自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

目標係18日減3磅脂肪,我要加油。我要係減肥1週年,減多3磅脂肪。

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

減多3磅脂肪, add oil

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

點減?敎吓我~

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

加油

大宅

KUDOS 發表於 19-10-16 09:28
點減?敎吓我~

都係飲食,同運動

大宅

ada0707 發表於 19-10-16 09:25
減多3磅脂肪, add oil

減多3磅,一週年可以慶祝斬去30磅脂肪。

hellohelloruby    發表於 19-10-16 10:21

珍珠宮

係咪要食到好清淡同做大量運動先可以減得咁快?18日減3磅即係要一星期減到一磅,係咪好辛苦㗎?我試過食少咗清淡咗做大量流汗運動,幾日之後d肌肉痛到起唔到身,冇晒食欲個人冇心機同有d抑鬱咁~

水晶宮

JM加油,好快達成目標

大宅

跑步加油

珍珠宮

metrochung 發表於 19-10-16 09:50
都係飲食,同運動

我而家 lunch 做運動,又食少d, 一星期一磅左右

伯爵府

metrochung 發表於 19-10-16 09:24
目標係18日減3磅脂肪,我要加油。我要係減肥1週年,減多3磅脂肪。
...

減咗咁多,成個人都健康咗。可否分享多啲點減?

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我由2/10開始至今共兩星期期,每朝急步行約一小時,減左3磅,只係戒飯,目標減多15磅,樓主,加油,3磅你好快減倒

大宅

KUDOS 發表於 19-10-16 10:16
係咪要食到好清淡同做大量運動先可以減得咁快?18日減3磅即係要一星期減到一磅,係咪好辛苦㗎?我試過食少 ...

要快速就要清清地。如果打算長期作戰就唔洗迫自己咁緊。由0零運動開始,開頭肌肉酸痛實有,習慣了就好好多。

大宅

ash_yehyeh 發表於 19-10-16 10:18
JM加油,好快達成目標

多謝您,其實我都好羨慕你,你都好fit,我又學唔到你D方法減。唯有用自己一個舒服又開心嘅方法去減。大家都加油向住目標進發。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主加油

大宅

graceyung 發表於 19-10-16 10:21
減咗咁多,成個人都健康咗。可否分享多啲點減?

首先比錢人折磨自己(跟PT 22堂),有了成績,自己愛上了運動(冇跟PT,因為窮,轉了上group class),依家我自動波去運動。最後仲有控制飲食,但控制不是乜都唔食得,只係控制分量同均衡飲食。我都有失控食嘢嘅時候,所以有段平台期,之後一直慢慢減。

大宅

WGG 發表於 19-10-16 10:24
我由2/10開始至今共兩星期期,每朝急步行約一小時,減左3磅,只係戒飯,目標減多15磅,樓主,加油,3磅你好 ...

大家加油,為健康加油。

大宅

3磅唔難!
好好忍口就可以啦!加油呀jm

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

metrochung 發表於 19-10-16 10:41
首先比錢人折磨自己(跟PT 22堂),有了成績,自己愛上了運動(冇跟PT,因為窮,轉了上group class),依家我自 ...
加油
once 你撻著左身體既引擎, 佢就係不斷幫你燒脂, 運動好處就係幫你提升個代謝, 做完都有後燃作用,
行節食斷食好易食唔夠就係咁降代謝, 一正常食野就肥返曬, 好多搵營養師減肥完之後都反彈返就係最佳例子..

我尋日跑10K, 跑到個人最快時間(其實跑緊果陣側腹痛, 所以都跑唔到快) 肌肉到今朝都只係少少攰
重點係, 跑完C6黎接我去食KFC 仲有加個M記最新既抹茶新地做甜品, 但今朝磅都係輕過尋日
而家我已經唔會食到咁清乜糖/碳水都戒了, 照正常食, 朝早面包+花生醬, 只係飲野多數都走甜, 一日最多只會飲1-2杯甜野
前晚同C6隊左個流心奶黃月餅 (之前減緊唔敢食, 減完先食) 仲食左2隻雞翼, 第二朝體重都係一樣

珍珠宮

littlefunpig 發表於 19-10-16 11:01
加油
once 你撻著左身體既引擎, 佢就係不斷幫你燒脂, 運動好處就係幫你提升個代謝, 做完都有後燃作用,
行 ...

如果咁減都幾好喎,可以感覺平衡d,因為我又做運動又食少咗又清淡咗,成個人真係覺得生活好苦悶,又攰又冇得食! 不過每個人體質不同,希望啱我啦!

首頁

尾頁

跳至