親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我一家人11月22日至12月1日打算去京板神.行程大概如下:
Day1:京都車站~永觀堂~南禪寺~清水寺~(二及三年板)~八阪神社~祉園.
Day2:JR嵯峨嵐山坐小火車去龜岡~保津川遊船~痠月橋~常寂光寺~野宮神社~竹林步道~嵐山大街
Day3:東福寺~伏見稻荷~錦市湯~金閣寺
另外我地打算去岡山1日,倉敷半日+姬路半日,神戶+奈良1日,可能的話去埋和歌山.
行程內容大至如上.
11日22日應該5點左右到大板,咁直接去京都玩咗先,

定係去岡山玩倉敷先,跟住去姬路然後去神戶再去京都?
大阪我地去過,所以會預少D時間逗留,
以玩上述景點為優先,
請問京都嘅行程會太趕嗎?
有甚麼Pass適合用?
希望各位達人指點吓.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

fattymama 發表於 19-7-25 15:35
我一家人11月22日至12月1日打算去京板神.行程大概如下:
Day1:京都車站~永觀堂~南禪寺~清水寺~(二及三年板)~ ...

京都爲左睇紅葉要去左先,11月尾太遲大部分已經落葉。留意紅葉情報再靈活安排要去的寺院。
神戶和奈良一日去唔晒,亦唔順路。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

Day 2 行程超密呀,分最少三日

11/23 是日本假期加上星期六

禁止訪問

伯爵府

回覆 ahmama 的帖子

謝謝.

伯爵府

回覆 keivin1206 的帖子

謝謝.

伯爵府

回覆 1928mickey 的帖子

謝謝.

伯爵府

回覆 keivin1206 的帖子

先多謝你的意見.請問我應該先訂好嵐山小火車嘅票嗎?
在現場會很難買到嗎?

首頁

尾頁

跳至