自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

dasy 發表於 19-7-22 00:28
個日佢話分開,佢同我講已經忍唔到啦,佢話同朋友哭完一次又哭,佢話好辛苦
...

你老公講已經忍唔到啦,佢話同朋友完哭一次又哭一次,佢話好辛苦 ...難頂,你太自私和脾氣暴躁了,老公忍左咁多年...
佢是非常可憐的 , 你應該讓他回復單身

男爵府

dasy 發表於 19-7-25 16:06
家陣休息,可以回下大家,大家鬧得我岩呀,所以我會自己檢討下,但忙碌完,有時間偶然總會想起他
...

証明你真係愛老公同6299
祝你身體同心靈都健康,唔好再放負能量喇

侯爵府

dasy 發表於 19-7-25 16:06
家陣休息,可以回下大家,大家鬧得我岩呀,所以我會自己檢討下,但忙碌完,有時間偶然總會想起他
...

有時候俾大家冷靜下,當朋友相處咁,可能會有轉機。。有咩事就同我地傾下啦!

男爵府

佢返工其實真係好辛苦
佢仲要剪個頭髮, 買樣野都唔得....即係佢只可以返工但冇得享受, 佢連剪髮權利都冇
佢返到屋企又要洗碗做野, 做遲左又要俾你鬧
--------------------------
那時你日日煲劇唔洗做 ,你那時有沒有買新衣服?你有沒有吃零食?你脾氣暴躁的時候你有沒有打老公了?

子爵府

你要加油呀! 人誰無過
經過今次你要明白自己有咩做得唔好,日後唔好再重覆犯呢個錯。
假如上天比多次機會你同你老公,你一定要好好珍惜
唔係好多野都可以take two
如果到最後真係無彎轉,咁咪平常心
當然一定會唔捨得,但唔好太執著
未來仲有好多野等住你去經歷架~

水晶宮

回覆樓主:

樓主有反省,而家有返工,想法亦正面, 加油!

王國長老

王國長老

如果係咁,妳唔好急住要佢搬返嚟,先用呢段時間自己反思,點樣可以改變自己態度,日後要點同佢相處。咁急要佢返嚟,問題又未解決,結果又炒。

佢最初一定會唔想返,佢嚮往咗呢份自由好耐,妳越逼佢,佢越想同妳解除關係。如果佢唔係有第三者,妳就唔好畀太大壓力自己,好好學習點樣溫柔體貼,甚至搵一份工作,一來要令到自己從新融入社會,唔好脫節,二來係令時間容易打發得多,唔好胡思亂想,三來係減輕佢既壓力,一個人搵四個人食,一定好大壓力,你搵多一份錢,佢又可以多一啲閒錢買自己想要既嘢,咁樣對彼此都好。男人同小朋友一樣,都有自己想要既玩具,如果妳可以同佢分享佢份開心,佢會更愛妳。

加油,感情嚟到呢個階段係好辛苦,但小心太心急會弄巧反拙,如果妳做到一個大改變,見親佢到笑臉迎人,開開心心,冇半句責備既言語,冇愁眉苦臉,咁樣反而可能有能救。男人好怕女人成日黑面或哭喪臉。

要離婚都要分居兩年,唔係話離就離,好好利用時間,改變自己心態,改變現在生活,最初佢唔喺身邊一定好唔慣,好想喊,但時間係最佳良藥,萬一,去到最後係最壞既情況,佢真係點都要離婚,妳至少搵到份工,好好照顧自己先。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

dasy 發表於 19-7-21 18:11
係,我仲住係6299家,佢曾經同62呻話我管佢樣樣都唔比佢做,又講話我唔返工,一個養三個,佢好辛苦
...

原來佢都講到出口,咁妳真係應該的起心肝出嚟做嘢,幫輕吓佢。

記住,做一個可愛既女人,令佢樂於親近妳,唔好鬧個老公,鬧得多會鬧走。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

dasy 發表於 19-7-21 23:50
唔知呀,我唔敢想,佢個fd都唔係好人,自己有老婆仲同第二個女人sexy
...

[size=0.875em]收留佢個friend介紹同第二個女人?! 參考好脾氣女人原來係咁樣啊~

伯爵府

虎到金來勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:01
其實我有整野比佢食,每當佢放假我都會整野食比佢,就算買食既野,我都係買佢喜歡食既野行先,我真係好傷心 :p ...

