時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyBB 發表於 19-8-11 14:31
我仲未收到回覆。你send的是中定英文信?我冩英。

我中文inbox佢吖

侯爵府

Nicole-hui88 發表於 19-8-11 11:50
垃圾商場愉景新城,等我之前仲成日帶小朋友去玩,以後唔會再去,我驚曱甴多過驚警察
...

x2

大宅

ubadbad 發表於 19-8-11 03:47
我見到留言又話驚警察又話會嚇親小朋友咁,覺得好奇怪,小朋友見到警察會嚇親,咁街都唔好出囉,隨時被嚇親 ...

我都唔明點解小朋友會驚警察,係咪老豆老母係暴徒所以驚警察捉左自己父母?

男爵府

回覆 maomaofafa 的帖子

X3

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

lisamama 發表於 19-8-11 11:45
電郵send左當然冇覆
電話直飛留言

應該俾人打爆左

男爵府

LeeLiLi 發表於 19-8-11 01:07
到底係愉景新城高層的意思,定物業管理人員的偏頗主意?
難道連人道都沒有了嗎?

唔比暴徙入去,米冇警察law!從來唔搞清楚問題嘅根本

侯爵府

Onlok 發表於 19-8-11 11:18
剛上佢面書,鄭蟲太耳圓又去挑機。
大部分都話怕警察多過怕黑衫
...

佢71俾人影到在立法會帶路, 又叫警察做狗。 做咩仲唔拉佢?

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

d park under 新世界,同 bk 一個老細。

侯爵府

lisamama 發表於 19-8-11 10:58
謝謝,已sent
要求講清楚以咩準則去定出咁嘅規例
真心唔明

幫新世界去微博宣傳下先

侯爵府

MMVV 發表於 19-8-11 12:20
又一名井底之蛙。遠的不说了,净說騰訊,人地1998午成立,现在銷售額超過1,000億,總資產值 4,600億, 人员 ...

佢唔識應你, 只識copy n paste

侯爵府

lambubu 發表於 19-8-11 13:19
已投訢,係覆我垃圾

對於昨晚有全副武裝的防暴警察在未有事前通知下,突然進入商場使用洗手間,我們已立 ...

廢話!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

商場任何人都入得,警察都係人,點解唔俾警察入廁所?咁唔人道咩道理?

大宅

敬啟者:

本人是一名土生土長的香港市民,本人從 貴集團旗下商場 - D park 愉景新城的Facebook 專頁中得悉 貴商場對香港警察借用洗手間,引致家庭顧客受驚而表示表示遺憾。對於貴商場「以客為先」的服務態度,本人予以高度讚許。請恕本人孤陋寡聞,任何商場理應是對公眾開放,以本人所知所見,愉景新城商場絕從沒有標明禁止某些人士之進出。但 貴商場之通告,不但產生「香港警察=製造恐慌」之感覺,還把責任推到他們身上!請問當時是否真的有家庭顧客因為見到香港警察,而感到害怕並表達不滿?如事件屬實,貴商埸是否有完善機制向顧客解釋或澄清當中的誤會?

大宅

正如你們所言,大家也有生理需要,為何刻意為香港警察的生理需要「扣帽子」呢?對於 貴商場未能一視同仁處理公眾需要,本人亦深感遺憾。同時亦開始質疑,如此不智之言論乃屬於個別員工的想法,還是 貴公司管理層之決定?倘若日後本人或其他市民到商場購物或享用服務,是否又會因為種種原因,而遭受同樣的對待?

香港警察,跟普羅大眾一樣,一樣有權使用商場服務,有必要在政局動盪的敏感時間,刻意把「香港警察」與「貴商場」劃清界線嗎?此舉無疑帶有歧視及侮辱成份,實屬不智,令社會大眾對 貴公司留下深刻而負面的印象!

大宅

另外,本人知道 貴商埸乃由新世界發展有限公司擁有,一直以來提供多元化物業及住宅服務。 貴公司服務宗旨亦強調為社會出力,企業非常重視社會責任。但從愉景新城商場的通告所見,不但未能為大眾提供基本服務,在而且還帶頭製造社會分化,背負「歧視」香港警察之嫌,實在令人非常失望及遺憾!

為免錯怪 貴公司,懇請查証有關言論是否屬實,同時回應於信件中的提問,並向本人或公眾人士認真交待 貴公司的立場,謝謝!

此致

愉景新城商場
新世界發展有限公司

一名香港市民上
[email protected]
[email protected]

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

LeeLiLi 發表於 19-8-11 01:07
到底係愉景新城高層的意思,定物業管理人員的偏頗主意?
難道連人道都沒有了嗎?

愉景新城算唔算職業歧視?

別墅

回覆樓主:

商場驚警察多過暴徒? 作為主打親子商場,係咪以後要教小朋友搵暴徒幫手?

咁邀請暴徒去靜坐啦,暴徒最緊要有冷氣

記得以後商場商戶有咩事唔好報警喎,人地去廁所就唔入得,你求助就一定要黎幫你,咩道理

商場公契可以容許唔借廁所俾警察?

而家社會就係咁樣助長曱甴無法無天!

琥珀宮

畀面勳章

thenewme 發表於 19-8-11 17:25
另外,本人知道 貴商埸乃由新世界發展有限公司擁有,一直以來提供多元化物業及住宅服務。 貴公司服務宗旨亦 ...

大宅

另外,本人知道 貴商埸乃由新世界發展有限公司擁有,一直以來提供多元化物業及住宅服務。 貴公司服務宗旨亦 ...

大宅

見你send, 我都send左, 無咩可以為警察做, 唯有send email去投訴出一分力

首頁

尾頁

跳至