時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

kelvin5572 發表於 19-8-7 11:17
佢地成功左,封關口,禁自由行,不做大陸人生意,封高鐵,封港珠澳大橋,停三跑,斷東江水,清算政見不同人 ...

呢個狀態咁似⋯⋯生無可戀嗰啲人,返到屋企閂晒門窗,閂咗手機,燒住炭⋯⋯等死咁!

伯爵府

成班撞哂邪咁

子爵府

還有一條link,講到香港回歸後,傳媒就統治香港廿幾年,即美國統治香港廿幾年,部分都講得幾啱,不過好長,30min,有時間可以睇下

https://youtu.be/FcNEcJOfHj0

]

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

yumw 發表於 19-8-7 12:21
打得贏駐港解放軍先講,到而家佢哋連解放軍營門口道閘都唔敢摸

莫講軍營...連羅湖車間都唔敢阻啦

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

革命不可能成功!
港澳辦話“香港是中國的特區,光復香港,把香港光復到哪裡去”
曱甴目的系要配合老美/台灣的綠本,逼解放軍出手,然後就無佢地事啦,返屋企訓練
https://www.facebook.com/1559300274285980/posts/2470450739837591/

伯爵府

開心吸收勳章

jasonhon88 發表於 19-8-7 12:21
其實唔好話革命成功後佢哋會點,
淨係點樣可以革命成功都答唔出,

佢哋好似細路玩泥沙咁,點解唔得,點解做唔到,特首每月有40萬人工,都搞唔掂這個 爛攤子。

外科出名醫生每月100萬,都可以話個病冇得醫拉。班人係咁聽話, 接受佢訴求,接受會影響一連串問題,唔係一句說話咁簡單得,就會回復。那些問題又出問題,仲話5大訴求缺一不可,唔係唔駛傾。根本佢哋不是為了義士,係想借香港反共機地

男爵府

woodpecker 發表於 19-8-7 11:06
佢地若革命成功,就要市民跪玻璃

到班黃衛兵要我跪玻璃時, 輪到我攪革命, 反正死路一條, 我一定會推翻呢班暴徒垃圾政府

子爵府

fyyjott 發表於 19-8-7 12:39
革命不可能成功!
港澳辦話“香港是中國的特區,光復香港,把香港光復到哪裡去”
曱甴目的系要配合老美/台 ...

革命絕不可能成功,但班廢青上哂腦,無寧死都要攪革命!滿以為自己有崇高理想
希望佢地諗下革命最終目標係乜?
連目標都唔清晰,為乜犧牲又唔知,比人利用仲懵下懵下,咁就坐十年八年監
]

伯爵府

佢地會成為貴族

伯爵府

yumw 發表於 19-8-7 12:21
打得贏駐港解放軍先講,到而家佢哋連解放軍營門口道閘都唔敢摸

咪係,專蝦警察同小市民,真係出軍肯定嚇到瀨尿

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

若比佢地成功,香港一定變敘利亞2.0

當然係絕不成功,但經濟已經開始有影響

男爵府

貓咪達人 發表於 19-8-7 12:11
上次睇到連登仔話革命成功後要清算,要殺元朗同藍絲帶啲人

恐怖分子,比佢得得勢真係香港淪陷!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

mmpo 發表於 19-8-7 11:59
革命成功後,我可以低價買樓嗎?

革命假如成功, 成立臨時政府,解放軍會出動, 血洗黑衣人, 全港戒嚴➡结果革命失敗, 你冇平楼買

如超現實到阿爺同意,獨立成功, 黄C上場請黑衣人做AO, 為接棒做準備. 佢地 除在乜都反對, 幫新移民争取福利同派錢外,有咩政崗?

然後阿爺断水断糧断自由行, 經濟下滑, 引至高失業率, 樓平都怕冇錢供. 經濟簫條時就賤物鬥窮人.

伯爵府

差不多成功前,我會走難返大灣區,因有祖屋又買左樓,大陸親人又住喺嗰度有照應。
順帶一提,其實整返個回鄉卡係最穩陣,如果真係淪陷,而中央又唔出手,逃難就當然去大陸最快,唔需要搭船搭飛機。
如搭飛機,隨時航班都cancel。
一係去澳門,澳門我都有身分證可以居住。
芭芭拉

大宅

kelvin5572 發表於 19-8-7 11:17
佢地成功左,封關口,禁自由行,不做大陸人生意,封高鐵,封港珠澳大橋,停三跑,斷東江水,清算政見不同人 ...

而我一早計劃移民大灣區

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

agnesbeebee 發表於 19-8-7 13:01
革命絕不可能成功,但班廢青上哂腦,無寧死都要攪革命!滿以為自己有崇高理想
希望佢地諗下革 ...

事到如今,我已經唔會同情佢地,人地都話死都唔怕囉,又何畏懼坐十年八年。不過坐監又係要納稅人埋單

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

maomaofafa 發表於 19-8-7 12:29
啲人成日話香港以前係漁港咪又係咁, 不如佢哋自己試下去d魚港生活一個月, 睇下生唔生存到先啦
...

咪傻, 沒收佢地電話三個鐘會同你死過

男爵府

mmpo 發表於 19-8-7 11:59
革命成功後,我可以低價買樓嗎?

到時送都唔要啦.
飯都無得食. 水都無得飲.

男爵府

媽咪面 發表於 19-8-7 13:29
差不多成功前,我會走難返大灣區,因有祖屋又買左樓,大陸親人又住喺嗰度有照應。
順帶一提,其實整返個回 ...

回鄉卡就過期都快d 去續証,真係有咩事都多個選擇!

公爵府

agnesbeebee 發表於 19-8-7 11:45
班細路只諗推翻政府,
冇諗推翻後香港條路點行,
話佢地係廢青,無講錯

識個(emoji)仔,佢話林鄭下台就可以解決問題,我問佢林鄭下台邊個做?佢話求其一個民主派議員都得喎,好明顯佢地思想非常幼稚!

首頁

尾頁

跳至