夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Del

別墅

呢段時間 佢認識了一班新朋友 全部出去飲飲食食 全部都中意飲酒 一星期有三晚都不在家吃飯

直到上個月 無意中見到佢電話有個女仔相 發現原來半年前識左個女仔 互相whatapp selfie對方 今次到我晴天霹靂
但係我選擇原諒,我選擇去挽救,我希望用我嘅愛去將佢拉回來
但係到今日我覺得好攰 我唔知我應唔應該繼續挽救
但一諗起你工作幾忙都好一有時間都會WhatsApp人哋
但係我WhatsApp你就唔回應一係就得兩個字

別墅

我提出我們多啲二人世界 你全部都好似做門面工夫 我感覺唔到你真係開心
我同你講嘅甜言蜜語你都唔在乎
我為左你 突登係性方面更加落力
希望可以吸引到你
但發覺只有係性方面先至得到你最真摯的感覺
因為呢班朋友,你已經變左好多 工作關係會經常接觸到女仔
以前我好相信佢唔會俾電話人但而家你居然會主動問女仔攞電話
以前你唔敢做嘅嘢而家都會去做
我每日都借酒消愁 無心機湊女
我覺得我好對唔住兩個囡
我好想繼續一齊但唔知點樣再行落去
大家可以教下我嗎

大宅

你感覺你地還有愛嗎?
過去2年你地過得幸福嗎?係咪你想要既生活?
佢地除了selfie 互send , 還有進一步嗎?

翡翠宮

回覆樓主:

乜鬼朋友事
一方出軌,另一方盡力挽回其實吾代表D乜
挽回亦吾見得生活從此愉快
咁見到有合眼緣既人,咪出手囉

我吾會話什麼報吾報應,感情無報應呢回事。只係佢而家做既野,同你當年做既野原因完全一樣,心靈得到滿足感,就向外求。佢如果為所謂既責任留低,你地不愉快既生活只會繼續,斷輪迴

除非可以將感情 reboot, 如果吾係一池死水既生活非常可怕。

子爵府

畀面勳章

佢依家係咪仍有外遇?當你知道佢有第三者,你話努力挽救,但佢有求你原諒嗎?
如果要挽回婚姻,是需要兩方面一起努力一起改善現狀,才可成功。。一廂情願去挽救,結果會令你好失望

子爵府

viiiii 發表於 19-8-17 11:55
我提出我們多啲二人世界 你全部都好似做門面工夫 我感覺唔到你真係開心
我同你講嘅甜言蜜語你都唔在乎
我為 ...

好多男人好介意老婆背叛, 比我都會, 就算求你回來, 男方之後出軌的機會會比之前增加, 比女性原諒男人出軌的情況會有點差別, 會有點報復性的想法, 特別係當他有別的選擇, 就會記起妳的背叛, 要等妳受下.

所以女人真係盡量唔好背叛, 分手過一段時間再複合係第二回事, 不然回頭真的要諗清楚和要有戒備.

子爵府

viiiii 發表於 19-8-17 11:55
呢段時間 佢認識了一班新朋友 全部出去飲飲食食 全部都中意飲酒 一星期有三晚都不在家吃飯

直到上個月 無 ...

我太太第一位男友又係, 她初出來工作, 認識了她的上司, 但未開始, 想同男友分手, 男友日日"cool"煲求複合, 在街又喊又跪, 係喊到嘔個種, 太太心軟, 沒分手, 放棄了上司.

之後她一條心, 反過來第一任男友識了第二個, 好絕情... 到太太又喊又唔食野, 有次暈左係屋企, 屋企無人, 好彩自己醒翻.... 現在味我接手開開心心....

有時D 野勉強無幸福, 塞翁失馬, 有機會下個會更好. 我都有同太太講, 唔怕跟她前男友比...., 剩係外型都嬴了

子爵府

既然佢都唔想挽留,你再免強自己又何苦? 用性來維繫關係,無用囉,一射完就無感情架啦。
為左2個女,同佢傾一次,問佢仲肯唔肯挽回大家既關係同婚姻,肯既就抽時間過2人世界,佢唔想既咪分開。

別墅

laufunhong 發表於 19-8-17 12:03
你感覺你地還有愛嗎?
過去2年你地過得幸福嗎?係咪你想要既生活?
佢地除了selfie 互send , 還有進一步嗎 ...

