時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

小魔童 發表於 20-2-2 00:19
火都黎,醫護係人,咁萬寧,百佳,惠康、街市員工等都唔係人?佢哋一樣每日面對住無數可能有病毒嘅人,佢哋 ...

萬寧百住阿姐要面對既環境,同醫護面對既又會相同?

入面睇醫生既人,咳緊發緊燒,又可能係懷疑個案?你同買餸既市民普通市民比?

咁點解黑警有full gear? 佢地毅進畢業,點解比超市阿姐工人多咁多?又有特權?出得糧,又掂唔見佢而家去捉武漢懷疑個案,係醫院逃走既人?

子爵府

黑醫護係逃兵

臭名遠播

大宅

花生蘿蔔 發表於 20-2-2 12:23
唔知點解而家啲人嘅道德觀念淪落成咁,下下用政府錯呢個理由黎合理化自己所做嘅行為。難道政府錯,就等如 ...

恐怖份子唔會謀害自己國民

男爵府

wawaliluk 發表於 20-2-2 09:08
呢張唔係假圖,最重要係「澳門的確冇新個案」。
原來愛港01新聞都係標題黨。
...

唔係假圖,咪即係假新聞囉 明明你覆人果時係話「澳門有封關」,點解比人踢爆咗後,而家個重點又去咗「澳門的確冇新個案果度」嘅?係嘅,重點同龍門一樣,鍾意幾時搬都得!得咗

愛港01新聞係咪標題黨我就唔知,我只知另一 jm 踢爆你時,佢擺出嚟嘅 link,入面幅圖同你果張唔同啫

#睇26樓
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23042511

仲有,澳門琴日係有新個案架!患者係澳門居民,曾返過三鄉住咗兩日。

https://news.gov.mo/detail/zh-hant/N20BBWguab?3

男爵府

evahui619 發表於 20-2-2 14:20

入面睇醫生既人,咳緊發緊燒,又可能係懷疑個案?你 ...

你呢句出得糧即係你都認同醫護逗得份人工都應該返工啦,係咪咁意思?

大宅

evahui619 發表於 20-2-2 14:20

入面睇醫生既人,咳緊發緊燒,又可能係懷疑個案?你 ...

有咩職業會比汽油彈,弓箭,漒水,改裝雨傘攻擊?
廚師煮食,消防救火,清潔工掃街,警察除暴,醫護救人,售貨賣野,每個工職都有作使命。
醫護唔係淨救肺炎病人,香港仲有好多其他病人等著照顧,驚就辭職啦,跳得過今次,以後冇人知仲有冇疫証。

男爵府

包包面 發表於 20-2-2 14:38
有咩職業會比汽油彈,弓箭,漒水,改裝雨傘攻擊?
廚師煮食,消防救火,清潔工掃街,警察除暴,醫護救人, ...

男爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

小魔童 發表於 20-2-2 14:38
你呢句出得糧即係你都認同醫護逗得份人工都應該返工啦,係咪咁意思?

你唔使歪曲我既意思。

出糧比人都要確保係合理安全既環境下工作。

而家既情況係正苦無做好保護香港人同醫護。

為自己生命著想,我理解當時人既選擇

伯爵府

好媽媽勳章

sako 發表於 20-2-2 03:56
唔係可以點?你教教我如何可以令政府封關?
唔想死既,諗辦法自救啦,仲靠呢堆垃圾官,死左冇人理你㗎,你 ...

你激動之前,先睇清潔我嘅疑問。

邊個逼人罷工?冇人逼到人罷工,呢個係個人選擇!有人罷工,都有人選擇自願去前線照顧病人。

你所謂自救,就正正講出左重點,醫護人員罷工,係咪真係逼到政府封關?咁逼唔到,係咪受累嘅直接係病人?咁唔係籌碼係乜嘢?你只係唔鍾意呢個用詞,但事實係冇分別!

子爵府

Monday789 發表於 20-2-2 10:30
有乜嘢support先?精神上? 李克強總理都親往武漢為醫護打氣! 物質上? 總理應承護目鏡,全套保護衣,口 ...

我屋企人是做最前線的,醫護裝備從來無缺,只有-些黃絲醫護誇大。

大宅

虎到金來勳章

20162016 發表於 20-2-1 22:57
所以大家做好本分,保持衛生,唔好再加重工作比一班有心嘅醫護!齊心就事成!
...

絕對認同

子爵府

Monday789 發表於 20-2-2 10:30
有乜嘢support先?精神上? 李克強總理都親往武漢為醫護打氣! 物質上? 總理應承護目鏡,全套保護衣,口 ...

仲有除非你或你至親是做最前線能講實況你知有無support,否則不要誤信。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

政治話題請移玉步到親子王國 - 時政擂台討論

大宅

佢好勇敢!感激

男爵府

MMVV 發表於 20-2-1 22:41
【武漢肺炎】瑪麗前副總監籲醫護緊守崗位哽咽受訪:呢場仗未打已經失敗 (17:24) - 20200201 - 港聞

有醫護 ...

咪係law...
黑暴已經又炸彈又暴力迫林郑
你班医護好心緊守岗位救人先啦
仲有甘多心思搞政治罷工
視人命如糞土?

首頁

尾頁

跳至