你老公咁聽話既,你一句吾比佢就吾會做
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

dasy 發表於 19-7-22 12:46
我現在無錢,無外家返,點解講到我懶死唔走,有錢我會搬出去住
...

睇左咁耐, 無錢唔係藉口, 請問幾時先叫有錢可以搬走? 無錢都係你自己做成, 十幾年唔做野到宜家, 基本上之前既日子你可以搵錢, 只係因為你懶而唔去做野。睇你話有幫老公裝飯, 有意外有去醫院陪佢, 呢D係基本架啦....連醫院都唔去根本上一早離婚啦!宜家你老公堅持離婚, 你都不停話無錢唔搬走, 但前6299佢地無責任養你同埋仲要同你住架喎, 就算係度住你都要比錢前6299架啦, 咁同搬出去有咩分別呢?! 最多叫可能有人煮埋比你食, 而你又有厚面皮咁食囉。
你唔捨得, 係當下你無左依靠唶!

男爵府

dasy 發表於 19-7-21 23:12
就係佢太好,我先唔捨得放手,又無咩脾氣,係我脾氣太勁
你小小事都發癲發飆, 你依種人唔配男人 ,當個男人係白痴奴隸 ,其實大家生存既都係人,別以為活該要受你既氣,睇你面色做人,趾高氣揚尖酸粗鄙 刻薄專制霸道, 最慘係你世界裡面永遠都只有別人錯!唔出得聲唔駁得嘴 ... 男人精神崩潰 , 才搬出去

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

msms0117 發表於 19-7-25 17:03
你小小事都發癲發飆, 你依種人唔配好男人 ,你當個好男人係白痴奴隸 ,其實大家生存既都係人,別以為男人活該 ...

你爬下文先啦,我家陣返工,現在放左工回到娘家住,而我早就係上星期期比我阿妹接走左執晒野返左外家住明嗎

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

是旦啦,大家講到我咁貪錢,大家咪話係囉 我咁恨錢,唔應該去返工,去食阿工仲好,XD

子爵府

dasy 發表於 19-7-25 18:32
是旦啦,大家講到我咁貪錢,大家咪話係囉 我咁恨錢,唔應該去返工,去食阿工仲好,XD
...

樓主,贈你一句,人必自重而後人重之。

加油,活出自我,冇男人唔使死

大宅

dasy 發表於 19-7-25 13:09

有空回一下,剛好食飯時間

支持你

幾日時間已經睇到你想法同行動都有變。邊個岩邊個錯都好,你加油呀

子爵府

2024年龍年勳章

dasy 發表於 19-7-25 18:28
你爬下文先啦,我家陣返工,現在放左工回到娘家住,而我早就係上星期期比我阿妹接走左執晒野返 ...

四天前才出post,四天後竟然峰迴路轉返緊工同埋已搬返娘家。(之前還沒有地方,而家已經空出地方有摺床)

子爵府

dasy 發表於 19-7-25 08:48
算啦,最後一次回應,問題發生在我身上,結婚後無返工,又專制,樣樣都理和管,到最後佢忍唔住爆煲,所以離 ...

你之前真係錯晒
有時年輕時一帆風順就會語無論次、不知所謂
依家受左教訓,pick yourself up 再成長都唔遲
唔好迫你老公
希望時間能證明比佢你既改變
假如佢唔想回頭,接受你地係人生旅途上只能夠一齊走到埋度,就let him go吧
係下一次relationship , 一定一定要學習點愛人

子爵府

回覆樓主:

雖然我冇睇晒咁多個post, 但我見到你内容'好自私+自我' 如你set目標俾自已,再比佢睇你嘅改變。

大宅

我都覺得十成十係出面有第二個。
我又唔覺得 夫婦間唔中嘈兩句會導致離婚,可能佢覺得d錢係佢搵,你無資格管咁多,講到尾都係因為錢。
咁呢兩年 佢有無叫你搵下野做 做下part time 咁? 你用咩原因拒絕? 不過做老公因為老婆 出唔到去做野 就壓力大到要離婚,都幾靠唔住。

首頁

尾頁

跳至