時政擂台

跳至

首頁
12345...15

尾頁

別墅

babyhoi 發表於 19-10-8 08:42
佢地會覺得犠牲小我好偉大,
所有野都係警察臥底做既

X2
卧底做既就唔好圍警署支持佢地啦

大宅

回覆樓主:

如果好辛苦,頂唔順
不如離開政治野啦
包括facebook、新聞同bk公海……
黃又好、藍又好會愈睇愈偏激、激動

冇野做我中意上youtube
睇人整野食、化妝、養貓

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我由7月開始,已經無睇屋企黄人的whatsapp group, 我直頭mute左group嘅通知。因為係屋企人,所以我才不離開群組。當暴動事件平息後,我才會再睇group.

屋企人生日飯、中秋飯,我都無去。
斯文d講:道不同不相為謀。
粗鄙d講:無眼屎乾淨盲。

複式洋房

我都明 雖然爸爸媽媽都系藍
但身邊同事朋友男朋友都系黃
好多時同事討論 我都系度㩒電話
無搭過咀
仲有次同男朋友分手甘滯
系叫而家都有共識 吾想破壞感情
大家好多時都避免左政治話題
或者有時我聽下佢立場佢又聽下我甘
我都系特登上bk
系呢度搵到相同既聲音 真系好安慰

男爵府

呢塲戰影響得好深,我呢1,2日都比個深黃人暗串

子爵府

回覆樓主:

樓主加油!
只要自己清醒,知道是非錯對,無愧於心便可。

要明白,要清醒的時候,總有機會。

壞人罪有應得,放眼看
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

大宅

道不同不相為謀,而家嘅香港變成咁,真係好可悲,明白你嘅痛心

寶石宮

回覆樓主:

兩姐妹,總有雨過天晴嘅一天,加油

象牙宮

babyhoi 發表於 19-10-8 08:33
我知我父母、呀妹一向都黃,
六七月時遊行佢地都有去,
我只有叫佢地小心熱、帶傘帶扇咁,

可能你妹太年輕。
凡事須由不同角度來看問題。

我家也會有派別。雖然從不會參與旅行。
家庭和社會事件, 分開來傾。
大家傾自己看法。 不會為它而爭吵。何必呢?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

回覆樓主:

唉,我都比個識好耐既朋友寸奴性重啦,咁多年感情,都冇話佢一句,就因為我冇出聲支持就疏遠我,到我share暴徒惡行就話我奴性重,係呀你地冇奴性就可以破壞毆打人既,個腦都殘既,雖然心淡但呢D FD當冇朋友緣囉咁重可以點,要我格硬去迎合佢地我一定做唔到囉 就算件事完左都冇FD做架啦,都已經唔係立場問題,係人格有問題呀
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

珍珠宮

已經去到唔出聲都被杯葛 非黃即藍

大宅

回覆樓主:

坦白講,我系你唔會送出黃冠。系佢眼中,你已系仇人一個。即使你送上最窩心的祝福,佢亦會覺你假。咁又何需要難為自己?等到真有冰釋一日再補上亦唔遲

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

樓主,好明白你。而家成個香港都經歷緊前所未有嘅挑戰,亦可能會從此一蹶不振。
之前講過,咁多年,大部分香港人都唔講/識政治。但而家個個都談論政治。
所以係需要時間去學習,去磨練。係呢個過程,全港人也察槍走火,關係撕裂。最後……只有歷史會話大家聽誰對錯。
你已婚?最緊要保持自己一家人愛護大家。其它親人隨緣吧。
上bk傾訴,大家互支持,共勉之。

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

記得你個皇冠post,都好明白被人背後說三道四,仲要係自己在意和好親的人嗰種心痛難過。有時人確實需要經歷一些事情才會成長和改變,期待有一天你妹妹可以睇清楚事情的真相,不再被蒙蔽。

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

丫理當真理,人在做天在看。你要加油
珍惜 感恩
You got this!!

複式洋房

加油希望時間可以淡忘一切

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

babyhoi 發表於 19-10-8 08:42
佢地會覺得犠牲小我好偉大,
所有野都係警察臥底做既

有眼睇,有d細路聲都未變。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

雖然我成家都係藍,但係我睇到你咁樣我都好傷心,完全感覺到你嗰種心痛同埋好似俾人背叛咁。

雖然我哋成家都係藍,但係都好痛苦。因為我係獨生女,如果我唔照顧我阿爸阿媽就無人照顧。偏偏我阿媽就超級擔心我同啲小朋友,晚晚瞓唔着,係咁叫我唔好理佢哋,叫我地返澳洲。我好驚佢憂鬱症越嚟越嚴重,會傷害自己而逼我返澳洲。

珍珠宮

babyhoi 發表於 19-10-8 08:34
我好想反擊,
出返個post暗串返我妹,
點解黃人鬧人就可以大大聲,
其實拗黎無用, 因為大家各有自己的立場, 討論只會令大家反目

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唉,都明白的
有時間過去時政擂台
我地好多人的方向一致
絕不孤單

首頁
12345...15

尾頁

跳至