母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

想買電泵,唔知medela定ameda好d呢?

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係用ameda架,半個鐘內搞掂..

男爵府

我用medela swing

複式洋房

我都係用medela swing,

大宅

好媽媽勳章

我用medela swing & mini, 不過都係人哋比我嘅, 有人話ameda好用, 有得rental架, 不如你rent ameda試吓先decide喇.

大宅

我都係用 ameda, 好好用, 不過已泵左幾年, 可能就快退役了, 淨係早晚埋身餵算數

原帖由 hoichingching 於 09-5-10 10:40 發表
我係用ameda架,半個鐘內搞掂..

公爵府

ameda , 其實我好少用, 因為埋身餵多, 不過都覺得好好用~

別墅

I have ameda and medela mini plus. Ameda pumps more milk and is not noisy.

大宅

我有用 ameda 雙泵, medela swing 和avent 手泵

我覺得兩款電泵對我差不多
手泵就最舒服

大宅

我用medela swing同埋mini
mini嘈d又唔太清(但好過漏奶)
swing比較靜又清(但耐)

當然...埋身梗係最好(亦企理安靜 )

大宅

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hidecatcat 發表於 09-5-11 10:01

1) 點解要用兩種機? 唔係一部機就得啦咩?
2) 個個mami都話medela swing好用過mini, 可否詳細d講下點好法? 因為睇過兩款價錢真係差好遠, 想問多d先決定買邊款.
3) 其實一日個b未出世都未知係咪餵到人奶, 咁你地係一早買d泵定等個b出左世, cfm餵到先買?

唔好意思, 好多問題 , 因為唔想side錢....

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我係餵咗一個月,見自己都叫餵到,先打算買電泵,諗住第時返工儲奶用.所以宜家做定資料搜集...

原帖由 cawy 於 09-5-11 13:34 發表
hidecatcat 發表於 09-5-11 10:01

1) 點解要用兩種機? 唔係一部機就得啦咩?
2) 個個 ...

大宅

我用 ameda 雙泵, 前後用左三年.

當你見到自己越泵越多, 就會覺得買隻好泵係 100% 絕對值得.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