時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

洋房

https://m.facebook.com/wpsalon/?locale2=zh_HK
旺角豉油街94號地鋪 WP SALON
打傷人藍絲黑社會,整得差之餘,態度亦差,客人不滿要求重做,客人吵架,就話客人騷擾報警,洗頭仔亦動手令客人受傷,髮型師KEVIN LEUNG任由洗頭仔同其他髮型師動手,亦係幫兇,警察來到廢警想和解了事講條件,和解後又不尊守承諾,亦不提供職員動手打傷人CCTV。
已有中醫和西醫証明受傷情況。
警黑合作無間。哩間係黑社會,會圍人兇人,大家唔好信佢地講既大話。
原來亦早有其他手足係連登証明佢藍到發黑。
https://lihkg.com/thread/1728928/page/1
仲有個P.H.P Company 人氣天地髮品都係Kevin Leung 開既。
https://www.facebook.com/PHP-Company-%E4%BA%BA%E6%B0%A3%E5%A4%A9%E5%9C%B0%E9%AB%AE%E5%93%81-373673390027089/
12/23號當日約左WP SALON KEVIN LEUNG 整頭,整完之後我覺得不理想,想重做,佢就態度超差話:你咪唔好比錢走囉。但我堅持佢重做。當日因為同佢嘈上來,佢話我騷擾又話報警,我叫佢報啦,佢未報就走左。
之後我一有時間就落去搵佢,開頭我都係坐係到等佢得閒就幫我重做,1月7日當日。我只係坐係到播<願榮光歸香港>同<雞蛋與羔羊>佢就發瘋走過來好似想對我動手,我擋了他,之後佢行開叫同事報警。
之後有客人問佢係咪報左警?我見佢點頭,之後我行去同佢理論,佢身邊個洗頭仔SEAN大聲話我:「X街合家X」然後又對我動手,又把我電話打爛,又推又拉把我掉在地上,推我出門口,又把我手袋連之前佢掉爛的手機都掉出門口。後來我激動拿起他們門口的展示架,他們另外一男髮型師PERRY和女髮型師出來搶,期間PERRY用展示架的節位夾我手指,女的扯我頭髮,之後架爛了,我拿著其中一節。他們再搶。 後來警察來到,我說:他們打傷我,我後面瘀了,我要驗傷告他們,之後廢警說和解,但之後他們又不尊守承諾。更同黑警私通不提供他們打傷我的CCTV。
當日報案篇號:旺角MKRN200001230
當日3個黑警篇號:34990,54594,28034
當日之後我亦有到醫院驗傷,醫生話我係RIGHT HIP INJURY,有瘀傷。亦有睇過中醫。哩到有我醫療証明既相:
https://m.facebook.com/groups/412487003039689?view=permalink&id=476310423324013&sfnsn=mo

hungng    發表於 20-1-20 23:42
bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-1-18 09:22

男爵府

咁早黎文宣??

整得差之餘,態度亦差,客人不滿要求重做,客人吵架,就話客人騷擾報警

得一面講法,信一半先,
黑衣人最中意屈人

珍珠宮

回覆樓主:

比我做完不滿意就永不光顧
越整越衰仲大鑊
香港人時間寶貴
唔明你要找麻煩比自己

男爵府

成段野其實同政治冇關係,
想引導人藍店就係衰,
黃店夠俾連登仔話難食啦

FJmom    發表於 20-1-18 08:15

珍珠宮

畀面勳章

搵食艱難喎,擼蛇

男爵府

黃人又話唔去幫襯藍店、真係攞嚟賤

無盡夏    發表於 20-1-18 09:39

水晶宮

回覆樓主:

Post 幅相嚟睇下整得有幾差先啦

瑪瑙宮

大廚勳章

72leelily 發表於 20-1-18 08:06
比我做完不滿意就永不光顧
越整越衰仲大鑊
香港人時間寶貴

其實好on。。吾理藍定黃店。。一次做得唔滿意最多以後都唔幫襯。。。死纏爛打要人哋再做過咪盞攞自己啲頭髮嚟搞。。。再幫你整再整得衰啲又如何?髮型嘅嘢做得好唔好見仁見智。。你再去糾纏一來浪費時間俾人當小丑睇。。。二來擺明係玩你㗎啦。。年尾時分整嚟整去。。仲要係人哋鋪頭播黃歌。。。但係又明知人哋係藍店。。咁即係自己搵自己個頭較飛啦。。

榮盛    發表於 20-1-18 10:20
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

一個頭做得幾衰先會一得閒就落人地鋪頭攪攪震?
其實你呢個行為似黑社會多d⋯

瑪瑙宮

大廚勳章

catrina 發表於 20-1-18 07:58
https://m.facebook.com/wpsalon/?locale2=zh_HK
旺角豉油街94號地鋪 WP SALON
打傷人藍絲黑社會,整得差之 ...

黃人走入藍店已經夠晒戇居啦。。做乜俾錢人賺啊?會唔會係人哋知你黃專登整蠱你啦?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

ilikethis2005 發表於 20-1-18 08:17
一個頭做得幾衰先會一得閒就落人地鋪頭攪攪震?
其實你呢個行為似黑社會多d⋯
...

黃絲跟本惡過黑社會,仲話人黑社會。 龍門任搬

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 catrina 的帖子

慳D啦。我懷疑你純粹為搶咗生意抹黑同行

D..D    發表於 20-1-18 13:17

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

伯爵府

社會真係平靜返好多,尋日中環食飯,想食兩間餐廳爆咗要行去第三間先有位。十一點有人龍排隊等的士。但總係有啲死而不僵嘅黃絲keep住搞事,keep住抹黑警隊同令社會分化。希望警方繼續打擊佢地啲黑錢來源,無錢出糧比班人渣就自然少人帶頭搞事,香港先可聚焦返建設

子爵府

畀面勳章

下次做任何野之前都要make sure 係黃色經濟圈,咁就算做得差,你都好開心,因為要盲撐呀))))

洋房

我做寵物界架,POST相哩到上傳到咩?大把WALK IN 入到去都係坐架啦,坐係到就係黑社會?生仔生到腦子有問題?你們冇眼架?連登個POST唔係我出架。你們講D甘既野都即係藍架啦!有冇人性呀?有冇用眼睇清楚佢打傷我呀?

瑪瑙宮

大廚勳章

catrina 發表於 20-1-18 08:30
我做寵物界架,POST相哩到上傳到咩?大把WALK IN 入到去都係坐架啦,坐係到就係黑社會?生仔生到腦子有問題 ...

你個內容都冇圖?我試過按入去幾條link一係就連登。。一係就係間髮型屋嘅link。。都冇人整傷你嘅圖。。點用眼去睇?剩係得你寫啲字單方面投訴咋喎
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

LOVEMANDY 發表於 20-1-18 08:26
下次做任何野之前都要make sure 係黃色經濟圈,咁就算做得差,你都好開心,因為要盲撐呀))))
...

之前喺Facebook見到話龍門冰室好鬼難食。。。就係因為佢係黃啲所以覺得食屎都高興

侯爵府

回覆樓主:

樓主好勁呀,咁混亂嘅情況都知晒d人嘅名?但我又唔係好明,如果係第一次去,又會知晒d名,髮型師有名牌睇就話啫,洗頭嘅你都知?如果係因為警察問,咁應該係知中文全名呀,斷估阿sir問叫咩名,佢地唔會答英文名呀?咁如果你唔係第一次去,又咁撐黃,做乜唔做好資料搜集呀,去黃色經濟圈嘛。

23號玩到7號,正常人都俾你迫癲啦。

人生有更多意義嘅嘢可以做㗎。

些芬易呢焚    發表於 20-1-18 09:36

大宅

比人打上黎bk呻有咩用?

首頁
12345...8

尾頁

跳至