時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

rkjuti 發表於 19-11-20 18:45
你們?
誰鼓吹?
証據?

記住要執行校規,明天如果還有聖言學生結群去阻礙地鐵,影響普通市民返工。
就證明一定是黃校,校長不作為。

大宅

ngokwan 發表於 19-11-20 08:32
打俾學校
叫佢校長來接仔

大宅

Happy8861 發表於 19-11-20 22:33
咁賴學生好唔好?

https://thestandnews.com/politics/%E8%81%96%E8%A8%80%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E6%B0%B4%E ...

點解唔賴家長?

大宅

rkjuti 發表於 19-11-20 22:43
點解唔賴家長?

你係都要揾嘢賴就隨便你!嘥氣!
家長肯教都要個仔女肯受至得,你父母教你嘢你係咪百份百跟哂佢?如果黄家長教出就抵死添!

大宅

Happy8861 發表於 19-11-20 22:48
你係都要揾嘢賴就隨便你!嘥氣!
家長肯教都要個仔女肯受至得,你父母教你嘢你係咪百份百跟哂佢 ...

你搵到個原因係唔聽教,所以唔關家長事啦~

大宅

kolun 發表於 19-11-20 22:33
記住要執行校規,明天如果還有聖言學生結群去阻礙地鐵,影響普通市民返工。
就證明一定是黃校,校長不作 ...

其實喺地鐵阻礙列車開出,職員應該捉人罰款啊,為什麼是校長做?

子爵府

rkjuti 發表於 19-11-20 23:16
其實喺地鐵阻礙列車開出,職員應該捉人罰款啊,為什麼是校長做?

[size=1.125em]
[size=1.125em][url=][/url]

頻道

討論區[size=1.25em]

吹水玩樂

[size=1.25em]

飲奶論壇

時事理財

由家出發

媽媽天地

育兒教養

情報分享

意見反饋

[size=1.25em][p=25, null, center]立即下載 Baby Kingdom
手機應用程式

[size=1em]

關注我們 :

[size=1.5em]

[size=1em]

[size=1em]
Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區[size=0.9em]›
[size=1em]時事熱話[size=0.9em]›[size=1em]時政擂台[size=0.9em]›[size=1em]呢d先係中學應有嘅榜樣!

[color=rgb(43, 43, 43) !important][url=][/url][color=rgb(43, 43, 43) !important][size=1.375em]呢d先係中學應有嘅榜樣![color=rgb(43, 43, 43) !important][size=1em][複製鏈接]

首頁

尾頁

kin00

[size=0.9em]複式洋房

[p=17, null, left]積分: 213

發表於昨天 23:33|只看該作者

東華三院指5名屬校學生阻礙港鐵 將記過處分絕不容違法

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1642210/即時-港聞-東華三院指5名屬校學生阻礙港鐵-將記過處分絕不容違法

東華三院強調,絕不容忍學生穿著校服,公然以屬校學生身份在公眾場所行為不檢,影響社會安寧及秩序。亦不會縱容學生做出任何破壞公眾安寧的行為。學校將會按既定程序處理做出以上不當行為的學生,並予以嚴正懲處。

以為校外做咩都無責任?
受下教訓啦後生仔

大宅

kolun 發表於 19-11-21 00:26
[/url]

著住校服做壞事還會介意記過嗎?
畀人當場捉住,被除口罩,請家長到來接回不是更無面嗎?
有些學生需要被社會教訓才會知衰。

首頁

尾頁

跳至