時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢排好唔開心!日日都遇到啲黃屍客,講唔到幾句正常說話就開始講佢的黃屍言論,越講越大聲越講越激動,我全程已經唔出聲,仲要逼我表態支持邊個?我話公司規定返工唔可以有政治立場,跟著黃屍就話呢班英勇、單純的小朋友如果革命勝利唔出聲的香港人在沒有任何損失的情況下係最大得益者(係想話我)點好意思!真係想爆粗口究竟係咩腦先有咁扭曲的思想!

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-10-4 03:47

大宅

覺得地球係正方形既人,好難令佢相信地球係圓既!

珍珠宮

dogcave 發表於 19-10-4 01:36
呢排好唔開心!日日都遇到啲黃屍客,講唔到幾句正常說話就開始講佢的黃屍言論,越講越大聲越講越激動,我全 ...

黃屍病仲成日話,你地坐係冷氣房唔想付出就想有收成有著數,義士為左香港去抗爭,政府上月派糖多謝都冇句,話我地淨係為左怕影響經濟。 我想同佢講,我冇話要抗爭,冇諗過要d小恩小惠,係你覺得有派塘有金執咋,如果係為左經濟,我就會同你地一樣買唔到樓就發爛咋,希望樓市股市大跌可以入手執平樓,唔知而家邊個想個想攞著數呢,我冇諗過最好亂d發港爛財,唔知邊d人係想咁呢。

珍珠宮

呢排好唔開心!日日都遇到啲黃屍客,講唔到幾句正常說話就開始講佢的黃屍言論,越講越大聲越講越激動,我全 ...

唔好嬲,佢地即使得到政府答應5 大
我相信係要還既,選民的票會證明民意,飯民會輸得一敗塗地

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔出聲,一係好中立,一係唔敢出聲姐,係都要人表態真係好癲,政治冷感又錯,唔幫佢地又錯,中立都錯,錯錯錯。

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

派糖~不如認真做好全民退休保障計劃
小恩~不如老老實實傾MPF對沖
小惠~不如認真處理政府裡面內鬼

大宅

其實好似呢啲咁嘅黃屍... 根本就係好似我之前所講「佢哋已經洗濕左個頭、係呢個時候冇辦法承認自己企錯邊... 唔想跪低講一句睇錯形勢... 一種自私嘅想法萌生... 就係想”贏”... 所以邊一邊係正常已經唔重要... 只因佢哋唔衰得」

男爵府

國安喇

伯爵府

狐朦 發表於 19-10-4 01:57

黃屍病仲成日話,你地坐係冷氣房唔想付出就想有收成有著數,義 ...

我黃友人,又係咁講,話買唔到樓,入話業主加租,根本眼紅有樓收租既人。

自己又無本事,我以前咪做左多份工,唔去旅行。儲$買樓囉!

又要食好住好,又唔想做。痴膠花

大宅

leopak 發表於 19-10-4 10:49
我黃友人,又係咁講,話買唔到樓,入話業主加租,根本眼紅有樓收租既人。

自己又無本事,我以前咪做左多 ...

黃屍通病:嫌貧嫉富、自以為是、自私自利、爭強好勝、心理扭曲、怨天尤人、歪理當真禮、唔識愛、唔識感恩、唔識尊師重道、自以為高學歷就高人一等,讀死書就算高學歷也與道德不成正比,道德係凌駕於學識之上,沒有道德的高學歷人也只是社會的敗類⋯⋯

公爵府

牛年勳章

sasa@uk 發表於 19-10-4 02:01
唔好嬲,佢地即使得到政府答應5 大
我相信係要還既,選民的票會證明民意,飯民會輸得一敗塗地
...

我冇咁樂觀,身邊有超多黃C

子爵府

回覆樓主:

都痴那線 當年拉董伯落台都係合法遊行 人多先成事 邊有破壞
今日唔夠人就用唔合法暴力手段爭取 鼓勵d學生搞 正無賴

首頁