時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

fishes 發表於 19-9-29 14:30
10a 都係法律畢業但唔做律師,難道佢又係講大話,其實咩科畢業同之後做咩工種係冇關係喎。
...

非常同意。

可能樓主唔明什麼叫法律碩士,律師的分別。

男爵府

dearmm 發表於 19-9-29 13:43
https://www.hk01.com/18%E5%8D%80%E6%96%B0%E8%81%9E/363924/%E6%A9%9F%E5%A0%B4%E9%9B%86%E6%9C%83-%E5% ...

登咗岀嚟藍絲都係唔會信,選擇性睇!

男爵府

致版主:現時大量不守版規人士(不分黃藍)終日在自由廣場出政治post,然後等你去移post。想請問一下,你會唔會暫停呢D犯規人士發言呢?抑或由得佢地日日咁犯規呢,你卻坐視不理呢?

我想睇政治,就入政治。想遠離,唔想睇人鬧交,就唔入。但犯規嘅人不停犯規,喺自由廣場post政治,咁我地有冇清靜嘅權利呢?真係好煩呀!

mabel7705    發表於 19-9-29 15:33

琥珀宮

畀面勳章

dearmm 發表於 19-9-29 14:41
問佢邊條警例,又答唔出。警察喺公僕,服務市民,問清楚佢做乜封路,搜車,搬車站,咁擾民又唔答,又話阻 ...

服務市民唔代表阿豬阿狗行埋去都要答一餐既,人地因咩查車唔駛同唔關事既人交代,疑犯都有私隱,唔駛同其他人講疑犯犯左咩法,有疑問可以去查詢,有證據警察違反警例,可以司法覆核,個位法律碩士一開口話警察無權已經係錯,之後再繼續嘈,干擾警察執行職務,已經可以告佢

禁止訪問

禁止訪問

大宅

nazusasi 發表於 19-9-29 14:56
任何人都有收工的一日, 佢既然咁歧視做殯儀的, 就唔好幫襯, 那就只有橫屍街頭, 好正常. ...

我那一句有歧視,可能係你自己心中有鬼,睇乜想乜都有含義!

人係終有一死,記住今日所言所行,走到未路時,到審判時就吾好問點解!
人生不是單只為了走到完結 人生是在於怎樣來豐富過程 生命要活得有意義才有價值 生命只活一次不要讓它白過

男爵府

Bibibut 發表於 19-9-29 13:47
經濟一週有寫啵.......

Thank you, 你已做咗應做嘅

大宅

barbielun 發表於 19-9-29 14:51
致版主:現時大量不守版規人士(不分黃藍)終日在自由廣場出政治post,然後等你去移post。想請問一下,你會 ...

點解又要入這個貼睇呢?

自相矛盾,仲發老脾真好笑!
人生不是單只為了走到完結 人生是在於怎樣來豐富過程 生命要活得有意義才有價值 生命只活一次不要讓它白過

用戶要求終止服務

mctl1995 發表於 19-9-29 14:47
如果係想講政治,就學呢度BK藍絲jm話齊:死返入時政啦 x3

入時政講飽佢啦!

呢句好用

子爵府

barbielun 發表於 19-9-29 14:51
致版主:現時大量不守版規人士(不分黃藍)終日在自由廣場出政治post,然後等你去移post。想請問一下,你會 ...

你講d字頭這位?佢有唔少嘅帖都係由自由廣場搬去時政架。而且發帖之密真係冠絕各jm 呀
而且題材只得一個。視版規如無物,佢都係表表者。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

jumphigh 發表於 19-9-29 14:59
bk版主撐蓝C架!!bk对蓝c特別包容的

其實我一直有send pm俾版主反映,但send咗好多次,一個回覆都冇,我都覺得有冇搞錯,你做唔做到至少都禮貌地回覆一次。

版主,如果你係撐藍c,咁我慳返啖氣了。我一直以為版主應該中立,不偏不倚咁去處理所有問題,全部一視同仁

子爵府

ASJ2008 發表於 19-9-29 15:09
你講d字頭這位?佢有唔少嘅帖都係由自由廣場搬去時政架。而且發帖之密真係冠絕各jm 呀
而且題材只 ...

我反而覺得版主是撐黃c,這位d字頭,毫不掩飾個個帖都係講同一個話題,都冇事啦。

用戶要求終止服務

而且題材只 ...

Cap埋呢個post既樓主

男爵府

miname 發表於 19-9-29 15:06
點解又要入這個貼睇呢?

自相矛盾,仲發老脾真好笑!

因為我有權睇,然後有權發表意見。我鍾意睇咪睇,使你批准?我又冇犯版規

子爵府

littlesister 發表於 19-9-29 14:55
服務市民唔代表阿豬阿狗行埋去都要答一餐既,人地因咩查車唔駛同唔關事既人交代,疑犯都有私隱,唔駛同其 ...
市民=阿豬阿狗?=你自己

要咩等級嘅人先可以問警察問題?

用戶要求終止服務

barbielun 發表於 19-9-29 15:10
其實我一直有send pm俾版主反映,但send咗好多次,一個回覆都冇,我都覺得有冇搞錯,你做唔做到至少都禮貌 ...

其實我覺得最近少左架喇,版主唔係24小時當值。
但總有人死唔斷氣又要係呢度講政治,煩到。

BK藍絲jm見到黃絲post,叫人"死返入時政"....呢句堅正但如果同返佢地講,肯定被人圍....所以我都係得閒檢舉下算數!

男爵府

而且題材只 ...

兩邊都有啦,所以我咪話不分黃藍囉

大宅

回覆樓主:

男爵府

南丁媽咪 發表於 19-9-29 15:20

其實我覺得最近少左架喇,版主唔係24小時當值。

我知版主唔係24小時當值,咁就只有靠人自律。咁D人唔自律,然後仲話「冇人叫你入去睇」

所以我咪話叫版主將呢D犯規嘅人禁言囉。不過呢D人就最活躍,係網站traffic的中流砥柱,版主又未必可以做到啫。

我又唔怕人圍,圍我又唔會少一忽肉,係覺得搞笑啲啫

算喇~ 我同老公去食個下午茶先~

首頁

尾頁

跳至