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

回覆樓主:

你老公嘅決定好堅定,我相信唔會只因你脾氣臭而就咁結束10幾年嘅婚姻,冰封三日非一日之寒,亦可能積積埋埋都未定,但我覺得佢似出面有另一件,而做就左佢離開你嘅其中一個藉口就係你脾氣臭,我係男人嘅話我都唔會講因為我出面有第二個所以同你離婚,講自己出面有女人咪我衰仔囉!一段婚姻係互相包客和體諒,你脾氣唔好唔係今日嘅事啦…講真我脾氣都好臭架,我老公由識我第一日已經知,佢試過用生番黎形容我 ,你諗我脾氣係臭到一個點,但我地結婚已經20幾年啦…真係唯獨是我老公可以就到我容忍到我嘅臭脾氣,所以你老公講呢個可能只係要離開你嘅一個藉口

wcpcelia    發表於 19-7-23 09:27

瑪瑙宮

anniekayan 發表於 19-7-21 18:17
唔會有男人認架,認咗即佢衰仔,佢一定話你唔啱,係男人既慣例黎

我唔知呀,我好辛苦,手又界過,自殘又試過

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:16
我點開口同佢講,見婚姻輔導?我好想努力挽救段婚姻

你聯絡咗婚輔先,交由佢地搵你老公
https://family.caritas.org.hk/zh-hk/services/view/88#.XTQ3yZZ-XYU

侯爵府

dasy 發表於 19-7-21 17:34
老公突然要和我離婚,原來佢話我結婚咁耐,脾氣都唔好,好多時管住佢,列如佢想買模型車,而我就一句回返佢好多 ...

其實
你唔比佢買模型車
咁你又有冇乜都唔買?
買模型車又唔係包2奶
如果真係因為呢一點而要離婚
我真係覺得好無謂

不過依家講咩都冇用
試下認真坐低講一講問題所在係邊
係個問題度解決先得架
唔係就算今次無事
但個問題仲係度既話
終有一日又爆過

瑪瑙宮

amysnlee 發表於 19-7-21 18:18
你老公嘅決定好堅定,我相信唔會只因你脾氣臭而就咁結束10幾年嘅婚姻,冰封三日非一日之寒,亦可能積積埋埋 ...

所以我唔知呀,我好亂,但佢前日仲好好地,返工都kiss 我咀咀先返工 所以我唔知點,飯都食唔落,只係飲水

伯爵府

dasy 發表於 19-7-21 18:18

點解要咁黎對自己?傷害自己佢都唔會番轉頭,你要活得比佢好

瑪瑙宮

Mary媽咪 發表於 19-7-21 18:19
其實
你唔比佢買模型車
咁你又有冇乜都唔買?

呢個問題,剛剛我都問過去,係唔係無得傾,我話我會改,佢話唔想再一起,想快些離婚

伯爵府

dasy 發表於 19-7-21 18:20
所以我唔知呀,我好亂,但佢前日仲好好地,返工都kiss 我咀咀先返工 所以我唔知點,飯都食唔落,只係飲 ...

所以咪話一定有d野,唔係只因你脾氣臭咁簡單

侯爵府

2024年龍年勳章

既然佢堅持要離婚。佢想要自由。。。由佢去做。反正你都留唔住佢。。
而你。要開始學習改吓壞脾氣。無論佢返唔返去你身邊。

我初戀男友以前都係頂唔順我D臭脾氣而同我分手。同佢拍咗5年拖。佢無第三者。因為之後個二年都帶KEEP住聯絡。。自問當年自己脾氣真係好難頂

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

dasy 發表於 19-7-21 17:50
我都想知,如果有第三者同我講,我會無野講,放手,但佢又話無,知不過佢話我脾氣好臭,好難頂,忍左我好耐
...

事到如今,真正原因係點都唔重要了,你諗下老公對你嘅批評係咪事實,試下改下囉
請勿打招呼~

子爵府

2024年龍年勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:18

宜家你要做既係愛自己,唔好自殘,救唔到件事。我都係過來人,我老公已回頭變100分好老公但佢今時今日都唔肯認出軌架

大宅

認識瑞士牛牛第一回

dasy 發表於 19-7-21 17:59
唔知呀,佢意思係話我臭脾氣,管佢意思係,列如想剪頭髮買衫買模型我唔比,然後就自己忍左佢,唔對我發脾氣
...

唔明d女人點解一口咬定老公一定有第二個女人!思想好奇怪!雖然我都係女人,但我絶對唔會咁諗嘢!相反,我老公性格同你有d似,我去街著邊件衫丶幾時要剪頭髮丶去超市買咩都管,有時真係唔開心傷感情架!你自己又可唔可以咁比人管呀?所以我有時都會去阿媽度住,當自己放下假呼吸下自由空氣!其實你地去見下婚姻輔導啦!多少都有幫助㗎!唔好聽d三姑六婆講甚麼離婚呀、放過自己呀、什麼尊嚴呢d嘢!離婚唔係一件口講簡單的事!

瑪瑙宮

amysnlee 發表於 19-7-21 18:21
點解要咁黎對自己?傷害自己佢都唔會番轉頭,你要活得比佢好

因為我好愛佢,真係唔想失去佢,如果唔講離婚9月就係15年

子爵府

畀面勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:03
所以我好亂,62,99都好擔心我,同佢地同住,佢仲叫我開條件,話想一次過過比晒贍養費,佢話無錢都問銀行借返黎 ...

借都借畀你。可能呢十幾年你關心佢畀幾多錢你多過愛佢,又冇小朋友又吾做野,你吾悶架?
日日喺屋企做乜?

^.^

首頁
23456...40

尾頁

跳至