網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問下各位C兄C姐,大陸電話係用來申請大陸户口,咁微信大陸錢包或大陸支付寶其實係要不要綁大陸電話架?我睇番自己微信的大陸錢包嗰邊登記的係香港電話,亦在大陸用過俾錢冇問題⋯⋯
另外如果之前曾經開過從化卡但被停了,現在去深圳中移動/聯通開過一張,要通知佢地取消舊号碼嗎?

複式洋房

大陸電話主要用來開大陸銀行戶口,而實名登記果時需要收一個sms係銀行綁定果個電話號碼,wechat 同 支付寶用香港電話開戶是沒關係,主要係實名登記果part

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

用大陸號聯wechat大有用處, 可以登記坐地鐵及公交, 好多個省份都用到。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

joeypong 發表於 19-8-7 09:27
想問下各位C兄C姐,大陸電話係用來申請大陸户口,咁微信大陸錢包或大陸支付寶其實係要不要綁大陸電話架?我 ...

從化卡去開廣州可以開通番。

男爵府

lyh80115 發表於 19-8-8 15:54
從化卡去開廣州可以開通番。

少去呢⋯⋯前年都有特登去廣州實名,攪完一輪用咁上下(都是俾媽媽回鄉用多),就被停了,所以把心一橫深圳攪掂算,有乜事上深圳方便d

333s    發表於 19-8-9 08:52

象牙宮

38出充值卡
抵嗎?
@6Yen/M
1年=12*6 =72
38+72 = 1年再充值。
移动 38元套餐。
全國接听免費。
每月10G 國內流量。
30G 定向流量。

定向流量。是什么? 不懂。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

333s 發表於 19-8-9 09:03
38出充值卡
抵嗎?
@6Yen/M

定向流量是看專用頻道用的, 每月10GB流量, 如果唔係太密上去都夠用了, 全部電話都係接聽不用錢, 打出電話收幾錢一分鐘呀??
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

333s 發表於 19-8-9 09:03
38出充值卡
抵嗎?
@6Yen/M

如何申請,,,, 深圳中國移動?
38元是買卡或開卡費用?
謝回應

象牙宮

ck8181 發表於 19-8-9 18:08
如何申請,,,, 深圳中國移動?
38元是買卡或開卡費用?
謝回應

動感青春卡是少量用戶的。淘宝+ 方便在內地用。(如果身在內地的話)
去中移動 大 shop 。(回鄉証, 实名, 拍照) 佢幫你即做。

38元卡費含 25元儲值費。
1. 可選号, 号不多。
2. 最平月費 6元/月。 **佢多數推貴月費。及要我第2个月, 自己打電話改月費。
3. 我要求: 即時叫 sales 開通6元/月。confirm 才離開。

8月買卡。並充值 30元 比我用至2020 上半年。 (我lazy, 半年充1次)
此卡, 要充值的, 不充就失效。

前年我也買過58的。被人誤是用才收費。
我不用, 也不充值 .... 1年后号碼自動消掉。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至