自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有一個親戚,環境好唔錯,自己做生意。唔知係咪因為咁,好習慣點人做野,出嚟聚會成日都會叫我工人或者我仔幫佢睇住個仔,所以我都好少出嚟。尋日我地約左一齊去攀石,我親戚話有興趣,佢都會去,咁當然無所謂啦。
最後佢出現時,不單遲到一個鐘,仲著住件雪紡露膊衫。我同老公都O哂咀,原來佢一開始就無諗過入場!又係想掉個仔比我地睇!真係無下次

水晶宮

AppleDeeDee 發表於 19-9-23 12:00
我有一個親戚,環境好唔錯,自己做生意。唔知係咪因為咁,好習慣點人做野,出嚟聚會成日都會叫我工人或者我 ...
你那親戚自己沒工人?做咩她可以咁點你工人、阿仔做野?遇著呢種人我會少見少來往。我不會主動送上門。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我有一個親戚,環境好唔錯,自己做生意。唔知係咪因為咁,好習慣點人做野,出嚟聚會成日都會叫我工人或者我 ...

性格問題,同做老闆冇關

有d人要做權威,點呢個點果個,最多係點屋企人

珍珠宮

我朋友既同學仔媽媽,同你親戚一樣

自己開兩間鋪冇工人, 個仔好似人球咁,佢勁到拎住自己個仔上我朋友屋企,重點我朋友果日吾係屋企,之後放低個仔比我朋友工人走左去,打個電話交低算,激到我fd死

仲要成日個仔借鞋借衫永冇歸還宇宙大黑洞,我fd咪咆哮又吾係我搞大佢個肚,做乜要幫佢養仔?

wcpcelia    發表於 19-9-24 15:38
newcook    發表於 19-9-23 16:52

男爵府

Astra00 發表於 19-9-23 12:17
你那親戚自己沒工人?做咩她可以咁點你工人、阿仔做野?遇著呢種人我會少見少來往。我不會主動送上門。 ...

佢有工人,但唔係每次都帶。無帶工人就叫人幫佢湊。已經叫到我好反感

男爵府

鴨鴨比 發表於 19-9-23 12:41
我朋友既同學仔媽媽,同你親戚一樣

自己開兩間鋪冇工人, 個仔好似人球咁,佢勁到拎住自己個仔上我朋友屋企, ...

係囉!點解會有呢啲人!

公爵府

那個親戚在輩份上高過你?家族中地位好高?純看文字,覺得你好似怕咗佢?應該直接的交番個仔俾佢凑嘛!洗乜就哂佢?
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

要拒絕
我都有呢啲親戚
出嚟食飯小朋友去洗手間問我攞濕紙巾,放小朋友坐我地隔離,佢坐對面
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

親戚幾耐見1次?男家或是妳家果邊架

男爵府

Mrs.Luckycat 發表於 19-9-23 12:46
那個親戚在輩份上高過你?家族中地位好高?純看文字,覺得你好似怕咗佢?應該直接的交番個仔俾佢凑嘛!洗乜 ...

同輩㗎,初初我係覺得無所謂。但成日都係咁,我就有啲唔高興。
所以我寧願小啲見面

男爵府

花花大姐 發表於 19-9-23 13:13
親戚幾耐見1次?男家或是妳家果邊架

我果邊㗎,以前個個星期見,宜家一個月一次

公爵府

AppleDeeDee 發表於 19-9-23 13:45
同輩㗎,初初我係覺得無所謂。但成日都係咁,我就有啲唔高興。
所以我寧願小啲見面
...

同輩...咁好簡單啫,我會笑笑口對住個細路講:「去去去!快啲搵番你呀媽!」,然後大大聲對住你親戚講:「呀表嫂/呀表姐/呀乜乜....唔該睇番住你個寶貝仔!」你愈退,佢愈得戚。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

伯爵府

同我弟婦有d似,最記得有次我唔開心,佢賴好咁叫我出黎食野傾計,點知約我起佢公司附近餐廳,成餐飯食咗個半鐘但係我見佢嘅時間冇半個鐘,因為食食吓佢就話要返去做嘢轉頭再過嚟,我心諗你冇時間根本就唔需要應酬我,佢個仔都好想一係交俾我阿媽一係睇吓我得唔得閒湊佢,就算佢得閒佢都唔多想揍,其實我真係好怕呢種人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實若小朋友多個玩伴,我唔介意幫佢照顧一陣,同樣禮上往來!! 但次次係咁擺明揾笨,我唔會再約下次!!

象牙宮

你個親戚係咪以為自己係容祖兒?

珍珠宮

AppleDeeDee 發表於 19-9-23 12:45
係囉!點解會有呢啲人!

佢地生存目的就係拎所有人著數
我fd自個仔畢左業即刻同佢斷交
捱左三年終於重光

wcpcelia    發表於 19-9-24 15:39

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

佢個仔同樓主小朋友會否玩埋一齊

珍珠宮

Gorgor0612 發表於 19-9-23 14:56
其實若小朋友多個玩伴,我唔介意幫佢照顧一陣,同樣禮上往來!! 但次次係咁擺明揾笨,我唔會再約下次!!
...

佢地呢d人係吾只照顧一陣咁簡單

以我fd為例
佢仔學游水佢仔又跟,又吾比錢入埸,我fd好心幫佢仔比,之後佢就老奉咁,但係最爆係佢仔著件泳衣就入場完全冇乾淨衫褲替換,我fd借衫褲比佢永無歸還,仲要包沖涼,佢頂左半年終於飛甩佢

佢地就係蜍蟾吸乾你d血先放手

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

鴨鴨比 發表於 19-9-23 16:20
佢地呢d人係吾只照顧一陣咁簡單

以我fd為例

嘩! 咁都得?!

首頁

尾頁

跳至