時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

紅雙喜 發表於 19-11-12 19:02
所以每一次,睇見fb個班所謂家長留言…所謂小朋友係無辜,小朋友係手無寸鐵真係好嘔心

如果真係的話,啲 ...

手無寸鐵就唔會做出咁多凶殘嘅事

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Shellyxlk 發表於 19-11-12 18:14
我有朋友一面支持暴徒,一面問超級市場有冇開門做生意,佢要買野,精神分裂得好嚴重
...

仲要鬧點解要黨鐵要封?又整得慢,其實係拖延時間,慢慢維修

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Shellyxlk 發表於 19-11-12 18:14
我有朋友一面支持暴徒,一面問超級市場有冇開門做生意,佢要買野,精神分裂得好嚴重
...

重覆

男爵府

畀面勳章

呢個FB 絲房菜,係暴徒中彈後發表佢嘅「偉論」,睇下面留言更恐佈!佢講嘅嘢就同大部分YC講嘅一樣!心痛「年輕人」

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

咁唔好講政治....

我係公司都唔出聲.....
勁多 不同政見.....

珍珠宮

反新移民又支持泛民
講民主唔比人有意見
講法律唔比警察執法
講自由又成日圍市民
講濫用私刑又毆打人

佢地應該有嚴重精神病,建議將暴大直接改建為精神病院!

男爵府

依家就係小朋友,
呢到周不時都有意外有左想唔要,之前呢啲人就話,咁大個人,唔知咩叫安全措施咩等等等。。。。

珍珠宮

tsl130076 發表於 19-11-12 18:19
明知乞丐封路,都要由日X康城坐穿梭巴士落來圍觀,冇車返,又發癲,昨晚上演左, ...

咪行路咯我家人多得佢地唔少,放工已經好辛苦,仲要行2個月山路返屋企,返到屋企對腳震曬

珍珠宮

紅雙喜 發表於 19-11-12 18:02
自6月以開始…日日活係反修例風波當中…眼見親戚既家庭因為黃藍政見唔同,住埋同一屋簷下都面左左…
同自己 ...

支持果班有冇叫佢地仔女出去呀

公爵府

康晴比比 發表於 19-11-12 18:56
我個家長group 只係咁鬧警察,鬧丅G很毒,但冇人提啲燒垃圾都好毒。話警察周圍走令香港很危險。我真係想叫 ...

我識果啲黃屍完全一模一樣,佢地自己都有仔女,但就不斷話有警察既地方好危險,啲曱甴掉汽油彈,阻人返工,私了市民,搞爛自己間大學,都仲可以叫啲所謂既學生be water,仲叫個校長救學生,佢地係咩標準,我完全理解唔到,曱甴搶警察支槍中槍係唔抵可憐,就係度叫生晒講”人命黎架“
但警察被毒打,市民被私了,呢啲就唔係命!尋日火燒阿叔就講埋啲良薄既說話,“好彩你唔係8成皮膚燒傷咋”~呢啲係人話?

佢地自己都有仔女,可能佢地覺人地仔女出去沖,自己果啲就唔會,有啲咁既父母,將來佢啲仔女都只會續漸變成曱甴

呢幾個月黎睇清楚好多人既真面目,真係有啲想嘔!

男爵府

fion444 發表於 19-11-12 18:09
而家先發覺原來自己價值觀良知同其他人唔同,好難過
我都係,佢哋真係只針對警察,而且歪理成篇,個個覺得自己聖母上身大愛暴徒,但對警察被襲就失明。而且唔可以理性討論,最鐘意話啲細佬係為香港未來犧牲,點解仲會有人咁無良知唔支持佢哋,我被佢哋攪到我覺得自己好冷血,我完全唔覺得暴徒係值得同情。我覺得自己慘好多,暴徒令我生活係恐懼中,我依家無言論自由,無返工自由,仲要驚自己一個眼神就被私了。
有時都會諗,如果我嘅價值觀同良知同佢哋一樣,我係咪就可以開心啲。

珍珠宮

Mamamia 發表於 19-11-12 19:17
呢個FB 絲房菜,係暴徒中彈後發表佢嘅「偉論」,睇下面留言更恐佈!佢講嘅嘢就同大部分YC講嘅一樣!心痛「 ...

幸福肥師奶

大宅

罵住港鐵搭返工罵住國家去淘寶 身體很誠實

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

回覆樓主:

精神分裂症既一群,你哋又做咩係度愁眉苦臉要停課啊?!

你哋不是好支持暴徒佢哋既咩?係佢哋掉雜物落路軌架…又眼盲呀?又怪警察入中大呀?

首頁

尾頁

跳至