網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

lyh80115 發表於 19-12-13 21:53

再提提你,放購物車後,商品旁有個「换促销」掣,呢隻米 ...

真係好多玩法!!不過,有時真係唔知什麼情況免運費?!

翡翠宮

fitman 發表於 19-12-14 08:28
真係好多玩法!!不過,有時真係唔知什麼情況免運費?!

京東免運費政策係經常有變嘅,首頁進入香港專頁就會睇到,亦睇到香港專屬優惠,例如而家有張399減50券及Mastercard兩次99減10,有埋詳細條款解釋。

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-12-14 08:33
京東免運費政策係經常有變嘅,首頁進入香港專頁就會睇到,亦睇到香港專屬優惠,例如而家有張399減50券及Ma ...

想問點樣係京東app進入香港專頁?
呢張399-50優惠券,係咪用完可以再攞?

另外想問下,如果收件地址係大陸,點樣可以用香港信用卡付款?京東app好像只有大陸的付款方法。可以用WeChat Pay HK 支付嗎?因為暫時大陸銀行帳戶餘額不夠支付。

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-12-14 08:33
京東免運費政策係經常有變嘅,首頁進入香港專頁就會睇到,亦睇到香港專屬優惠,例如而家有張399減50券及Ma ...

呢張399-50優惠券,有可能會跟帳戶裡面已經獲得的其他優惠券互相排斥,不能同時使用。例如我帳戶裡有一張手機優惠券,就不能兩者同時使用。

翡翠宮

平平常常 發表於 19-12-14 22:08
呢張399-50優惠券,有可能會跟帳戶裡面已經獲得的其他優惠券互相排斥,不能同時使用。例如我帳戶裡有一張 ...

呢張叫全品類東券,基本上唔可以同其他東券一齊用。京東另外一個規則係東券及京券永不可叠加。

全品類東券有分「可叠加」及「不可叠加」,不過所謂「可叠加」係指可叠加非自營商店嘅店鋪券,即係話買自營商品一般只可以用一張券,除咗雙11、618呢啲大日子先有機會有特别例外可以用2張!

翡翠宮

平平常常 發表於 19-12-14 21:44
想問點樣係京東app進入香港專頁?
呢張399-50優惠券,係咪用完可以再攞?

京東app設為香港版,首頁正中就有入口。

寄大陸地址又想用香港方法,最好就係用雲閃付綁香港銀聯信用卡付款啦,係唔係apple pay+香港銀聯信用卡都得呢?微信只支持大陸錢包。

話時話,蘇寧易購、國美、中粮我买、網易嚴選等網站用雲閃付有得減¥20,最後明天,要9點搶付款,我今日蘇寧減咗¥20。

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-12-14 22:16
呢張叫全品類東券,基本上唔可以同其他東券一齊用。京東另外一個規則係東券及京券永不可叠加。

全品類東 ...

你真係京東專家,我無留意詳情,仲以為呢張係京東香港版特別附加券。

翡翠宮

平平常常 發表於 19-12-14 22:25
你真係京東專家,我無留意詳情,仲以為呢張係京東香港版特別附加券。

附加條件就真,399減50只限香港地址先用得。

又講下點用最抵,買啲N件5折商品凑夠¥399或以上,5折後¥200左右,用券減50,mastercard再減10=¥140 ,因為399係以折扣前計。

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-12-14 22:31
附加條件就真,399減50只限香港地址先用得。

又講下點用最抵,買啲N件5折商品凑夠¥399或以上,5折後¥20 ...

你數口很厲害!

不過5公斤重量限制是一個問題,要選擇輕而又不太佔空間的貨物才行,否則運費也是一個問題。

翡翠宮

平平常常 發表於 19-12-14 22:42
你數口很厲害!

不過5公斤重量限制是一個問題,要選擇輕而又不太佔空間的貨物才行,否則運費也是一個問題 ...

爆咗都唔怕,Plus會員每月有5張6元運費券,可叠加用,加上其他權益,每年¥100左右年費係抵玩!

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-12-14 22:24
京東app設為香港版,首頁正中就有入口。

寄大陸地址又想用香港方法,最好就係用雲閃付綁香港銀聯信用卡付 ...

1. 首頁正中=》找不到啊!叫什麼名稱?

2. 京東應該學學淘寶,中港地址都可以選用大陸或者香港支付途徑,便利用戶。如用Apple Pay支付,一定要用銀聯卡嗎?等我有空再研究一下。

3. 這個真沒有留意。可以直接用ApplePay綁定的大陸銀行卡參與優惠活動嗎?還是必須要經過雲閃付」app?有最低購買金額要求嗎?

翡翠宮

平平常常 發表於 19-12-14 22:52
1. 首頁正中=》找不到啊!叫什麼名稱?

2. 京東應該學學淘寶,中港地址都可以選用大陸或者香港支付途徑, ...

1.82樓圈住嘅位置,無的話可能唔係香港版,去設定→通用→切换站点改一下。

2.可以考慮寄大陸都用到香港方法,加收啲手續費就ok。Apple pay好似得,應該只受銀聯。

3.一連4日銀聯5折優惠,應該要用雲閃付app,最多減20,有啲網最多減25,無最低消費,當然你買40減20或50減25係最抵。去雲閃付app望下,好多網站、apps、實體店優惠,目不暇給。

伯爵府

lyh80115 發表於 19-12-14 22:46
爆咗都唔怕,Plus會員每月有5張6元運費券,可叠加用,加上其他權益,每年¥100左右年費係抵玩!

...

請問個plus係咪不是人人都申請到?我見唔到有申請個掣 thx

翡翠宮

bbsau 發表於 19-12-17 17:44
請問個plus係咪不是人人都申請到?我見唔到有申請個掣 thx

Plus會員首頁,無見到立即開通?

翡翠宮

bbsau 發表於 19-12-17 17:44

開通有條件,必須實名及小白信用達標,即係要幫襯一段時間先累積到信用。

伯爵府

lyh80115 發表於 19-12-17 17:52
開通有條件,必須實名及小白信用達標,即係要幫襯一段時間先累積到信用。
...

唔怪得無啦,我先幫襯一單,諗住貪佢個運費券咋 謝謝

翡翠宮

bbsau 發表於 19-12-17 18:12
唔怪得無啦,我先幫襯一單,諗住貪佢個運費券咋 謝謝

繼續玩囉,我又準備落3單京東直送 。有1單幫同事買mon,將會用盡¥30運費券,用埋香港專屬399減50券。

伯爵府

lyh80115 發表於 19-12-17 18:14

繼續玩囉,我又準備落3單京東直送 。有1單幫同 ...

咁正 同事實當你係寶

伯爵府

又有問題了,去到填MASTER CARD付款資料,咁填都係錯嘅?謝謝

伯爵府

搞掂咗,名字要黐埋寫不能隔一隔

首頁

尾頁

跳至