美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

我見佢website有啲 x'mas set 好似幾底咁... 請問有冇JM用過佢d products ? 有d咩好用 ? 我係偏乾肌, 見佢有保濕 ampoules 同Time Response ampoules 想試下 ... 佢其他產品係咪都夠保濕滋潤? Thx !!

大宅

catcat2288 發表於 19-11-12 17:47
我見佢website有啲 x'mas set 好似幾底咁... 請問有冇JM用過佢d products ? 有d咩好用 ? 我係偏乾肌, 見佢 ...

好用!

大宅

nielteentop 發表於 19-11-13 11:30
好用!

我都想買,係專店可能比多d sample比你試,成日都有寄信同短訊攞sample

大宅

用過佢好多產品

Toner, emulsion, face cream, sheet mask, sleeping mask, hand cream 好好用

落妝洗面,保濕精華,防曬,cc cushion, eye cream 都幾好

三千幾蚊嗰支精華就唔值

大宅

我覺得保濕ampules 要夾埋Toner and emulsion 先可以發揮到佢個功能,如果未用過呢個牌子可以先從水乳入手

大宅

綠茶水 & 綠花mask都一直回購,用過一 set 保濕ampoules,美白眼精華使用中。
個人覺得ap有一個問題就係香味好強,拍得住Chanel,建議去counter試下自己接唔接受到先。

男爵府

nielteentop 發表於 19-11-13 11:34
我都想買,係專店可能比多d sample比你試,成日都有寄信同短訊攞sample

我未用過佢啲 samples, 原先都想落試下質地, 但係呢幾日太亂唔敢去

男爵府

msfafa 發表於 19-11-13 18:32
用過佢好多產品

Toner, emulsion, face cream, sheet mask, sleeping mask, hand cream 好好用

係咪Time Response 條line 嘅emulsion 同 cream 都好用? 冬天係咪都夠保濕同潤? 我對佢個保濕 ampoules 都幾有興趣, 冬天想皮膚保濕啲

男爵府

msfafa 發表於 19-11-13 18:38
我覺得保濕ampules 要夾埋Toner and emulsion 先可以發揮到佢個功能,如果未用過呢個牌子可以先從水乳入手
...

唔好意思, 請問水乳係咪即係 toner 同emulsion ? 都係 Time Response 條line嗎 ? Thx !!

男爵府

msfafa 發表於 19-11-13 18:32
用過佢好多產品

唔好意思, 另外仲想問下佢個 cushion 可唔可以 keep 到放工吾溶粧? Thx !!

男爵府

Fat_Ann 發表於 19-11-13 20:04
綠茶水 & 綠花mask都一直回購,用過一 set 保濕ampoules,美白眼精華使用中。
個人覺得ap有一個問題就係香 ...

我都想去試下, 不過呢排有啲混亂, 唔係太敢去TST, 所以先問下 amorepacific 嘅comments.... Thx JM !!

大宅

catcat2288 發表於 19-11-13 22:32
係咪Time Response 條line 嘅emulsion 同 cream 都好用? 冬天係咪都夠保濕同潤? 我對佢個保濕 ampoules ...

係呀!用過好多日本韓國牌子嘅水乳,覺得呢set最適合我. 夠保濕得來令到我嘅皮膚有光澤!我嘅皮膚係中性偏乾,Ampoules我係冬天先用.

大宅

catcat2288 發表於 19-11-13 22:34
唔好意思, 請問水乳係咪即係 toner 同emulsion ? 都係 Time Response 條line嗎 ? Thx !!
...

大宅

catcat2288 發表於 19-11-13 22:39
唔好意思, 另外仲想問下佢個 cushion 可唔可以 keep 到放工吾溶粧? Thx !!

我用嗰個係CC cushion 只有調色功能,不過都好潤係冬天先啱用

男爵府

msfafa 發表於 19-11-13 22:45
係呀!用過好多日本韓國牌子嘅水乳,覺得呢set最適合我. 夠保濕得來令到我嘅皮膚有光澤!我嘅皮膚係中性偏 ...

你講到我好想去 shop 試下添(emoji)(emoji)

男爵府

msfafa 發表於 19-11-13 22:48

謝謝你 !!

男爵府

msfafa 發表於 19-11-13 22:50
我用嗰個係CC cushion 只有調色功能,不過都好潤係冬天先啱用

我就係諗住冬天先想用 cushion, 夏天驚溶粧(emoji)(emoji)

大宅

catcat2288 發表於 19-11-14 13:36
你講到我好想去 shop 試下添(emoji)(emoji)

你去是但買樣嘢會有入會禮物,係水乳travel set. 可以慢慢試啱先買

男爵府

msfafa 發表於 19-11-14 20:22
你去是但買樣嘢會有入會禮物,係水乳travel set. 可以慢慢試啱先買
...

多謝JM你建議 !! 希望weekend有時間去試下(emoji)(emoji)

別墅

我都覺得AP skincare 好用, cushion 不溶粧回購了多次。

首頁

尾頁

跳至