自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

朋友老公出面有第二個,而家老公同小三有左。但佢地未離婚,個小三逼個男人離婚,我朋友想要返間屋同每月生活費,因為有個小朋友,但之前傾過個男人唔肯轉名,因為轉名要好多錢,如果上到律師樓,律師會點處理呢啲case架?可唔可以幫幫手,謝謝

男爵府

christyshek 發表於 19-11-19 23:24
朋友老公出面有第二個,而家老公同小三有左。但佢地未離婚,個小三逼個男人離婚,我朋友想要返間屋同每月生 ...

香港有通姦罪,有小朋友有資產比較複雜最好去律師樓問如何得到最大利益

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lhbaby 發表於 19-11-19 23:42
香港有通姦罪,有小朋友有資產比較複雜最好去律師樓問如何得到最大利益
...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

christyshek 發表於 19-11-19 23:24
朋友老公出面有第二個,而家老公同小三有左。但佢地未離婚,個小三逼個男人離婚,我朋友想要返間屋同每月生 ...

珍珠宮

回覆樓主:

要分搵律師實分到一半,不過有幾多最後落自己袋就要問律師

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

...

香港通姦唔係刑事無得告架喎!重婚就有

通姦可以係離婚理由,如果用通姦離婚個官多數會傾向無出軌嗰方,對受害者會攞到多D資產咁囉!

珍珠宮

回覆樓主:

講到轉名比我係男人都唔肯啦~就算男方肯, 小三知道的話都唔肯比佢轉。 不如賣左層樓, 叫男方讓大份啲出來比女方仲好過, 6, 4 或7, 3分帳 睇下個男的肯唔肯。 再唔肯就屈佢比大份啲善養費。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

...

香港冇通姦罪
與智者為伍 與善者同行

大宅

畀面勳章

mln 發表於 19-11-20 01:29
講到轉名比我係男人都唔肯啦~就算男方肯, 小三知道的話都唔肯比佢轉。 不如賣左層樓, 叫男方讓大份啲出來 ...

但層樓未供完,一直由男方供緊,賣左佢都分唔到幾多,我地又知生活費話無就無,所以想睇下點樣可以得到最大保障

大宅

畀面勳章

月見草 發表於 19-11-20 01:48
男人真係蠢,由一個氹跳去另一個氹由頭嚟過!

明明話想要自由,但竟然中返入去個氹,咁傻仔

伯爵府

轉名要好多錢? 幾多為之多? 正常係律師費幾千蚊加厘印費而已。 厘印費係基於轉名部分計算。

首頁

尾頁

跳至