時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

破壞鐵路就歌頌,然後無塊好肉時,鐵路停駛,就鬧人蓄意唔維修,阻塞市民。
打到異見人士變成血人,就情有可願;警察執法拘捕就叫濫捕。

拆哂路上街燈路牌係稱合理手法,表達不滿;然後又走過去埋怨交通警唔指揮交通。

打爛所有CCTV,用傘檔住啲罪行,用口罩遮住啲醜惡;轉身就話光明正大,要人交出啲CCTV,大義凜然咁話還原真相。

自己去商場貼流濃牆,唱曱甴歌,鳩嗚叫,阻人做生意就話公眾地方自由表達;警察一行入嚟執法維持治安就即刻變咗私人地方。

暴徒去人哋鋪頭破壞,堵路,滋擾,放火,你去同情;跟住怪一班用盡努力為你回復平靜秩序嘅警察。

男爵府

開心吸收勳章

SUKI20062014 發表於 19-11-7 08:34
破壞鐵路就歌頌,然後無塊好肉時,鐵路停駛,就鬧人蓄意唔維修,阻塞市民。
打到異見人士變成血人,就情有 ...

你圍住別人唔俾人走就叫言論自由;別人唔認同就起人祖墳,拆人店舖,傷人放火,然後就幫人扣上個黑警、黑社會、黑店嘅高帽。

自己濫用私刑,攪到人半死不活,就搵兩個黃間條戲子幫人急救,就叫動容,將人間舖變成廢墟,然後擺低兩百,就叫公義,再搵幾間傳媒老友幫你宣傳。
見到紅鬚綠眼無講英文就變死狗變奴才,甚至變屎蟲都願意;望到同樣華人講普通話就變戰士,以為自己升咗呢,即刻扮上等人,即刻狗眼看人低,點知連人家係馬來西亞、新加坡人都唔分。原來自己中文英文都唔識。

日日揸住外國旗係度揮,外國月亮圓,做漢奸;自己國家國旗就攞嚟燒。

男爵府

開心吸收勳章

SUKI20062014 發表於 19-11-7 08:36
你圍住別人唔俾人走就叫言論自由;別人唔認同就起人祖墳,拆人店舖,傷人放火,然後就幫人扣上個黑警、黑 ...

別人話愛中國,你就話人哋共產黨。

問你點樣無自由,你就話將來無自由 - 原來自己今日已經剝奪緊人家嘅自由。

問你點樣無繁榮,你就話將來無繁榮 - 原來自己今日已經破壞哂整個香港嘅繁榮。

話你破壞唔啱,你就話財物緊要定人命緊要呀?話你傷人唔啱,你就話啲人抵打,你有冇睇片呀?
見到紅鬚綠眼無講英文就變死狗變奴才,甚至變屎蟲都願意;望到同樣華人講普通話就變戰士,以為自己升咗呢,即刻扮上等人,即刻狗眼看人低,點知連人家係馬來西亞、新加坡人都唔分。原來自己中文英文都唔識。

男爵府

開心吸收勳章

SUKI20062014 發表於 19-11-7 08:36

問你點樣無自由,你就話將來無自由 - 原來自己今日已經剝奪緊人家嘅自 ...

日日揸住外國旗係度揮,外國月亮圓,做漢奸;自己國家國旗就攞嚟燒。

問你點樣無自由,你就話將來無自由 - 原來自己今日已經剝奪緊人家嘅自由。
問你點樣無繁榮,你就話將來無繁榮 - 原來自己今日已經破壞哂整個香港嘅繁榮。
話你破壞唔啱,你就話財物緊要定人命緊要呀?話你傷人唔啱,你就話啲人抵打,你有冇睇片呀?
話你有冇睇片警察點解要使用武力呀?你話總之警察使用武力就唔啱;但暴徒嘅武力就係迫於無奈。

男爵府

開心吸收勳章

SUKI20062014 發表於 19-11-7 08:38

唔夠人講就講就話「721,831」然後用100倍嘅暴力對付警察同老弱婦孺。
最可悲攞住支膠槍,就當真槍。整個GIF,改少少圖,就警察掟汽油彈。兩張相,警察企係度又話入鐵路破壞,又話警察入產房。人家講兩句話死人,就就信以為真,好似膠戲嘅情節咁,講到警察可以變咗神一樣變走所有人證物。
再唔夠人講,就話所有嘅壞事都係警察扮嘅。叫你喺現場剝咗你所謂嘅「黑警扮暴徒」嘅面罩,等佢公諸於世,但又倒轉為呢班人搞破壞拍掌。

歪理當真理,是非不分,黑白顛倒,「殺人放火金腰帶,修橋補路無屍骸」就係今日嘅香港。

男爵府

開心吸收勳章

SUKI20062014 發表於 19-11-7 08:39
唔夠人講就講就話「721,831」然後用100倍嘅暴力對付警察同老弱婦孺。
最可悲攞住支膠槍,就當真槍。整個G ...

唔好意思火火地,但每句都無加鹽加醋,唔似啲所謂文宣,幻想,煽情又思覺失調。努力啦!香港,真係夠你班人……摧毀!
覺得這文章很有意思,所以放上來分享一下,最後,希望做壞事的人會有報應!

vesley    發表於 19-11-8 11:45
anma    發表於 19-11-7 12:34
mimikitty28    發表於 19-11-7 09:48

男爵府

開心吸收勳章

SUKI20062014 發表於 19-11-7 08:41
唔好意思火火地,但每句都無加鹽加醋,唔似啲所謂文宣,幻想,煽情又思覺失調。努力啦!香港,真係夠你班 ...

因為太長,复制落來有兩段重复左,請大家見諒

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

講得非常啱
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

琥珀宮

畀面勳章

SUKI20062014 發表於 19-11-7 08:34

而家香港嘅實事嚟,好悲哀

公爵府

全中感謝樓主講哂d黃小姐屍衰格野出黎

子爵府

講得好

公爵府

mmpo 發表於 19-11-7 09:19
全中感謝樓主講哂d黃小姐屍衰格野出黎

黃屍衰野

男爵府

開心吸收勳章

感覺那幫高叫民主口號高唱港獨哥的人事事以自己行先.樣樣都認為自己無錯.錯就一定別人錯自己就對哂!
這就是所謂的民主.真的將民主兩個字強奸了!

珍珠宮

可惜班黃屍毒上腦都係鐘意扭曲事實,歪理當真理

男爵府

開心吸收勳章

Hailey_Lam 發表於 19-11-7 12:05
可惜班黃屍毒上腦都係鐘意扭曲事實,歪理當真理
直頭盲牛一樣,以自己為中心.信奉所謂的歪理!然後繼續行魔之道
所以暴力都說別人迫牠的...
根本就為自己的暴行找借口..
等到比警察拉左就扮死狗博同情!

大宅

回覆樓主:

最可悲係一大班黃屍歪理當真理,黑講成白,仲要加口號話永不割蓆
事實係大難臨頭各自飛
明知曱甴做錯,就推落警察,或者一句:你問林鄭

男爵府

開心吸收勳章

lorreta 發表於 19-11-7 12:33
最可悲係一大班黃屍歪理當真理,黑講成白,仲要加口號話永不割蓆
事實係大難臨頭各自飛
明知曱甴做錯,就推 ...
每次做壞事都要找各種借口開脫...然後再屈入警察度或者話政府令牠們如此,,,
我希望真法官可以公正判案.令哩班人為自己的行為負責!

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

回覆 SUKI20062014 的帖子

荒謬到極點

首頁

尾頁

跳至