時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

LeeLiLi 發表於 19-8-11 01:07
到底係愉景新城高層的意思,定物業管理人員的偏頗主意?
難道連人道都沒有了嗎?

蒙面黑衣人可以隨便入

有樣有制服去借厠所你要發聲明?

乜野世界!

複式洋房

MommyBB 發表於 19-8-11 10:29
[email protected]

謝謝,已sent
要求講清楚以咩準則去定出咁嘅規例
真心唔明
如果一大班isis咁樣嘅入左商場就唔會嚇小朋友
真家長投訴?
係真嚇親,責任都係由家長去教導番自己小朋友

睇死都唔會覆電郵
一陣再打埋電話

男爵府

終極熊貓 發表於 19-8-11 01:35
DPark過左馬路咪警署囉?
借厠所?⋯⋯

大把人行多兩步夠到紅綠燈啦,咪又係貪快衝過馬路,況且差人候中,隨時要做野,咁貪快都好正常

別墅

soso_jessica 發表於 19-8-11 01:49
咁唔會成班防暴警察一齊有咁急切嘅生理需要嘛?

數名就叫成班,曱甴咪變天文數字?

而家啲警察單拖咪仲危險,黑衣成隊防暴都唔驚。

複式洋房

以前中國由 0 發展,有龐大年輕人口,投入輕工業,可以偷外國低端技術

但係而家世界唔同曬,中國已經重度污染,做平嘢又唔夠人平,輕工業工廠搬哂去其他第三世界國家,有錢人走資移民

而家中國發展需要靠 高科技,法治,誠信,品牌,自由創新,知識產權,軟實力 - 呢d正正係所有獨裁國家嘅死穴

人民嘅expectation越來越高
經濟需要嘅增長越來越高
技術要求越嚟越高

外國越嚟越防你,甚至主動攻擊你

互聯網發達資訊流通,真相越嚟越難掩蓋

國家狂燒錢喺 d 獨裁者至有face嘅project - 一帶一路,軍備競賽,亞投行,南海造地,眾多大白象工程,送錢俾其他獨裁國家... 令中國負債達 gdp 嘅四五倍

中國已經開始急劇人口老化,未富先老,人均gdp全球只排第 85 位

出生率全球最低之一

數億老人拖累經濟,勞動人口又劇減,情況只會越嚟越差

世界品牌一個都冇

軟實力係 0

貿易戰輸咗俾美國 , 經濟 , 股市 , 人民幣全部狂冧

冇民主自由,冇人權法治,冇道德人性,冇普世價值,同全人類背道而馳

又收唔返台灣

男女比例極度失衡,5000萬中國獨身王老五終生揾唔倒女人

未來嘅日子會好有趣

別墅

LongTimeAgo 發表於 19-8-11 08:13
仲要唔止幾個...
最搞笑係佢地話小朋友見到警察會驚,好想知佢地係咪教小朋友要尊重黑衣人
...

係囉

珍珠宮

blee427 發表於 19-8-11 10:47
對,有咩事,唔好報警,業管處自己食曬去

其實呢句真係好唔logic
警察係paid and trained 去履行佢職務
唔代表一有人唔滿意警方就「有咩事,唔好報警」

而家唔係講緊一家人/朋友關係唔好,要絕交,「有咩事,唔好叫我幫手」咁嘛~

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

賽姬 發表於 19-8-11 01:16
原來又係暴徒商場,幫愉景新城宣傳下先,我哋d良好市民真係唔夠膽行。

剛上佢面書,鄭蟲太耳圓又去挑機。
大部分都話怕警察多過怕黑衫

水晶宮

MommyBB 發表於 19-8-11 10:29

別墅

終極熊貓 發表於 19-8-11 11:12
唔代表一有人唔滿意警方就「有咩事,唔好報 ...

咁可唔可以回答警察嘅職務呢?唔係係防止罪案咩?維持社會治安咩?

男爵府

回覆樓主:

唉…有無人睇fb留言... 係咁話驚警察多過示威者...
其實咁多片都有得睇。。就算無警察。。啲示威者都係打市民。。
但如果無示威者,警察真係唔會無啦啦打市民囉。。

水晶宮

baby7 發表於 19-8-11 01:58
有冇搞錯呀
堂堂一個大商場出埋d咁嘅聲明
而家個個都怕左d黑衣人啦

義士唔俾錢唔緊要,但做人行得唔正,企得唔正!心術不正!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

平民CY 發表於 19-8-11 11:27
咁可唔可以回答警察嘅職務呢?唔係係防止罪案咩?維持社會治安咩?

係!同意嘅

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

我地正人君子就盡量唔好去這等商場,暴徒聚集之地,帶細路去肯定有危險。

複式洋房

回覆樓主:

電郵send左當然冇覆
電話直飛留言
可恥
電話留言都要鬧爆
唔好俾佢以為真係怕警察嘅好多人

子爵府

回覆樓主:

我已經叫國內同事不要到愉景新城,港運城購物。

伯爵府

kitlinggloria 發表於 19-8-11 11:30
唉…有無人睇fb留言... 係咁話驚警察多過示威者...
其實咁多片都有得睇。。就算無警察。。啲示威者都係打 ...

咪係
唔係笑佢地
睇親d片
一有市民不滿佢地d霸道行為
佢地班黑衣人極似一班曱甴好似爭食物咁圍住個市民
永遠都係有一隻曱甴出來扮調停
其他嘅又打又鬧
警察會唔會無端端對住一個喺被睹路嘅駕駛者咁做?
d人真係是非不分呀
大部分小朋友最憎黑色架喇
見到成身黑仲包埋個頭,仲要喺度大吵大鬧嘅仲驚啦

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

垃圾商場愉景新城,等我之前仲成日帶小朋友去玩,以後唔會再去,我驚曱甴多過驚警察

男爵府

終極熊貓 發表於 19-8-11 11:12
唔代表一有人唔滿意警方就「有咩事,唔好報 ...

有咩唔logic得過去報警又話我唔信你哋GA。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

推,希望有良知既jm合力去投訴愉景新城不人道

首頁
45678...9

尾頁

跳至