時政擂台

跳至

首頁
12345...15

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

artroboy 發表於 19-8-1 15:11
係有打鬥慣例,不過正統係一對一,唔會圍打,亦唔會狂打頭。

香港仔仔太斯文,無任何反抗。
輸都唔需要打人吧?

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

愛國分子都去了哪?
時政暴徒都在研究點答先可以拉到黃絲頭上嗎?
我幫你啦
呢班運動員都係跟香港黃絲學野先會打香港人架咋
絕對唔係輸波輸品
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

翡翠宮

artroboy 發表於 19-8-1 15:16
紐西蘭、澳洲大學區貼個連儂牆都被人插喉、推撞,呢d有合法打鬥既更可以毫不顧忌啦。不意外。內地國技之一 ...
近日,的確見到一種中國人仇港人的情緒在蔓延,我唸有部份中國人是誤會了港人發表意見,就是港獨。

心痛這種誤會存在,唔希望見到咁既仇恨情緒蔓延。

男爵府

冰球運動中的鬥毆行為是北美運動中一項存在已久的傳統。
它廣泛的存在於很多等級的業餘和職業聯賽中。
---來自維基---

第一次知!

子爵府

tester5 發表於 19-8-1 15:26
近日,的確見到一種中國人仇港人的情緒在蔓延,我唸有部份中國人是誤會了港人發表意見,就是港獨。

心痛這 ...

有乜好心痛?人地從來無當自家人。諗多咗。

子爵府

ANGE_FB 發表於 19-8-1 15:27
--- ...
正常係一對一,並要除手套。依家係圍打,仲要拳拳向頭。

男爵府

回覆樓主:

偉大嘅中國人肯打你,落後的香港仲唔感恩?

子爵府

lingfu 發表於 19-8-1 15:25
愛國分子都去了哪?
時政暴徒都在研究點答先可以拉到黃絲頭上嗎?
我幫你啦

笑左
或者咁,冇阿爺俾水你地班黃絲飲你地有水飲嗎?做人要飲水思源呀,點可以贏阿爺?你地係抵俾人打嫁!

子爵府

JO_100 發表於 19-8-1 15:07
睇video 香港仔完全在被打狀態, 就算言語不合, 就要打人?!

體育運動(特別是有身體接觸的)向來都有成日打架既啦

被唔被打不是事件的重點,點解開片才是重點

如果語言挑釁,打人係唔啱,但係亦是抵被人打

是問如你當事者,對手一直問候你祖宗18代,辱罵你家人,甚至有小動作,你係唔係還可以咁冷靜問"就算言語不合, 就要打人?!"﹖

打人肯定要禁賽既啦,為自己的行為負責

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

ANGE_FB 發表於 19-8-1 15:27
--- ...
呢個一直都有
睇無線播冰球都成日見到
但應該要係1on1 隻揪

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

翡翠宮

artroboy 發表於 19-8-1 15:28

我自己覺得,永遠都係一家人,始終大家都是中國人。
不過香港人普遍較斯文,永遠唔夠佢地打。

伯爵府

filicity 發表於 19-8-1 14:54
真定假?

https://streamable.com/2t10l

真,求先頭條出左
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1557678/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E7%89%87%E6%AE%B5-%E7%B6%B2%E5%82%B3%E5%8F%83%E8%88%87%E5%85%A8%E5%9C%8B%E9%9D%92%E9%81%8B%E6%9C%83%E5%86%B0%E7%90%83%E8%B3%BD%E4%BA%8B%E8%A2%AB%E5%9C%8D%E6%AF%86-%E6%9C%80%E5%B0%91%E5%9B%9B%E6%B8%AF%E9%9A%8A%E7%90%83%E5%93%A1%E8%A2%AB%E6%89%93

子爵府

leungszeon 發表於 19-8-1 15:34

以現在的社會氣氛及關係,這些中港沖突的事情只會不斷發生,以暴易暴。打人係唔啱呀,so﹖可以點解決﹖現在不知有幾鬼多人支持暴力添,沒眼睇

輸波只是導火線,心中仇恨才是打架的原因

永久禁賽吧,唔永久都起碼要幾年掛

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

⋯⋯野蠻!

子爵府

leungszeon 發表於 19-8-1 15:34

你想像到好多野! 吾好估來估去, 好快就知你所認為的言語挑釁(祖宗18代, 辱罵家人, 小動作..)是否存在?

伯爵府

artroboy 發表於 19-8-1 15:28

習主席話中國人不打中國人,
不過……冇話唔打香港人

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

公爵府

牛年勳章

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

想知原因
要罰就罰囉

禁止訪問

回覆樓主:

首頁
12345...15

尾頁