自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我果部7洗4乾 真係好靜 有時洗完嘅停機音樂響 先記得洗咗衫

公爵府

2023年兔年勳章

kelkmk 發表於 19-11-26 18:51
另外飛頂做緊特價,原本做緊三百蚊,而家好似話11月落單嘅都係一百蚊啫。
...

其實少左個頂,應該要一樣價錢。

飲咖啡走奶,使唔要加錢?

伯爵府

畀面勳章

Amy1974 發表於 19-11-27 11:59
其實少左個頂,應該要一樣價錢。

飲咖啡走奶,使唔要加錢?

佢有一塊板會幫你撳返住部洗衣機嘅內部
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

伯爵府

我都是lg, 用左幾年, 6kg, size 細過你部, 我覺得幾好,合乎平靚正!

伯爵府

回覆樓主:

我都買左呢部,不過6年前,仲運作正常

男爵府

回覆 karenkatte 的帖子

請問買咗幾錢?甚麼型號?謝謝

男爵府

早D睇到你個 post, 就唔洗搵CF 上門黎睇啦, same problem

伯爵府

畀面勳章

趙華 發表於 19-12-8 13:18
回覆 karenkatte 的帖子

請問買咗幾錢?甚麼型號?謝謝

LG WF-1207MW
我買嗰間標價3600有找
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

伯爵府

畀面勳章

kiwibaby2015 發表於 20-1-13 23:31
早D睇到你個 post, 就唔洗搵CF 上門黎睇啦, same problem

如果唔係個啤呤有事我諗我自已淨係換條皮帶算數。

男爵府

kelkmk 發表於 20-1-13 23:35
如果唔係個啤呤有事我諗我自已淨係換條皮帶算數。

我架係法國名牌,整就好貴,但又唔捨得,又唔想拆櫃門因為新機實唔夠位(變左露架洗衣機出黎)叫師傅睇過,滾筒開始下壓,前兩日脫水完後開始出堙,因為過快(1100 轉)磨到邊,而家自己試下拎個滾筒漸漸滾筒轉唔順,有卡著聲,應該開始老化,平時放太多衫去洗,不捨之下老公叫我換部新啦,係嘅,開門圓圈膠邊都老化鬆弛(同人一樣)
同埋機舊都多菌,要退休了!
PS :
以後要放少D衫(一定注意要限制衣服重量內)
脫水/乾衣轉速減少(如可調教)
用後注意抹乾尤其膠邊位
打開門吹乾至少一個鐘

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

同我果部一樣,識貨

男爵府

回覆 kelkmk 的帖子

謝謝

男爵府

kelkmk 發表於 19-11-26 17:57
前日部洗衣機洗洗下衫,突然出煙同埋好大陣籮味,即刻停咗佢抆電掣睇下發生乜嘢事。

原來係皮帶出事,應該 ...

LG 幾好用,我都用咗3年幾(8洗4乾)依家重健在。

男爵府

回覆 DAVID1965 的帖子

通常洗一機衫要幾耐?要唔要兩個鐘?

公爵府

好用啊!我用呢款嘅之前型號,面版近乎一樣,用咗五年幾,搬屋先換新機。

伯爵府

畀面勳章

dora8802 發表於 20-1-14 16:01
回覆 DAVID1965 的帖子

通常洗一機衫要幾耐?要唔要兩個鐘?

我而家呢一部就一個鐘, 同埋用咗成個月都仲係正到冇朋友。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

外型幾靚仔喎。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

kelkmk 發表於 19-11-26 17:57
前日部洗衣機洗洗下衫,突然出煙同埋好大陣籮味,即刻停咗佢抆電掣睇下發生乜嘢事。

原來係皮帶出事,應該 ...

好靚仔 ,我都係用lg不過係掀蓋式

子爵府

我都準備換,上網睇吓,樓主買個 款已停產

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

kelkmk 發表於 19-11-26 18:24
三千五百幾

咁平

首頁

尾頁

跳至