時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wyn726 發表於 19-8-11 01:24
4點開做果個乜嘢
搞到佢無得睇卡通片
阻住佢地小學雞電視放題 罪大惡極

我個小學雞都話冇得睇卡通好影響佢

伯爵府

2018復活節勳章

薯圈 發表於 19-8-11 05:12
樓主女女細, 童言啫~ 況且講下笑啫~大家唔使咁激動

咪係
童真嘛

男爵府

I9528 發表於 19-8-11 08:47

請問,乜叫4 點 果個乜嘢 ?

你好搞笑
我估到樓主講咩

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

caca0921 發表於 19-8-11 12:09
我覺得班醫護咁大工作量係underpaid

都幾忙,一日走幾場……呢場唔知有幾多錢收

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

熱血勳章

nobodyfool 發表於 19-8-11 12:27
都幾忙,一日走幾場……呢場唔知有幾多錢收

有證據就攞出嚟,唔好估估下啦

童言無忌,如果我係小朋友突然之間無得睇卡通片,都會覺得有啲失望

男爵府

幸福花 發表於 19-8-11 01:28
警察而家好得閒啊食飽冇屎屙呀。?啲暴徒出嚟搞事使鬼警察咩。係人都想早啲收工啦著住套盔甲咁辛苦,你有冇 ...

香港永遠只鬧問問題的人,而不是解決問題

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

caca0921 發表於 19-8-11 12:28

有證據就攞出嚟,唔好估估下啦

你睇唔到相我幫唔你唔到,咩估估下?
我小朋友不嬲都冇睇無記卡通,所以佢呢幾日冇乜失望可言

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

琥珀宮

幸福花 發表於 19-8-11 01:30
以後你有乜事真係唔好搵警察。!搵咗你又鬧我嗻。香港人的質素點解噉嘅?真正港女。!!! ...

冷靜!

樓主個女係真正小朋友,代表佢地要求好簡單,只係想4點睇卡通片啫,係唔理成人世界發生咩事。

所以暴徒點會係小朋友?班大學生更加唔可以話係小朋友。警察都唔想佔4點電視空間,係邊個令警察要佔用呢個空間?

唔好話小朋友,成人都一樣咁無知,唔想見警察入商場,愉景新城有隊警察入去借洗手間都嘈,咁究竟邊個令班警察要入商場用洗手間先?

呢啲成人嘅思維咪同樓主個女一樣。

大宅

好媽媽勳章

樓主我支持你。只是一次簡單輕鬆的生活瑣事分享,竟然引來如此激烈不客氣的回應,由此可以看出現在社會撕裂情況非常嚴重。

我絕對反對任何暴力和破壞社會秩序的行為,同暴徙一定要劃清界線。而在這原則之下,我覺得就算大家有任何不同的政見,也應該互相包容和尊重,不要動不動就不留情面地互相對罵。

琥珀宮

bebeyi 發表於 19-8-11 09:42
而家啲警察係義工唻?
They are well paid for it
佢哋咁嘅學歷咁嘅人工同福利係要辛苦同刻制架

咁講警察真係要更落力去拉哂所有違法者,一個也不能少,到依家都唔做唔夠。感該還香港人一個和平寧靜嘅香港。

同意你。

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

I9528 發表於 19-8-11 10:32
你明 = 我明?
唔明使唔使打?
我唔明咪問緊人囉,你唔高興可以唔答我

點解你覺得要打你?我只係好奇,話唔明就讀多兩次。我點會代表到你,亦無想過代表你,做咩要代表你,jm你會不會敏感左?

如果你覺得我侵犯左你,同你講聲對不起!

首頁

尾頁

跳至