時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

打爛cctv我明,但係交通燈, 欄桿,人地啲車,人地啲玻璃,打爛哂,又幫到幾多訴求呢? 只係益左做呢啲生意嘅,好多都係大陸入口囉!仲要 咀咒人哋啲細路,起人屋企子女父母詳細資料,對C9黎講係太過份囉!
個人意見,去到呢步已經分唔到黑白對錯。

miriam  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-8-4 19:47
想認識多啲屯門友

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

可能想受害既一齊怪政府掛

伯爵府

回覆樓主:

响呢度講好啦,如果响示威現場講 如果搭緊地鐵講仲會俾人趕落車㖭

珍珠宮

小平媽媽 發表於 19-8-4 19:32
打爛cctv我明,但係交通燈, 欄桿,人地啲車,人地啲玻璃,打爛哂,又幫到幾多訴求呢? 只係益左做呢啲生意 ...

因為睇唔到希望,你睇多數都係後生仔女,如果政府搞好香港本土民生,俾後生仔女見到人生希望,相信都已平息一半怨氣呢個係我個人愚見而已

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

只係証明暴徒行為

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

同意唔應該毀壞設施

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

水晶宮

ahpoo 發表於 19-8-4 19:43
因為睇唔到希望,你睇多數都係後生仔女,如果政府搞好香港本土民生,俾後生仔女見到人生希望,相信都已平 ...

唔係愚見、我同意政府出黎可以解決好多問題、但而家香港咁我係提早無望

公爵府

BK Milk勳章

因為睇唔到希望,你睇多數都係後生仔女,如果政府搞好香港本土民生,俾後生仔女見到人生希望,相信都已平 ...

你知唔知班人想要乜?佢地要有免費樓住唔使做有錢隨時去旅行。呢d咪係班廢青想法。

大宅

回覆樓主:

太平盛世點會有人搞破壞

子爵府

但飛機師都咁樣, 唔通要令佢買到山頂獨立屋人生至有希望

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

打爛cctv我明,但係交通燈, 欄桿,人地啲車,人地啲玻璃,打爛哂,又幫到幾多訴求呢? 只係益左做呢啲生意 ...

政府太軟弱了

點做到話,一Q清走雜物,比番安靜日子過.

子爵府

我想講呢⋯⋯佢哋無希望係佢自己嘅問題!冇人不勞而獲嘅!而人生亦都唔係必勝。

唔好以為自己係大學生就一定出嚟社會即刻高薪厚職,現實已經唔同咗。

社會已經轉左型,學位只不過係入場券。當個個都有大學學位嘅時候,大學生係nothing! 自身嘅能力、內涵、修養先係自己正嘅本錢!

我睇到嘅係家庭教育同埋學校教育嘅問題,多過係林鄭嘅問題!

catt0008    發表於 19-8-4 21:10

公爵府

黑衣唔打爛曬啲嘢,交唔到功課就冇錢收。
黑衣唔打爛曬啲嘢,防暴警察就唔會出嚟。
黑衣唔打爛曬啲嘢,黃絲就會唔睬佢哋啦。

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

係冇幫助架,叫人罷工都係冇幫助,佢地就係要做損人不利己既野

珍珠宮

sinchui 發表於 19-8-4 19:49
但飛機師都咁樣, 唔通要令佢買到山頂獨立屋人生至有希望

甘世上有甘多人,調查話港人長壽都不是人人長命既

珍珠宮

芒果小妹 發表於 19-8-4 19:47
太平盛世點會有人搞破壞

子爵府

我都同意你呢個觀點
但個人感覺,香港教育真的有問題⋯⋯而且香港年輕人的競爭力真的唔高,香港社會轉為「後物質主義」,但所有的物質都是based on 錢.
無努力點解決?無理財觀點上樓?
身邊比較多fresh graduate,佢哋的想法比較「狹窄」

侯爵府

咩訴求啊 佢哋只係想迫解放軍出黎 摧毁一國兩制

首頁

尾頁

跳至