夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

呢件事唔知同邊個講,所以唯有開post抒發下
我剛剛轉左新工做左2個月,因為我職位加上我個樣比較惡同慢熱所以同同事冇咩交流。份工忙過之前個份好多同埋都大壓力,有時想搵人呻下都冇,同老公呻佢又唔係好明咁
一個月前到因為做野同個男同事有幾次接觸, 跟住佢問我拎WhatsApp開始會傾下計
佢拎完我WhatsApp之後好快就出左兩個禮拜trip, 個兩個禮拜佢差唔多日日都會搵下我,不過都係講公事先,跟住傾下計
講過幾次電話又係公事先跟住吹下水,次次都講成個鐘

別墅

回覆樓主:

返黎之後響office又會打下俾我,日日都會過我office, 又係先傾公事後吹下水,開始講多左私事吹水,有時一日過黎2-3次,好多時大半個鐘,放工又唔走吹到人地走晒我哋先走
之前多數佢搵我,而家間中我會走過佢office搵佢
慢慢我開始好依賴佢,公司咩事會同佢講,佢又會盡量幫我
我開始會掛住佢,有時諗返起我哋講啲野會不由自主笑,好想返工見到佢
成日等佢搵我

別墅

回覆樓主:

我心知自己咁樣唔正常,精神出軌了
都唔敢諗佢係咪都一樣對我有好感
如果係我單方面咁都好
如果係雙方,再咁發展落去會唔會出事

其實我以前響舊公司同同事都好friend又係咩都傾,甚至私底下會出去玩
但係一變左男同事個感覺就係唔同左
唔通真係男女冇純友誼?
但我開始控制唔到自己掛住佢想再接近佢多啲
我都唔知可以點

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Chi.Chi. 發表於 19-12-24 22:22
我剛剛轉左新工做左2個月,因為我職位加上我個樣比較惡同慢熱所 ...

你同老公關係麻麻?

不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

crystal媽咪 發表於 19-12-24 22:30
你同老公關係麻麻?

唔可以話好差
家人咁,好淡
冇咩夫妻生活

佢脾氣差啲,成日少少事話我冇腦,白痴,低能
呢樣我最憎,我搵錢又多過佢,佢憑咩話我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Chi.Chi. 發表於 19-12-24 22:35
唔可以話好差
家人咁,好淡
冇咩夫妻生活

兩公婆無得計較邊個搵錢多啲,憑咩話…… 多少都唔應話另一半

男女可有純友誼,你同同事唔係,你話掛住佢,想佢等你……內心已偷跳,佢一出手你會失守
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

個男人有老婆?你覺得佢对你有feel?

別墅

babychan888 發表於 19-12-24 22:44
個男人有老婆?你覺得佢对你有feel?

佢離過婚,而家係第二任老婆,有仔女
我唔知佢有冇feel, 我估應該有少少好感

大宅

知唔知佢點解離婚?可能係偷食慣犯
唔好搵藉口,佢擺明溝緊你啦
有老婆唔陪,放工仲留係公司同同事傾計?!

大宅

都係果句,人妻冇手尾。小心d, 唔好蝕底!~

別墅

Emmyy 發表於 19-12-25 00:19
知唔知佢點解離婚?可能係偷食慣犯
唔好搵藉口,佢擺明溝緊你啦
有老婆唔陪,放工仲留係公司同同事傾計?! ...

我感覺佢唔似,似好老實好nice
對每個人都友善個種
佢唔係話好口花撩女個啲,講嘢都算好規矩
有時講笑佢驚over左會即刻解釋又唔好意思咁
所以我唔知到底係佢個人只係nice,定真係有意思
我都唔敢諗,如果真係佢對有意思我驚真係發展落去我會做錯事
如果係我單方仲㩒得住

男爵府

好媽媽勳章

Chi.Chi. 發表於 19-12-25 02:01
對每個人都友善個種

如果你同你老公真係不能再相處,就離婚,之後你再追求自己想要的男人,未分開不要開始新感情,何況對方係有家庭的,就算你離左婚都唔應該搵個有婦之夫。生活不如意,遇到有知音人係好事,可以做好朋友,但唔好縱情縱慾,會傷害其他人的。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

根本你係俾機會男同事溝你。對方已經第二段婚姻,唔係三歲小孩,本着「有食唔食,罪大惡極」的原則,佢應該唔介意你送上門。

珍珠宮

對每個人都友善個種
有樣睇的嗎? 咪傻.........

好明顯係flirt
睇你自己想點... 你唔想對唔到家人,就盡量避下吧

公爵府

Chi.Chi. 發表於 19-12-24 22:55
佢離過婚,而家係第二任老婆,有仔女
我唔知佢有冇feel, 我估應該有少少好感
...

如果佢之前已離婚,依家有第二個老婆都仲撩其他女人,可想而知呢個男人有幾花心!
樓主快D斬攬啦~唔好等越踏越深先黎後悔

男爵府

siuling0119 發表於 19-12-25 14:30
如果佢之前已離婚,依家有第二個老婆都仲撩其他女人,可想而知呢個男人有幾花心!
樓主快D斬攬啦~唔好等越 ...

根本樓主同呢位男同事就係曖昧關係啦~男同事好可能喺度放長線釣大魚~睇下有冇機會發展下~好可能佢已經睇穿咗樓主有啲春心盪漾添

翡翠宮

回覆樓主:

維持係嗳昧位最好
吾上身但係精神抑鬱有 outlet

大宅

Chi.Chi. 發表於 19-12-24 22:22
我剛剛轉左新工做左2個月,因為我職位加上我個樣比較惡同慢熱所 ...

做人一定唔可以一腳踏兩船包括精神上!!!! 你這樣繼續做對你老公唔公平

大宅

siuling0119 發表於 19-12-25 14:30
樓主快D斬攬啦~唔好等越 ...

完全認同你講法, 這個男人知道樓主有老公,所以食得唔好嘥

男爵府

對每個人都友善個種

"有時講笑佢驚over左會即刻解釋又唔好意思咁",其實係試緊你底線。

首頁

尾頁

跳至