懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

而家32w4, 私家照超聲波話bb size偏大(頭圍已經37w, 腳仔35w, 而家重5.5磅啦), 建議開刀, 但考慮經濟問題, 想在政府醫院生, 唔知有冇媽媽試過? 政府係咪都係唔會比你開刀? 因為我次次去政府檢查, 都只係摸肚聽心跳, 醫生話摸落唔覺得大....

水晶宮

回覆樓主:

照到過4kg先會考慮開刀,唔知係咪間間醫院一樣。

大宅

yuirose 發表於 19-9-17 21:29
而家32w4, 私家照超聲波話bb size偏大(頭圍已經37w, 腳仔35w, 而家重5.5磅啦), 建議開刀, 但考慮經濟問題, ...

我宜家35週3!33週時去左私家照.頭大2週.肚大2週.私家醫生話到可以順產.34週5時政府幫我照到冇講啲咩.只係同我講.38週一定要催生!你大咁多可能下次同政府講下.俾私家既照聲波佢睇下.睇下佢幫唔幫你照.我之前因爲妊娠糖尿入院住左9日.當中有幫我照過.所以佢先34週5會幫我照.

伯爵府

yuirose 發表於 19-9-17 21:29
而家32w4, 私家照超聲波話bb size偏大(頭圍已經37w, 腳仔35w, 而家重5.5磅啦), 建議開刀, 但考慮經濟問題, ...

我諗要視乎返你當時情況,我都有妊娠糖尿,喺政府生左兩胎,全部都順產的。

複式洋房

回覆 yuirose 的帖子

今日見到政府, 佢話會安排35w照, 到時再決家催生定開刀, 好緊張~~ ><

複式洋房

我都有妊娠糖尿,我依家34w,但無同我提過要開刀,之前產檢時見我啲血糖指數唔係咁理想,醫生有即時按排我去隔離房照超聲波睇下bb大細,但bb size就正常,所以一直都講過要開刀!

首頁

尾頁

跳至