烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

rose-mag 發表於 20-12-5 02:28
切切切,工夫有D多,冇肉會快手D,唔駛醃唔駛分開炒,發覺D韓式粉絲如果先用暖水浸軟咗,水煮會快熟D,之 ...

Hey 都好喜歡食呢個不過呢排on diet 唔食得

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Tebing 發表於 20-12-4 12:08
Hey 都好喜歡食呢個不過呢排on diet 唔食得

韓式粉絲成份係紅薯粉,就算唔係on diet都唔好食太多,難消化。
有辣雞肉或牛肉惹味D,但我最緊要多菠菜,我女話點解落咁少芫茜?
佢同大仔好鍾意食芫茜,話得咁少佢同哥哥唔夠分。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

rose-mag 發表於 20-12-5 05:18
韓式粉絲成份係紅薯粉,就算唔係on diet都唔好食太多,難消化。
有辣雞肉或牛肉惹味D,但我最緊要多菠菜, ...

我都係芫茜怪

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Tebing 發表於 20-12-4 15:43
我都係芫茜怪

我鍾意打邊爐用芫茜皮蛋魚肉做湯底,又好味又下火。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至