網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Veronique@chan 發表於 19-10-30 12:58
我昨日都係咁,好快咁過咗數

#26樓嗰個方法, 實測完美改善到問題, 可以係設定嗰到 set

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tammy2008 發表於 19-10-30 13:28
#26樓嗰個方法, 實測完美改善到問題, 可以係設定嗰到 set

試吓先,唔該晒

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

tammy2008 發表於 19-10-26 17:11
我懷疑係10月中 更新過香港支付寶 app 之後就變成咁了。。。

你有冇更新過?

我今日淘又係咁呀。
之前淘開用alipay hk比$要入password但最近見淘寶app update左,今日比$時用alipay比$,點知一按結算就自動比左$又唔洗入密碼既。

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 19-10-27 18:49
唔止唔安全,冇左 “提交訂單”,即係冇得叫店舖改郵費,有好多店舖買要郵費既貨加免郵貨,係唔會收郵費, ...

哇,這樣不好,危險又麻煩。

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 19-10-27 19:15
剛剛試左發覺如果 “結算” 後,“支付方式” 果度改 “支付寶中國”,個 “提交訂單” 就會出返黎,不過 ...

啊,原來是這樣,我也是用大陸支付寶,難怪沒有遇到他們說的問題。

洋房

於淘寶的免密碼付款功能及如何還原需輸入密碼付款的設定

https://www.alipayhk.com/zh/faq-shoppers/%E6%B7%98%E5%AF%B6#question11362

• 於淘寶的免密碼付款功能及如何還原需輸入密碼付款的設定因應用戶對網上消費的需求日益增加,AlipayHK 針對低風險的指定淘寶購物交易提供方便快捷的免密碼付款功能,旨在為用戶提供更優質的消費體驗。如果用戶需要還原系統設定,可以自行到淘寶應用程式進行設置更改:
    • 1. 於「我的淘寶」點擊右上角的設置按鈕
    • 2. 按「賬戶與安全」
    • 3. 選擇「國際支付管理」
    • 4. 由於需要經由內地支付寶進入付款程序,所以請在「支付方式設置」,揀選「支付寶中國(大陸版)」
    完成設置後,所有透過AlipayHK於淘寶的交易都需要輸入支付密碼。

• 於淘寶經免密碼支付購買產品的退款事宜如需要退回已付款的產品,可根據淘寶有關購物規則進行退款或向有關商戶查詢。

洋房

首頁

尾頁

跳至