一直結婚後我其實無左自己生活,focus 喺家庭上,到呢兩年,朋友都笑我是隻籠裡雀,但我甘願做去做,因為我知係我錯先。我希望俾番安全感佢,但到依家調轉角色,明明佢有第二個,我想要安全感,反而佢話想要空間,唔想俾我check住(emoji) 如果堂堂正正,怕咩俾我知
我仲好愛佢 但感覺不到佢的愛
感覺唔到相應的感覺。
佢哋半年前識,就係果班朋友的朋友,佢自己都有兩個仔。我只搵到whatapp,但佢有幾日唔見左,估計有出街
事發之後 我用佢電話msg條女,條女已經唔回應,明顯地我老公一早通知

子爵府

crystal5142000 發表於 19-8-17 14:25
既然佢都唔想挽留,你再免強自己又何苦? 用性來維繫關係,無用囉,一射完就無感情架啦。
為左2個女,同佢 ...

男人忘記了愛, 係唔會有興趣同妳射, 因為男人比女人係這方面容易找解脫對象.

同意再清楚詳談一次, 要自我作主.

別墅

jeremylui83 發表於 19-8-17 13:36
佢依家係咪仍有外遇?當你知道佢有第三者,你話努力挽救,但佢有求你原諒嗎?
如果要挽回婚姻,是需要兩方 ...

佢有叫我原諒 但唔太強烈
事發之後,我比他更想挽救
呢個月嘈過太多次,佢工作太忙,太多野要顧及,有講過想自己一個人,咩人都唔要
我話點解你可以咁自私
嫁俾你咁耐我一直做好你的妻子 媽媽
就算之前我錯的時候 都從未要放低兩個女 家庭

別墅

PTMCYS 發表於 19-8-17 13:59
好多男人好介意老婆背叛, 比我都會, 就算求你回來, 男方之後出軌的機會會比之前增加, 比女性原諒男人出軌 ...

我覺得你講得好岩
佢的解釋就係想試下咩滋味 係咪佢無人要
經過呢件事 我都唔會再未結束一段感情 就開始過新
太傷人
無講依家我的傷心 同當時見到佢的傷心 都好慘好辛苦

別墅

PTMCYS 發表於 19-8-17 14:13
我太太第一位男友又係, 她初出來工作, 認識了她的上司, 但未開始, 想同男友分手, 男友日日"cool"煲求複合, ...

多謝你的意見 呢段時間 我唔知點做 可以同邊個講 日日喊 一諗起就喊
每晚都哄左兩個女訓 就係廚房飲酒 係度諗 到底我仲要點做

別墅

PTMCYS 發表於 19-8-17 16:21
男人忘記了愛, 係唔會有興趣同妳射, 因為男人比女人係這方面容易找解脫對象.

同意再清楚詳談一次, 要自我 ...

嗯 我會 謝謝你們

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

viiiii 發表於 19-8-17 11:54
一齊十年,8年前有小朋友,之後已經無乜二人世界,但對家庭盡責,對我都不錯,就是沒有好好經營愛情。
四年 ...
你男定女

別墅

crystal5142000 發表於 19-8-17 14:25
為左2個女,同佢 ...

佢係一個唔中意傾的人
我怕再傾佢會反感
不過我會搵個適合的時機

子爵府

viiiii 發表於 19-8-17 17:03
多謝你的意見 呢段時間 我唔知點做 可以同邊個講 日日喊 一諗起就喊
每晚都哄左兩個女訓 就係廚房飲酒 係 ...
你要為你自己和之後愛惜你的人而珍惜你身體和健康,而唔係為不珍惜你的人而放棄自己。

我太太之前身體好差,比我鬧鬼佢,話佢太傻。所以你不要再喝酒了。

男人最欣賞/不會睇底獨立有自信和智慧的女仔,不要閉關倒退,要學會更堅強呀!

子爵府

viiiii 發表於 19-8-17 16:53
我覺得你講得好岩
佢的解釋就係想試下咩滋味 係咪佢無人要
經過呢件事 我都唔會再未結束一段感情 就開始過 ...

我有试過跟太太吵架,好嬲,有D唸法都係揾個女仔激下佢,不過都係一閃,唔忍心,她没犯下我的底線出軌。

你真係犯了我不接受的底線,不過不要自責,向前看,人要堅強,有自信的係最有給引力,要重拾狀態。哭哭醉醉只會倒退。

別墅

20150618bb 發表於 19-8-17 17:05
你男定女

首頁

尾頁

跳至