親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

1213 發表於 19-9-25 16:23
唔好呀, 係玩雪 / 行的時候濕左好凍架

請問你會把雪BOOTS在香港著住出發嗎?如果會, 你覺得在香港/飛機上會焗腳嗎?
因為個喼已經要裝好多嘢

珍珠宮

wcpcelia 發表於 19-9-25 16:29
請問你會把雪BOOTS在香港著住出發嗎?如果會, 你覺得在香港/飛機上會焗腳嗎?
因為個喼已經要裝好多嘢:thin ...

我 ok 架, 但確實係有 d 焗的 ...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yuyu.c 發表於 19-9-25 16:24
滑雪果對鞋要租,另外收費。租衫褲一個收費,租鞋一個收費,租雪板又一個收費。每樣係分開收費。

如果你 ...

樓上有JM把價錢表SEND比我, 大約見到,雪場內的租用費:
- 衫+褲
- 滑雪用具
-滑雪用具+LIFT PASS等等...
就係唔覺有租鞋的收費 (或者我真係睇唔到)

珍珠宮

回覆 wcpcelia 的帖子

pm 左教練 info 俾你, 多個參考 ...

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wcpcelia 發表於 19-9-25 16:32
樓上有JM把價錢表SEND比我, 大約見到,雪場內的租用費:
- 衫+褲
- 滑雪用具

alpensia 價錢係鞋連板。係我記錯鞋同板分開。

子爵府

wcpcelia 發表於 19-9-25 15:18
Alpensia滑雪場租衫+用具

請問有租過的JM,如果租衫衭,是否連埋鞋? 或是要另外買/帶滑雪鞋呢?

Alpensin今年價目表應該要11月才有。

下面係我今年CNY去alpensin價目表

子爵府

wcpcelia 發表於 19-9-25 15:58
非常謝謝你...買防水 / 防冼鞋, 我想問你會入喼寄倉, 定係出發時已在香港著埋上飛機,其實都OK?

今年CNY原本諗住著boot上機,但出發當日廿幾度!最後都係改著波鞋出發

子爵府

yuyu.c 發表於 19-9-25 16:18
我都係fb搵教練同租用具,可以過埋夜好方便。

你係出面租用具,食lunchD用具係咪搬番房放?
走個日點還?

雲母殿

非常謝謝您們

水晶宮

happykk 發表於 19-9-25 16:46
走個日點還?

係呀我搬入房,因我間房就係雪場對面,比較近。

走時擺welcom center,職員幫我打比佢,佢自己過去拎。

子爵府

yuyu.c 發表於 19-9-25 16:59
係呀我搬入房,因我間房就係雪場對面,比較近。

走時擺welcom center,職員幫我打比佢,佢自己過去拎。

Thx

珍珠宮

走個日點還?

lunch 可以放食店門口

水晶宮

happykk 發表於 19-9-25 17:00
Thx

同埋嫌煩可以比少少錢,鎖係出面又得。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

走個日點還?

我食lunch都係搬回房,還用具佢地會黎酒店拎。上次佢搞錯左以為我未比錢但其實已經比晒,結果晚上再黎酒店送2盒士多啤梨比我

水晶宮

Lqueenie 發表於 19-9-25 17:09
我食lunch都係搬回房,還用具佢地會黎酒店拎。上次佢搞錯左以為我未比錢但其實已經比晒,結果晚上再黎酒店 ...

佢哋上次都有送士多啤梨比我

珍珠宮

yuyu.c 發表於 19-9-25 17:11
佢哋上次都有送士多啤梨比我

會唔會大家係同一個 ?

水晶宮

1213 發表於 19-9-25 17:20
會唔會大家係同一個 ?

咪就係同一個,你介紹

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yuyu.c 發表於 19-9-25 17:05
同埋嫌煩可以比少少錢,鎖係出面又得。

請問雪場有無架, 自己帶鎖仔就可以上鎖?
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-9-25 17:34
請問雪場有無架, 自己帶鎖仔就可以上鎖?

係雪場出面,入錢鎖,唔洗自己帶鎖。我哋一格鎖兩套ski。

wcpcelia    發表於 19-9-27 10:06
cattz288    發表於 19-9-25 17:37

珍珠宮

yuyu.c 發表於 19-9-25 17:29
咪就係同一個,你介紹

首頁

尾頁

跳至