自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我一個禮拜會出去3,4晚, 同朋友食飯唱k睇戲, 我老公成日ee鵝鵝

今晚我同事又話一齊去Sogo,諗諗緊去唔去

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

miffyumiffy 發表於 19-11-6 09:56
我一個禮拜會出去3,4晚, 同朋友食飯唱k睇戲, 我老公成日ee鵝鵝

今晚我同事又話一齊去Sogo,諗諗緊去唔 ...

Thankful weeks喎,當然去湊下熱鬧。
不過同佢講,會早d返。

應承佢去完就會閉一陣關,ee鵝鵝都要比d面,又唔可以唔理佢感受既,都要tum下佢。

侯爵府

有家事要你處理? 如果無, 咁佢係鵝咩? 純粹想困住你?

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

無乜幾可thankful week香港人仲迫到入去... 去支持下sogo囉個個wkend都無得做生意。
以往見到大媽都嚇到唔敢去。

瑪瑙宮

大廚勳章

miffyumiffy 發表於 19-11-6 09:56

今晚我同事又話一齊去Sogo,諗諗緊去唔 ...

如果結咗婚一個星期三四晚約晒朋友又真係多咗啲。。。咁你老公自己一個人食飯可能覺得悶。。。佢就會搵其他(朋友)架啦。。。

但係SOGO thankful week就梗係要出去啦

男爵府

如果樓主本身要湊下仔/要打理屋企,而老公係放工就會返屋企又會幫下家務,咁你個個星期出3-4晚街,留低老公一個喺屋企,老公抱怨都好正常。
如果老公自己都生活精彩,但要你唔出街就唔啱。
易地而處,客觀d去諗應該去唔去。

水晶宮

KILW 發表於 19-11-6 10:21
如果樓主本身要湊下仔/要打理屋企,而老公係放工就會返屋企又會幫下家務,咁你個個星期出3-4晚街,留低老公 ...

我老公日日放工返屋企同仔食晚飯, 做家務,我仔好大個唔洗我湊

我放工番屋企悶死都冇咩好做

佢成日ee鵝鵝,攪到我唔好意思成日出去

水晶宮

stef 發表於 19-11-6 10:07
無乜幾可thankful week香港人仲迫到入去... 去支持下sogo囉個個wkend都無得做生意。
以往見到大媽都嚇到唔 ...

唔去超市,唔去化妝品果層係ok

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一個禮拜會出去3,4晚...我自己都會覺得多...
不過人人標準都唔同

水晶宮

seaheart88 發表於 19-11-6 10:14

如果結咗婚一個星期三四晚約晒朋友又真係多咗啲。。。咁 ...

我老公夜晚唔出街,佢要煮飯/買飯比仔,做家務

我收工夜過佢,所以晚飯佢負責

瑪瑙宮

大廚勳章

miffyumiffy 發表於 19-11-6 10:29
我老公夜晚唔出街,佢要煮飯/買飯比仔,做家務

我收工夜過佢,所以晚飯佢負責

咁我覺得你老公好好啊。。又做家務又煮飯或者買飯比仔食。。

呢個正正就係bK成日投訴老公嘅掉轉版。。個老公放工唔係陪朋友就係出去打波。。老婆留喺屋企放工仲要煮飯俾小朋友。。。感覺自己似單親。。。

如果個Story調返轉相信好多人都反面。。個老公一個星期出去三四晚實詐型
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

回覆 miffyumiffy 的帖子

將心比己, 你覺得佢 3 TIMES/WEEK 又多唔多?

水晶宮

tester5 發表於 19-11-6 10:04
Thankful weeks喎,當然去湊下熱鬧。
不過同佢講,會早d返。

男人年紀大咗就好煩 佢成日想我陪住佢, 但又唔知自己好悶

男爵府

miffyumiffy 發表於 19-11-6 10:26
我老公日日放工返屋企同仔食晚飯, 做家務,我仔好大個唔洗我湊

我放工番屋企悶死都冇咩好做

講到好似分開食飯生活咁嘅?咁你放工同老公同仔一齊食飯同做家務囉?本來一家人開心食飯生活,你自己每星期有一半日子出去玩,如果我老公係咁,我直頭鬧佢點做老公啦.... 唔係唔比去,但一星期最多1-2次。

水晶宮

seaheart88 發表於 19-11-6 10:32
咁我覺得你老公好好啊。。又做家務又煮飯或者買飯比仔食。。

呢個正正就係bK成日投訴老公嘅掉轉版。。個 ...

佢鍾意做晒家務我唔會同佢爭

我日日番工放工真係好悶嘛 出去行街食飯睇戲唱k都好正常啫

大宅

回覆樓主:

我c6呢頭哦我唔痴家,嗰頭即刻好似放監走去釣魚

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 19-11-6 10:34
男人年紀大咗就好煩 佢成日想我陪住佢, 但又唔知自己好悶
...

從今以後同frd去減1日、同佢去加1日,相信條氣會順啲唔會再咁多嗲
Sogo減價梗係要去啦,最多咪拉埋佢去

俾錢囉⋯⋯

水晶宮

wcpcelia 發表於 19-11-6 10:27
一個禮拜會出去3,4晚...我自己都會覺得多...
不過人人標準都唔同

有時我自己一個去行葵廣,食下野

我老公煮野又唔好食,飯盒更加唔想食

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

真係自己去街一個月1隻手數得曬,
我老公成日叫我自己一個出去踩車
我一個人真係唔多想踩, 返到屋企又唔想再出去跑步

wcpcelia    發表於 19-11-6 15:02

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

miffyumiffy 發表於 19-11-6 10:36
佢鍾意做晒家務我唔會同佢爭

我日日番工放工真係好悶嘛 :sweati ...

咁點解唔同老公阿仔一齊行街睇戲食飯又或者你話阿仔好大個,咁剩係你同老公出街二人世界,阿仔自己搞掂得唔得?

首頁

尾頁

跳至