自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

missnmiss 發表於 19-11-7 08:44
我從來沒有說過基督教是壞的,我只說‘基督徒’偽善‘,而且大家說的都是過往不好的經歷。你試過因為冇對 ...
無論是否基督徒,唔賠償當然要去勞工處找協助,咁最後有無賠?

男爵府

kin818kin 發表於 19-11-7 17:43
我勸你唔好放曬手,因為係朋友口中有d 教會已經變左質,我朋友本身係有同小朋友一齊返,所以知道咁情況 ...

嗯嗯 而家慢慢減少返的次數

男爵府

SandyKL 發表於 19-11-7 18:44
食齋與拜觀音未必係佛教徒,真係皈依咗至係佛教徒,每個佛教徒都有個皈依證如同身份證,有個法名。好多人 ...

大把香港人都知佛教係藍啦!否則在你地偉大祖國裡金碧輝煌的寺廟還企得住嗎?

前幾年翁靜晶都揭發個心慧"法師"吸水買名牌,穿比堅尼嘻水。其實佢都不時追查這些不少掛羊頭賣狗肉的佛門弟子。

今次香港事件唔企出來根本就係怕死冇咗大陸個龐大市場,就算唔行出來講,也應公開為香港祈福吧!畢竟咁多人「被自殺」。
唔好講到佛教徒咁與眾不同啦!

琥珀宮

CKBB 發表於 19-11-8 16:04
大把香港人都知佛教係藍啦!否則在你地偉大祖國裡金碧輝煌的寺廟還企得住嗎?

前幾年翁靜晶都揭發個心慧" ...

又係大把! 黃嘅果然喜歡代表全香港人說話。

與眾不同?哦。我只認為佛教徒唔贊成用暴力啫,咁就與眾不同?難道又大把人都喜歡暴力

每個宗教都有敗類,有翁靜晶呢種正義揭去假佛教徒或行為敗壞佛教教義嘅人,都總比一味包庇容忍自己友為好吖。

別墅

missnmiss 發表於 19-11-6 10:48
千萬唔好係基督教團體公司做,我以前好天真以為基督徒友善,有愛心同包容人,其實就係偽善,返工日日俾人 ...

無錯,我以前間公司d無良基督徒就係咁,鬧完人針對完人之後就幫人祈禱,好似精神分裂咁,係佢地似精神分裂(emoji)

男爵府

SandyKL 發表於 19-11-8 22:31
又係大把! 黃嘅果然喜歡代表全香港人說話。

與眾不同?哦。我只認為佛教徒唔贊成用暴力啫,咁就與眾不同? ...

又係你一開頭話*佛教徒係唔會高調*乜乜乜嘛,咪又係你呢類200 萬人遊行當500萬人支持你地嘅藍屍代表全佛教徒囉,所以我咪反駁你果位*打正佛家旗號*貪錢浸淫私生活嘅心慧法師吧!做埋呢D咁嘅敗壞事情,梗係要低調啦。

伯爵府

wingyin 發表於 19-11-6 08:34
認同
有D仲變態,口口聲聲話自己係基督徒,但壞事做盡,又周圍講人是非,顛倒黑白,煽動其他人一齊杯葛佢 ...

你描述嘅事似曾相識,就係日日掛住個基督徒名義係身,身為機構話事人,又四圍製造是非,帶頭搞排擠同事。又鍾意計較,刻薄下屬。

琥珀宮

CKBB 發表於 19-11-9 04:42

又係你一開頭話*佛教徒係唔會高調*乜乜乜嘛,咪又係你呢類200 ...

「500萬人支持藍絲,又代表佛教徒」,邊個代表佛教?

佛教徒點高調法?有任何佛教代表出嚟對呢幾個月嘅事指指點點?

你嘅神邏輯 你啱,你對。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

ddhappy 發表於 19-11-9 00:06
無錯,我以前間公司d無良基督徒就係咁,鬧完人針對完人之後就幫人祈禱,好似精神分裂咁,係佢地似精神分裂 ...
仲話你比魔鬼迷惑, 要導番你去耶穌道路。 好榮幸執到迷途羔羊。

男爵府

SandyKL 發表於 19-11-9 11:42

「500萬人支持藍絲,又代表佛教徒」,邊個代表佛教?

Gosh!你好似都唔明我意思播 recap多次,我話你一開頭話佛教徒係唔會bla bla bla... 好似代表了全佛教徒行為,然後我話呀某某法C都打正旗号係佛教徒。。.
唔好200萬人遊行就"當''(「當」係比喻法呀,你cut 咗我呢個字呀)500萬人支持呀!

首頁

尾頁

跳至