婦女醫護

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

回覆 Mandybilly 的帖子

請問可否介紹你飲邊款纖維粉?
你每日飲幾多次? 飯前定飯後飲?

唔該晒你!

禁止訪問

複式洋房

我飲嗰隻叫調腸素每日飯前飲一次再勁飲水,排便唔使點用力自然排出。
我肛裂原因係平時一日去一次,但有次我有事做衹係忍左一次便之後便秘3日,跟住個肚勁脹好辛苦頂唔順去厠所用盡全力去疴d便勁硬,通過時張佢撐裂左就係咁開始左呢個惡夢

大宅

謝謝你回覆!
祝你手術順便,早日康復!

到時可否分享手術後康復路程,我肛裂未好返,有排都未醫到痔瘡!

大宅

唔好意思,打錯字!
祝你手術順利,早日康復!

別墅

回覆 BlactCat_FB 的帖子

X2, 我肛裂都系未好,期待樓主您的術後分享。要多休息及保養吖,祝手術順利,早日脫苦海。

別墅

我都有肛裂同痔瘡,而家每次大便都極級痛,而且我個痔瘡已經好大舊好腫脹,每次大便完都要推返入去,好痛好辛苦,我見樓主話醫生講要等肛裂好返先可以檢查痔瘡同做痔瘡手術,咁但係我而家每次大便已經好辛苦,可以點算?

別墅

請問樓主覺得林醫生好嗎?

別墅

回覆 Sadsadpig 的帖子

快D睇左外科醫生先,佢地可開藥給你食住吾使咁痛,之後好番D先再去檢查,肛裂時千萬不要用肛鏡。
你肛裂有冇出血?我大便時有痛及出血,之後因為有傷口發埋炎(大便多細菌),好痛苦。

別墅

回覆 Annabeth 的帖子

多謝你回覆我呀
外科醫生係唔係即係專科醫生?

我有去普通私家門診睇醫生,有消炎藥食同埋藥膏搽肛門

請問你知唔知外科醫生畀嘅消炎藥同埋藥膏係唔係會word好多?

我都唔知我肛裂有冇流血,因為我本身都有痔瘡,都分唔清係痔瘡流血定係肛裂流血,好慘,而家每次大便都好辛苦,好痛,撕裂咁

請問你而家個情況係點樣? 睇咗醫生有冇好返好多?

別墅

Pls check PM.

複式洋房

我有睇過林醫生佢都好好咁解釋我知,衹可以指診唔可以用肛鏡,佢開左麻醉啫喱比我减輕我嘅痛,叫我飲多d水食多d韱維食物,睇下可唔可以自己好翻

複式洋房

我便便之前搽花士令入肛門處先,去完都係忍痛推翻入去我痔瘡嚴重到行得耐企得耐就會脫出,成日要立即揾厠所推翻入去,有次去完便好大舊腫左出來,我推極都推唔入去要跪向地下推左大約15分鐘先入到去,諗起都好慘你地會唔會行企得耐會脫出?因為去到呢個程度好嚴重,耐d之後會去到推都推唔入就更慘

別墅

請問你睇嗰個林醫生係唔係林貞X醫生呀?我唔知搵邊個醫生好呀

我而家每日都肛裂同痔瘡痛,好痛好辛苦,我見你話等咗半年先肛裂好返,先可以做痔瘡手術,要半年咁耐,咁我點算,我而家痛咗兩星期已經覺得好痛苦,每次大便都好似行刑咁

別墅

我完全明白呢種痛苦呀我而家每次痾完大便,要推返舊痔瘡入去,推得好辛苦,尤其是推到最後,臨到近肛門邊嗰啲痔瘡,好痛好難推,坐馬桶坐到腳痺,推極都推唔哂入去,要企喺度屈一屈膝繼續推,然後又坐返馬桶推,跟住又企起身,來來回回咁,好辛苦,推到最後係最痛,要忍痛格硬推返入去

我初初痔瘡發嗰陣,會成日跌出嚟,跟本出唔到門,咩都做唔到,去完大便即刻塞痔瘡藥就訓上床休息,一跌出嚟又去廁所推佢,但就唔痛,而家跌出嚟嘅情況有改善,不過就變咗超痛,極級痛,一日痛過一日

我而家每次大便都會肛裂超痛,每次大便都會痔瘡跌出,推返上去都好痛,即係痾嗰陣好痛,推痔瘡又好痛,每日都係咁

複式洋房

我完全明白,我痔瘡久唔久脫出我街都唔敢多去,莫講旅行諗都晤使諗你便便完試下企身曲腳推入,要放鬆唔好坐馬桶推,你推左一半又坐馬桶咪又脫出難推,推完盡快冼肛門再搽花士令同痔瘡膏,其實我有諗過有痔瘡每次都要推入都有影響肛裂愈合,因為當你肛裂每次開始好嘅時候,又要用力推翻痔瘡入去,好容易又再次整傷。致於機時先好我有問過醫生,佢話好睇你生活習慣加上肛門位置要用來排便,話需要長d時間,你要加油啊!

別墅

我都因為痔瘡問題而好耐冇出過街喇
我連食嘢都唔敢食街外嘢,日日都喺屋企食,如果買外賣,我要蒸一蒸先敢食,我驚出面啲嘢食唔乾淨,食到我肚痛肚痾,我就大鑊

我都有覺得企起身曲腳會易少少推個痔瘡,但我可能太大舊,我要坐馬桶推咗一半先企起身曲腳再繼續推,如果直接企起身曲腳,個痔瘡好難推

請問你而家個情況點呀?
我約咗聽日睇外科醫生,好驚驚

別墅

我連放屁都覺得痛,啲氣體經過個痔瘡,我個痔瘡已經好腫好大舊,冇空間,啲氣體格硬迫出嚟,個痔瘡會好痛,我咁樣係咪已經好嚴重喇?

大宅

唉!我仲慘睇左2次醫生,2次都塞個肛門鏡睇,痛到死仲流埋血,到而家有排痛,仲要我覆第3次診! 攪到我要轉睇另一個醫生

複式洋房

係好嚴重啊,但係而家要等肛裂好翻先,如果唔係檢查用肛鏡好痛啊!我入左院,剛啱飲左瀉藥,好驚要疴好多次d痔瘡走出來推唔翻,姑娘話夜d重要隊多包

首頁
12345...13

尾頁

跳至