自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我已經無要佢洗碗,有時夜返留飯/自己宵夜煮麵,一隻碗一對筷子一個煲/碟,洗埋抹埋都唔洗幾分鐘,偏偏要攤係梳化玩幾個鐘電話先洗,甚至唔洗,真係好討厭
咩都拖,朋友搵佢幫手就即叫即到,屋企換燈膽都幾日無時間,但有時間玩幾個鐘頭電話,最後自己爬上張枱換,好討厭,講佢又發脾氣

禁止訪問

珍珠宮

ricky0223 發表於 19-10-13 22:06
我已經無要佢洗碗,有時夜返留飯/自己宵夜煮麵,一隻碗一對筷子一個煲/碟,洗埋抹埋都唔洗幾分鐘,偏偏要攤 ...

我屋企個大爺都係咁,
連浸都唔浸,面碎爐頭四圍都係
聽早昇盤就一堆面乾

朋友叫即到,朋友唔叫都會到。
屋企野永遠都話唔識話攰拖到我做埋,佢先明知故問。

複式洋房

我已經無要佢洗碗,有時夜返留飯/自己宵夜煮麵,一隻碗一對筷子一個煲/碟,洗埋抹埋都唔洗幾分鐘,偏偏要攤 ...

朋友你並不獨單⋯⋯

我屋企嗰個都係咁!永遠都係要拖住嚟做話佢又唔鍾意然後拖拖吓自己有時抵唔住頸我自己洗埋~

叫佢幫手整屋企嘢永遠都唔拖返幾個月唔整嘅仲要不停提住咁⋯⋯唔係我自己做唔倒嗰啲嘢我都真係唔會旨意佢!有時嬲嬲哋喺佢面前夾硬自己整然後局佢要即刻整囉~

伯爵府

點解一定要即刻洗

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

工人放假,昨晚我先洗完碗,阿仔負責落街買外賣~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至