時政擂台

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一睇片都覺係打到手反射開槍
不過唔同人唔同睇法

大宅

支持香港警察

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

琥珀宮

Miulo 發表於 19-10-1 19:40
回覆 Think_Thank 的帖子

呢d就係香港年青一代悲哀所在,佢哋唔會分辨是非,人云亦云,埋堆心態。黃C就係 ...

都唔一定只係年青人,好多同我差不多大嘅都係腦殘

Miulo    發表於 19-10-1 22:50

伯爵府

Think_Thank 發表於 19-10-1 19:21
首先,這短片段是放慢速10倍,所以提醒一下,所有事情其實都是在1秒內發生的。大家有興趣可以自行上網找找 ...

https://www.facebook.com/politics.hi.auntie/videos/923672188008750/

大宅

Think_Thank 發表於 19-10-1 19:15
我知道今晚開槍之後,肯定又是黃文宣組大力宣傳的時機。現在已經看到各種斷章取義的圖片。某些網媒文宣已經 ...

冇錯,大家去洗毒媒版,肯定又借機大作文章,話警察近距離行刑,真係作到無論

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/381321/10-1%E9%81%8A%E8%A1%8C-%E4%BD%95%E5%82%B3%E8%80%80%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E7%94%9F%E4%B8%AD%E6%A7%8D%E4%B8%80%E5%88%BB%E6%9B%9D%E5%85%89-%E9%90%B5%E9%80%9A%E8%A5%B2%E8%AD%A6-%E8%AD%A6%E8%BF%91%E8%B7%9D%E9%9B%A2%E9%96%8B%E6%A7%8D

男爵府

Think_Thank 發表於 19-10-1 19:33
系,我覺得尼種已經吾系吾客觀甘簡單,而系一種洗腦式教育。人要說服別人,先要說服自己。所以成日尼地黃 ...

係。 低智能社會,有人有心地解畫就全盤接收仲要當係自己諗到。根本係inception.

大宅

我都睇過唔同片段 好彩警員揸實枝槍 如果佢一野打落去會令警員跌槍 佢就成功搶到槍 個警員都好危險 夠冷靜 睇到我一額汗

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

正解在此:

https://youtu.be/uR_AXmjO7lg

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

呢槍早就應該開,因為警察一直以來太刻制了,所以暴徒先肆無忌憚愈來愈得寸進尺

伯爵府

BK Milk勳章

片段一開始已有一名持長盾機動部隊警員被圍毆倒地(多名暴徒重重圍困,片段第13秒暴徒散去才見到),暴徒拳腳交加,如不第一時間救起被圍毆警員,其生命必危在旦夕,所以其同袍第一時間趕上,並持槍示警,但一名暴徒(傷者)仍衝向持槍警員,並以鐵枝猛力擊打其持槍手手臂,而警員被猛擊後片段中即聞槍響。而幾秒後即有另一名暴徒以汽油彈魯莽擲向傷者及增援警員方向,幸落於兩者之間,但足見情勢之兇險,暴力之失控。

暴徒文宣組已將片段切頭切尾,意圖渲染警察使用過份武力,請廣傳以正視聽。

珍珠宮

曱甴一貫作風,斷章取義,完全提都唔提有個警員訓在喺地下比班曱甴圍嘔緊,持鎗警察衝入去係想保護該名警員囉

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

畀面勳章

myaisha0435 發表於 19-10-1 19:44
佢係要救地下比人打緊果個伙記

留意下, 地下仲有一個比人打到訓底左

係,除了佢自己,仲有一個同伴畀暴徒圍打緊

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Think_Thank 發表於 19-10-1 19:15
我知道今晚開槍之後,肯定又是黃文宣組大力宣傳的時機。現在已經看到各種斷章取義的圖片。某些網媒文宣已經 ...

謝謝妳,可惜,而家大部分人眼盲心瞎

伯爵府

可惜學生收到呢d訊息已經信左

伯爵府

心眼冇盲就知事實係點,已盲嘅只會睇自己想睇嘅所謂事實,令自我感覺良好

琥珀宮

Chakhk 發表於 19-10-1 22:50
冇錯,大家去洗毒媒版,肯定又借機大作文章,話警察近距離行刑,真係作到無論

都好難,條片已經瘋傳

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呀sir救自己及被打倒在地上的警察!他已經舉槍示警!暴徒仲唔停手打!咎由自取!之後班暴徒仲掟汽油彈!好在警察們冇事咋!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

請大家幫幫手. 我巳經喺scmp, bbc 同cnn 講咗開槍事件既發生過程, 仲post埋oncc個video. 希望大家可以到以上英文傳媒fb, 喺報導香港暴動新聞時, 講曱甴打市民, 搶電話, 騷擾美心食客, 曱甴所用武器等, post埋有關圖片及影片, 因為呢啲傳媒唔會詳細報導, 更唔會講曱甴暴行. 而且曱甴會有文宣喺度講大話, 博外國人同情.

請大家幫手, 用英文喺呢幾個傳媒講呢啲唔會報導既事俾外國人知.

預咗被外國haters誣陷為五毛, 但唔好怕, 我哋如果連講事實俾外國人知都唔做, 曱甴就會代表晒我哋.

大宅

回覆樓主:

我覺得個警察係想上前救另一位係地下被人攻擊緊嘅警察!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至