時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

既然有咁多年青人加入bk 大家庭,就求你地代為轉達
小小C9仔-打份高不成低不就的工
我今日仲敢講-我愛HK 因為香港是我家
請唔好再亂黎,你地要對話的對象係特首係行會係立法會議員,宜家唔止HK 政府係國際笑柄,連你地都係!去追求自己的理想民主體制係可以,但首要學識尊重、你有自由同等地其他人也有自由表達,不要寬己律人! 係港獨也好不是也好,唔好再亂黎,唔好將香港同HK 人押上去賭!冇人輸得起!你地可能覺得中央會怕外國鬧出兵,但再落去出軍隊係可預見!習大大唔會可以容忍咁亂,全部中國人睇住,佢要權威
我唔贊成送中條例,十分贊同成立獨立調查委員會同612 不是暴動

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-8-14 04:37

子爵府

nisha 發表於 19-8-14 00:56
我今日仲敢講-我愛HK 因 ...

珍珠宮

回覆樓主:

聽聽吧!

https://www.facebook.com/1294350453913612/posts/2902067653141876/

男爵府

畀面勳章

如果佢哋明白就唔會今日為止仲搞緊.....最恐佈亦可悲的係黃絲仲唔覺得係乞衣人問題,反而去屈警察d打人乞衣人係警察扮...真係當其他正常人係傻的嗎

男爵府

Mamamia 發表於 19-8-14 01:49
如果佢哋明白就唔會今日為止仲搞緊.....最恐佈亦可悲的係黃絲仲唔覺得係乞衣人問題,反而去屈警察d打人乞衣 ...

我有啲朋友仲係fb話,邊個仲撐警既,請即刻同我斷絕來往

複式洋房

茶走 發表於 19-8-14 02:00

我都有個朋友喺facebook話: 如果係警察嘅親人、家屬甚至乎朋友的話一律斷絕來往

男爵府

今晚真係覺得自己係生於亂世, 無諗過香港會變成咁

男爵府

畀面勳章

佢哋黃絲係奇怪嘅動物,口中說「和理非」丶成日講持異見者「涼薄」丶無時無刻宣揚「求自由丶為香港」,
但事實上,佢哋係「無理極」丶比涼薄更「恐怖」丶「偽君子,真小人」,「亂香港」為實

伯爵府

好媽媽勳章

其實發展到今日,就算推翻612暴動說,其餘咁多次都比人話係暴動啦,咁推得幾多次?

男爵府

Tungtungbbk 發表於 19-8-14 02:06
我都有個朋友喺facebook話: 如果係警察嘅親人、家屬甚至乎朋友的話一律斷絕來往
...

係呀,呢排甘岩我fb個仔有重病,(佢老公係警察),圍內十幾個朋友講啲說話好難聽

複式洋房

茶走 發表於 19-8-14 02:15
係呀,呢排甘岩我fb個仔有重病,(佢老公係警察),圍內十幾個朋友講啲說話好難聽
...

仇警情緒 ,令人失去理性

禁止訪問

男爵府

Mamamia 發表於 19-8-14 02:11
佢哋黃絲係奇怪嘅動物,口中說「和理非」丶成日講持異見者「涼薄」丶無時無刻宣揚「求自由丶為香港」,
但 ...

Agree

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

回覆 Milky0083 的帖子

Agree x 2

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我D朋友都係,所以已經唔係朋友

男爵府

茶走 發表於 19-8-14 02:15
...

實在太涼薄,不能接受喎

男爵府

佢地就係想中國出解放軍
到時就可以成功製造輿論,話一國一制
美國就可以正式經濟制裁香港

男爵府

咁我同我全家都支持修例喎,612絕對係暴動!
等立咗廿三條、辱警罪、禁口罩遊行之後會有獨立調查委員會的,到時啲漢姦、黃屍曱甴點收錢搞亂香港會查個水落石出嘅!

伯爵府

c9nc6 發表於 19-8-14 03:07
當香港史上發生最多人,最大規模嘅和平理性遊行後,政府當日夜晚十一點就話會繼續聽民意

所以我 ...
任何原因都唔係暴力嘅理由,再講,成件事根本愈行愈遠,破壞、仇警、搞亂民生、到昨晚嘅所作所為,同反送中有何關係,夠膽話斬埋人地手腳,可以因爲五大訴求做出滅絕人性嘅事嗎? 我絕對唔理解。

首頁

尾頁

跳至