自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

回覆 vta137 的帖子

祝你早日康復!
咁快已經安排可以做手術,好想知你手術後康復程度,你多d休息下

子爵府

BlactCat_FB 發表於 19-9-7 13:00

祝你早日康復!

多謝
早兩日做咋,因醫生見我痛左咁耐,睇左幾個都唔好,咩都check晒,佢估計係肛裂做成我谷痛,因佢都睇到我肛裂左

暫時返左屋企,傷口都會痛,柯大唔敢大力,好多藥食,有血水。

未知好唔好,都睇左幾個醫生,而家只好信佢,希望憑佢經驗搞得掂啦,佢話之都有幾個case係咁

大宅

希望鄺醫生幫你醫返好,可以做返正常人,唔駛再受苦。
加油呀~

子爵府

BlactCat_FB 發表於 19-9-7 14:51

希望鄺醫生幫你醫返好,可以做返正常人,唔駛再受苦。

希望啦,因為咩都照唔到,靠佢經驗睇咋,我都驚架,因為始終係手術,做錯就慘啦,要等好返先知結果
之前王醫生,林醫生都係jm介紹,但都幫唔到我,可能真係人夾人,不過我case比較難攪

大宅

你好,今日有冇好d呀?
我都想搵鄺醫生睇,不過,佢去左旅行,要預約月尾先有得睇。

子爵府

BlactCat_FB 發表於 19-9-9 11:28

你好,今日有冇好d呀?

係呀,佢今日去呀

都仲有腫痛,未知好唔好,唔敢講住 要等傷口埋同結果

大宅

咁大便有冇咁痛?醫生有冇講要幾耐先好返?
好似好少人做肛裂手術,你有冇做埋痔瘡,我有睇林子倩醫生,佢好似都幫我唔到,所以我要搵鄺醫生睇。

子爵府

BlactCat_FB 發表於 19-9-9 12:26

其實我唔夠敢介紹,因為佢只係估計係肛裂,我無辦法之下只好相信佢,因我都洗左幾萬啦
佢做完手術比返啲我既禮物我,有粒近陰道既瘡,皮,都幾大舊

佢話我細粒痔瘡,同埋佢話唔會兩樣一齊做,怕肛門收窄

不過做完當晚佢無睇過我,要到第二日姑娘中午催佢幾次先到,因佢之前話第二日就出得院,太遲會計多日錢,不過佢成日唔記得我名,要睇份野先叫我名,一望到我只叫後生女,再睇份野先叫名

子爵府

我大便無痛架,平時只係好谷腫痛
而家都有點腫痛,要等傷口好先知得唔得,佢話兩個星期可以行房
呢啲我唔急,反而我驚爆線咋 ,因為要用力柯大便

禁止訪問

子爵府

唉! 頭先一急大便忍都幾秒,有少許噴少少血裏面,又搵唔到鄺醫生,佢去左旅行,call佢,call台話佢旅行唔會覆,叫我另一個醫生,但另一個醫生都唔知我情況,激死!
而家塞左粒痔瘡塞入去,希望唔無再多

大宅

好媽媽勳章

vta137 發表於 19-9-10 14:01

唉! 頭先一急大便忍都幾秒,有少許噴少少血裏面,又搵唔到鄺 ...

祝你早曰康復,我肛門右手邊位置都有點點痛,偶然肛門口會抽著痛,痛一陣就過,過後就沒什麼事,衹會有點點發熱感和小小漲感,肛門痛位有點硬,我想我都要去檢查下,請門照磁力共震要幾多銭,唔該你

子爵府

Adayung 發表於 19-9-10 15:48
祝你早曰康復,我肛門右手邊位置都有點點痛,偶然肛門口會抽著痛,痛一陣就過,過後就沒什麼事,衹會有點 ...

寶血9千幾肛門位

我唔敢搵其他醫生跟,因係佢做手術既

你試下搵下其他醫生先,因鄺醫生都去左旅行

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

一路睇你post, 希望你早日康復

子爵府

lily-of-valley 發表於 19-9-10 16:48
一路睇你post, 希望你早日康復

多謝!

做完手術,而家去大便有少少噴血,我好耐之前又係咁忍少少就噴

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

vta137 發表於 19-9-10 16:57
多謝!

做完手術,而家去大便有少少噴血,我好耐之前又係咁忍少少就噴
以前Pa做痔瘡手術後食咗2星期稀白粥, 乜都唔食得, 等傷口容易好。

祝福

子爵府

lily-of-valley 發表於 19-9-10 17:06
以前Pa做痔瘡手術後食咗2星期稀白粥, 乜都唔食得, 等傷口容易好。

祝福

我做肛裂,佢話咩都食得,但我自己介食蛋,牛,海鮮

象牙宮

vta137 發表於 19-9-10 17:26
我做肛裂,佢話咩都食得,但我自己介食蛋,牛,海鮮
係,傷口, 唔好食蛋,牛,海鲜住。 豆類都唔好食住。

照過腸鏡無其他就好了。 Take care. 快D好番

子爵府

lily-of-valley 發表於 19-9-10 17:45
係,傷口, 唔好食蛋,牛,海鲜住。 豆類都唔好食住。

照過腸鏡無其他就好了。 Take care. 快D好番:fort ...

我都驚林醫生睇錯架,因鄺醫生知我係林醫生度照左無野就無再睇腸

象牙宮

vta137 發表於 19-9-10 17:46
我都驚林醫生睇錯架,因鄺醫生知我係林醫生度照左無野就無再睇腸
唔好驚咁多, 安心D。

首頁
45678...9

尾頁

跳至