時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

sf013hk 發表於 19-10-4 00:59
回覆 joyce76123 的帖子

你都未答我個問題。
答你咩問題啊?我答左你原句係點喇,你就受教喇,我有咩義務要教識你知識呢?想知自己查囉,你叫我做咩就做咩,我又唔係暴徒咁無腦。

子爵府

你引用,據你所講,黑格爾既(當然要係有根有據)講法。但你又無俾到出處我。我點知係咪真既定係假?有經有典我可以自己查,對嗎?

大宅

sf013hk 發表於 19-10-4 01:35

你引用,據你所講,黑格爾既(當然要係有根有據)講法。但你又無俾到出處我。我點 ...
你咁去查一句話對妳有咩幫助呢?你應該去讀,去讀多D書,你只想因我駁你,所以只求證這一句,你依然只是淺薄的只識煽動未有成熟思想的少年,讀多書 做個文明人,不要只識破壞。

補充內容 (19-10-4 08:24):
如果或者你求證之後會聽勸 你就去翻一翻美學喇,希望你對假新聞都有咁既精神求證。

子爵府

邊章,邊一節呢?

大宅

sf013hk 發表於 19-10-4 12:43

邊章,邊一節呢?
自己慢慢查 我知但唔想話俾你知 自己比啲勤力喇

子爵府

任何一個認真嚴謹既討論都會精確指出引述原處 。你左閃右避咁帶我遊花園,只會俾我覺得你 lu lu 我。兩段野都係你自己作出來的。

大宅

sf013hk 發表於 19-10-4 13:18

任何一個認真嚴謹既討論都會精確指出引述原處 。你左閃右避咁帶我遊花園,只會俾 ...
你認為我作就作出來, 這裡咁多JM 呢度係網絡 唔係只有我和你,我是否作總有看過的JM知,你都可以問問你班暴徒里高文化曱甴喇,仲有個號稱乜鬼香港才子老曱甴陶傑,都同你講過同一句,不如你同佢一齊研究下,“才子"菜籽就差不多,同金庸霑叔冇得比。我睇唔順眼你,見你咁想求證來駁我,就不想話你知,吹啊?話俾你知邊本書已經好仁慈。

子爵府

我唔需要你對我仁慈。你只需答我係邊一章,邊一節,邊一段,就足夠了。最好有埋邊個翻譯版。

大宅

sf013hk 發表於 19-10-4 13:49

我唔需要你對我仁慈。你只需答我係邊一章,邊一節,邊一段,就足夠了。最好有埋邊 ...
我唔係无脑暴徒 你叫做咩就做咩,我指出你錯 同你講句話出自邊個寫道邊本書已經夠,你想知道更詳細,自己去查去求證,其實一本書,你翻完都應該感激我令你多左知識,依噶我唔係同妳友好謹慎研究文學,我係度笑你見識少,明話你不想你過輕鬆學到嘢,吹脹?我唔會再來答覆妳。

子爵府

答就答,唔(識)答就唔(識答)。對於我來講,就係咁簡單。君子一言,快馬一鞭?

男爵府

有被迫害妄想症,四大漢奸在香港自出自入,就知香港自由到不得了!

珍珠宮

littlecar 發表於 19-9-23 20:01
大部份人只知中國一部份,
就盲目仇中,
好可悲!

昨日先同一件黃曱甴嘈, 佢話香港是比大陸強搶回來既, 藍絲想爭奪香港政權好耐

上晒腦, 又唔肯接受治療, 最好笑佢老公當差, 住警察宿舍

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

小詠 發表於 19-10-4 14:12
昨日先同一件黃曱甴嘈, 佢話香港是比大陸強搶回來既, 藍絲想爭奪香港政權好耐

上晒腦, 又唔肯接受治療, ...

又一個失智既人版
對歷史零認識
只願意俾黃媒洗腦

珍珠宮

littlecar 發表於 19-10-4 14:15
又一個失智既人版
對歷史零認識
只願意俾黃媒洗腦

佢幾十歲啦, 仔都讀中學啦, 仲未化

佢仲要佢個仔走去同我仔講, 叫我唔好再亞之亞左, 收聲, 同埋比我地GROUP 既對話比我仔睇, 話是我迫害佢地, 迫佢地接受藍絲理念

明明無人迫到黃到SHORT 既佢, 我只係叫佢唔喜歡可以走, 無錢移民既, 唔好咁多聲氣

所有遇見,皆有因果

翡翠宮

小詠 發表於 19-10-4 14:30
佢幾十歲啦, 仔都讀中學啦, 仲未化

佢仲要佢個仔走去同我仔講, 叫我唔好再亞之亞左, 收聲, 同埋比我地GRO ...

你身邊咁多深黃好慘

珍珠宮

littlecar 發表於 19-10-4 14:41
你身邊咁多深黃好慘

我本身好多藍人做朋友, 開左GROUP 警察家屬既JM既可以分享下呻下

呢個家長唔係我朋友, 只係曱甴, 佢地黃人最叻批鬥人囉, 滅聲囉, 講人地私事

所有遇見,皆有因果

別墅

ngokwan 發表於 19-9-23 20:17
我認識的內地人,無論人品學術道德,都高質素過香港人多多聲

本身你同佢嘅層次都唔一樣,接觸嘅人係會好唔同嘅

翡翠宮

小詠 發表於 19-10-4 14:44
我本身好多藍人做朋友, 開左GROUP 警察家屬既JM既可以分享下呻下

呢個家長唔係我朋友, 只係曱甴, 佢地黃 ...

黃C 真係無個正常

首頁

尾頁

跳至