自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

luckyQ 發表於 19-8-15 12:40
今日去元朗,平時去屯門良景同新墟
我去北角店又好正常
每日望住佢哋就充滿力量啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

我兩個大女好喜歡食,又平,我覺得幾好味,可能因為我們好喜歡食芝士,佢d 芝士超多

男爵府

價錢反映一切, 我都有食過1-2次, 唔覺得特別吸引

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 19-8-15 12:43
平.但啲杯碟都好污糟, 地下痴立立咁

我真係好心同佢反映一下,佢話用機洗,其實用機洗重乾淨,但係唔知點解真係仲好油好多漬,根本好似只用水沖一沖嘅感覺

珍珠宮

luppy 發表於 19-8-15 12:24
出街食基本上都吾會乾淨....好多餐廳嗰啲洗碗見到你都吾想食。番梘水都未過好就把上去..

不過尼 ...

佢d pizza意粉廿零三十蚊就有交易,唔貴喎,不過我食開將軍澳個間感覺都乾淨

公爵府

回覆樓主:

淘大都係,點解間間D碗碟都咁油

珍珠宮

畀面勳章

呢間唔bkack list唔得,雖然我的小朋友好中意。
不鏽鋼杯內裡殘留朱古力,唔系一隻杯系咁,系好多隻都系,所以我要揀相對乾淨的,然後洗。
碟系有一片黑蹟可抹去,要逐隻洗抹乾淨。
最離譜系有次見到碟底竟然痴住上一手的磨菇碎,嗰刻想嘔,換晒所有碟,再洗抹乾淨,硬著頭皮食埋嗰次,以後唔幫襯。
次次食完要飲好多水,皮膚又痕。如果唔係小朋友喜歡,一早唔去了

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

如果只係少少污糟, 我接受的, 我會用濕紙巾抹過餐具才用。
但對上一次去, 係唔只餐具污糟, 張椅仲要爛了, 成塊皮冇了(有足足一個HIP 位咁大), 跟住張枱又冇人抹, 地下又有殘渣, 野食黎到我都真係沒胃口吃, 好難頂。
自個次之後, 我冇再去........
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

湘 發表於 19-8-15 12:45
佢哋係用洗碗碟機洗碗㗎,所以一定唔會乾淨。

洗碗碟機先乾淨喎,人手求其先污漕

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

識有個媽媽做侍應佢話洗碗姐姐唔會洗-底的,只洗面果浸

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

污漕都唔敢食
其實啲食物好大路
如果仔女好中意食
買啲半製成品都好易整到一模一樣
都係多芝士、多汁

我以前去聚餐,食過一次
我地成班人當晚入哂醫院
集體食物中毒

男爵府

luckyQ 發表於 19-8-15 12:17
我兩個仔女好鍾意食,但我頂唔順去啲餐具超污糟

係!質素越來越差

男爵府

sg51244 發表於 19-8-15 12:22
以前住日本我好鍾意食
但香港呢間。。。我覺得衛生真係唔得,啲碟望落都唔乾淨。。。日本餐廳過到香港通常 ...

最尾果句好啱

大宅

元朗交通廣場果間 上星期去完真係唔會再去 個場有陣「霉」味 唔知係咪早去
佢岩岩開門無耐未散得晒
所有餐具用前都要用熱水再洗下
如果唔係一班朋友帶住小朋友去
其實我會即走⋯

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我仔前幾日食屯門果間pizza食到曱甴

男爵府

湘 發表於 19-8-15 12:45
佢哋係用洗碗碟機洗碗㗎,所以一定唔會乾淨。

我估佢地用法不正確,例如入機求其擺/入太多碗碟用好少清潔劑,應該機洗乾淨過人手洗
其實油都好d,起碼用熱水沖下可用,我食過一間茶記,所有碗碟筷子有強烈漂白水味,用熱水洗極都有

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有同感

首頁

尾頁

跳至