時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

ckat 發表於 19-10-3 22:54
唔洗理佢啦。

收到,聽你講

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

嘉德莉澳 發表於 19-10-3 22:55
苟刻聞天下

好心你讀書增值自己先啦,唔識字又要窒人。操「守」唔係操手,紅油抄「手」咩

「紀」律唔洗「記」嫁,記律。唔「准」唔係唔「淮」食物咩⋯⋯「淮山」?嗰d唔係「戈d」

「苛刻聞天下」堅唔知你想講咩?火星人返火星啦⋯⋯一係就讀下書,學多d字我寸人啦⋯⋯唉

伯爵府

nobodyfool 發表於 19-10-3 23:30
omg,你揾醫療失誤做比喻???
估唔到1句屋邨冇地位竟然可以擊起千尺浪!係言者冇心定聽者有意 ...

係嫁,個男仔响台灣殺女友,先會有反送中呢單嘢,先攪到香港咁,你唔係依家先知? 正如你所講「可以擊起千尺浪」唔止,係「萬尺浪」

伯爵府

嘉德莉澳 發表於 19-10-3 23:49
丫姐尓搭訕,窒人,邊句?你鬧我呀?我系打錯又點?我喜歡就得啦,吹,有個傻婆又睇哂,又糾正,你咪煩啦我 ...

原來你係新香港人,失敬失敬,我無攞「Y叉」多謝你叫我「阿」姐,尓?你想講「你」竟然你來自火星,我又唔太熟識火星文,後會無期,唔同你講,再見......來自火星嘅新香港人

伯爵府

nobodyfool 發表於 19-10-4 00:04
越講越遠、需要深究八九六四嗎?

你又啱喎⋯⋯其實年輕人唔太知六四,坦克車碌過手無寸鐵嘅和平示威者响天安門真係經典嗰幕,一定係示威者唔啱,所以坦克車先會碌過

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 00:04
又黎
今日已經有三個PO講呢件事,真係執到寶咁

好多傳媒都有報導同分析添,熱爆主題出完又出,有幾出奇,等於愛國用華為,好多呢度嘅jm好似想即刻移民去大灣區咁,hot topic,你唔係無見過呀⋯⋯

伯爵府

Gar 發表於 19-10-3 23:37
講一句住公屋有咩地位都要紀律處分 ? 咁好多人都要處分囉 ?

樓主係講執行任務時,做錯,理應紀律處分。你會唔會深夜太攰,理解錯樓主?

人地邊有講住公屋有咩地位要紀律處分? 警隊上頭讚佢都嚟唔切啦只係衰...多...口,唔係失職(少事,當然唔會紀律處分)

只係...「失禮」

伯爵府

nobodyfool 發表於 19-10-4 00:18
我見到既係咁

層次唔同,見嘅嘢都唔一樣,我見到係咁

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 00:22
哦?咁真係要向你請教一下,以下行為同鬧人相比,孰輕孰重啊

你唔洗貼啦,你見同我見嘅角度同層次不一,正如有人講切頭切尾唔完整。無得拗,沒完沒了。

唔通白衣人打人?福建佬打人? 警察踢 yellow object 又啱咩,算把啦⋯⋯

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 00:27
有錄像證明坦克係左閃右避,後來該白衣人被人拉開了

錄像?你說國語? 沒有拉開,斷了腳。你兒時受內地教育? 基本上,你不會了解。當時資訊沒有現在那樣發達,內地會封鎖消息。

跟現在一樣,暴動,內地有傳媒報導是慶祝70周年國慶,報導失實。(我打書面語,你應該懂)你在內地受教育,我們土生土長香港受教育,基本上跟你完全不同,所以思想都不會一樣,完

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 00:22
哦?咁真係要向你請教一下,以下行為同鬧人相比,孰輕孰重啊

無論點講,你都唔會「受教」所以,無需「請教」。

雞同鴨講,公說公有理,婆說婆有理,講鬼咩⋯⋯

伯爵府

嘉德莉澳 發表於 19-10-4 00:35
丫姐叫你朋友唔好搗亂香港 香港人

火星人,你咪再叫我做「丫」姐啦⋯⋯「丫叉」係攻擊性武器嚟,被警察拉嫁

你唔好誣蔑我,「誣蔑」咁深,你識唔識嫁?意思係你唔好「屈」我,「冤枉」我,咩「叫你朋友」你咪玩啦⋯⋯你咪我朋友囉⋯⋯

你唔好搗亂香港新香港人,讀下書,識多d字先溝通到

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 00:36
說錯一句話,被人無限放大跟住幾條街追打嘅滋味,你而家體會到未?

笑左用幾個戶口圍攻仲講出嚟

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 00:44
又講咩天安門和平示威者,你有冇見到年青軍人被活活燒死呀
罔顧事實
...

呢位jm話我罔顧事實喎⋯⋯唔同呢三位新香港人嘈,大家有興趣六四事件,自己從唔同角度同渠道揾答案啦,回呢三個新香港人盞嘥時間被圍攻唔可怕,最可怕係無左良知同是非黑白都唔識分係最可悲。有興趣六四就自己揾答案,咁拗無意思,完

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 01:25
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/坦克人

唔該你啦⋯⋯我都知你死唔斷氣,我都話,如果jm們對六四有興趣,就自己從「不同」渠道同「多角度」思考。 你唔洗嘥時間去用假新聞嚟說服我,你係啱,無意思。

求其揾維基資料就想話說服人,要「不同」渠道同「多角度」思考。算把啦⋯⋯

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 01:17
曱甴口中的良知,是否打人縱火掟磚掟汽油彈破壞港鐵剪交通等呀。如果係嘅話,咁我真係要承認自己沒有這樣 ...

你係咪傻左呀⋯⋯呢個題目講緊警察回人嗰個,你就伸延到六四同小強打人縱火,咁100個po都唔夠你講

知啦近距離開槍同噴糊椒噴霧係白衣人、福建幫、同黑衣人打人,警察處理方便不一係啱你同警察最有良知,咁你滿意啦⋯⋯

首頁

尾頁

跳至