時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

朋友之間要直接講清楚,咁講清楚又繼續就算啦,擺明唔打算尊重對方,比我就算啦,無謂強求,,,,會唔開心我仲好唔開心添,不過唔緊要,好多嘢會過去,唔開心嘢更加要成為過去

伯爵府

chinatea 發表於 20-1-1 19:48
回覆 abc2011313 的帖子

佢女今日send左張相去谷,本來諗住過一排聚會只係叫黃友,點知大家話絕就絕啦,冇情 ...

過分到咁樣,已經無需維持做朋友嘅manner
直接tag 佢「you too」

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

ANN222 發表於 20-1-1 21:04
諗多左,或者人地都唔至在,道不同不相為謀

係樓主佢哋諗多左就唔會send張相過黎獻醜、yc思維衹有攬炒、邊有不相為謀咁大方

珍珠宮

佢女今日send左張相去谷,本來諗住過一排聚會只係叫黃友,點知大家話絕就絕啦,冇情 ...

佩服你同朋友既處理手法、但你哋都要小心、send得相可能仲心心不忿

珍珠宮

chinatea 發表於 20-1-1 23:49
回覆 aitangtang 的帖子

所以我明白啦,唔怪得呢D有色人種咁鬼討厭,又硬頸又自私,因為一開始大家講好左,出 ...

所以你哋真係要小心!呢班野仲恐怖過紅衛兵、唔順眼唔啱心水就玩私了、不知所謂!

珍珠宮

chinatea 發表於 20-1-1 23:58
回覆 Sumyeema1 的帖子

黃友真係..佢哦緊另外個朋友,係咁話:我地有錯咩,只係講兩句者,大家就嬲左我?

其實大家心有數、佢仲死纏難打為乜?算罷、你哋就真係抱住道不同不相為謀既理念好過、少接觸呢家人呀

琥珀宮

畀面勳章

咁無家教,黃c 就係咁,品格差心地差

琥珀宮

畀面勳章

huiwo太太 發表於 20-1-1 20:01
嘩,EQ 低到一個點。

其實你地聚會唔出聲反駁已經好比面佢,個女仔真係唔識咩係互相尊重。

咁既人話爭取民主

水晶宮

littlesister 發表於 20-1-2 01:27
咁無家教,黃c 就係咁,品格差心地差

佢哋班乞衣真係好無品、冇主見、容易衝動、生活唔如意就賴政府...................就係嚟d性格嘅人,就好大機會係黃屍

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

樓主, 某個程度上, 我十分認同你們成班的反應

水晶宮

chinatea 發表於 20-1-1 11:23
約埋一班老友打邊爐,其實知道其中一個,因為個女係深黃,佢又好聽話咁變左色,我地一早講好哂,咩都唔講唔提,要 ...

抵佢C!她們去曱甴大集會適合D
自由太多會令世人失去平衡

子爵府

回覆樓主:

睇完樓主篇野 我感覺到個醜字點寫

大宅

蕃薯仔媽媽 發表於 20-1-1 11:29
臉係自己丟嘅,洗乜喊,一街都係黃屍手足,入曱甴堆揾安慰容乜易

係啊~不過佢地精神分裂,成日留意對家點講佢地,好玻璃心。

珍珠宮

2024年龍年勳章

chinatea 發表於 20-1-1 11:23
約埋一班老友打邊爐,其實知道其中一個,因為個女係深黃,佢又好聽話咁變左色,我地一早講好哂,咩都唔講唔提,要 ...

佢地係港版邪教法輪功

珍珠宮

2024年龍年勳章

abc2011313 發表於 20-1-1 14:13
面就人地比,假就自己丟,5尊重人地,5尊重場合,破壞事先協議,黃人特質
好在肯自動自覺閃,5好阻住大家 ...

黃人衰在1.玻璃心 2.唔肯接受人地持不同意見 3.記仇 4.覺得用暴力冇問題

所以大家都要提防個女仔找幾個黑衣人搞你地。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

臉係自己丟嘅

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

可憐人必有可恨之處

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

非常同意樓主做法。

己所不欲,勿施於人。
你有立場,你可行使你的公民權利,不是講惡就大晒,人格全無。

我有個朋友,平時都係傾開財經資訊,但係成日詐詐諦諦send D文宣,有次佢send劉細良的文章,我好婉轉回覆佢講D嘢唔啱,自此以後,我直情唔開唔睇,我當你係朋友就尊重你,黃屍連尊重人都唔識?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

首頁

尾頁

跳至