親子旅遊

跳至

首頁
34567...8

尾頁

子爵府

cattz288 發表於 20-1-4 23:36
ktx喺alpensia返首爾站!
arex都會買喇

ktx返首爾車費幾錢位?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MissMaMa 發表於 20-1-4 23:37
我以為你係講首爾出機場

返香港果日咪用囉~
上次坐過! 先知真係有特別通道咁正
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 20-1-4 23:41
返香港果日咪用囉~
上次坐過! 先知真係有特別通道咁正

特別通道係指什麼?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

happykk 發表於 20-1-4 23:39
ktx返首爾車費幾錢位?

http://www.letskorail.com/ebizbf/EbizBfTicketSearch.do

放下自在

珍珠宮

kellymummy 發表於 20-1-4 12:59
酒店係咪有shuttle bus去ktx站,因為我地都比較多行李

我冇諗過坐KTX ,因為要轉2次車,好似少少麻煩。

珍珠宮

cattz288 發表於 20-1-4 23:45
http://www.letskorail.com/ebizbf/EbizBfTicketSearch.do

價錢唔係貴過坐ski bus咩?

象牙宮

MissMaMa 發表於 20-1-4 23:50
價錢唔係貴過坐ski bus咩?

ski bus無小童價喎!我地有兩個! 加上時間少一倍
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 20-1-4 23:52
ski bus無小童價喎!我地有兩個! 加上時間少一倍

ski bus 有小童價,只不過唔係半價,你2大2小,坐KTX只係平少少。另外,坐KTX時間唔會少一倍呀,淨計車程都1.5小時,加埋轉2程車,時間上應該同 Ski bus 差不多,上次坐ski bus,2.5小時到明洞。

象牙宮

MissMaMa 發表於 20-1-5 00:05
ski bus 有小童價,只不過唔係半價,你2大2小,坐KTX只係平少少。另外,坐KTX時間唔會少一倍呀,淨計車程 ...

係喎!講錯左! ski bus都有小童價

如果唔塞車就係囉~就係因為諗住坐ktx同arex, 所以會住首爾站, 方便d

珍珠宮

cattz288 發表於 20-1-5 00:08

係喎!講錯左! ski bus都有小童價

上次經驗,冇塞車,希望今次都一樣 你住首爾站,坐KTX 就okay ,我今次住明洞,應該都係ski bus 。

象牙宮

MissMaMa 發表於 20-1-5 00:10
上次經驗,冇塞車,希望今次都一樣 你住首爾站,坐KTX 就okay ,我今次住明洞,應該都係ski bus ...

上次你坐幾點車走? 我fd之前坐早車就好順利
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 20-1-5 00:12
上次你坐幾點車走? 我fd之前坐早車就好順利

一次12點半,一次4點半,2次都冇塞車

子爵府

cattz288 發表於 20-1-4 23:45

我4大坐巴士平D

象牙宮

MissMaMa 發表於 20-1-5 00:16
一次12點半,一次4點半,2次都冇塞車

放下自在

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我23-30/1, 會去平昌玩3晚再住弘大

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

MissMaMa 發表於 20-1-5 00:10
上次經驗,冇塞車,希望今次都一樣 你住首爾站,坐KTX 就okay ,我今次住明洞,應該都係ski bus ...

今次ski bus你會搭邊間?我劃計明年,打算唔坐凌晨機,係明洞來回雪場。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 20-1-6 17:18
今次ski bus你會搭邊間?我劃計明年,打算唔坐凌晨機,係明洞來回雪場。
...

我都唔知邊間,係JM介紹的 TRAZY 買,US$45 兩程(機場--Alpensia 和Alpensia - - 明洞)

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

MissMaMa 發表於 20-1-6 17:47
我都唔知邊間,係JM介紹的 TRAZY 買,US$45 兩程(機場--Alpensia 和Alpensia - - 明洞)
...

你今次機場直接去?

珍珠宮

yuyu.c 發表於 20-1-6 18:32
你今次機場直接去?

係呀,先2晚Alpensia ,之後2晚明洞,5日4夜

水晶宮

happykk 發表於 19-12-24 19:52
1月30至2月3

我一樣喎。

30號係咪凌晨機呀?
天空之城, 快樂之地